Η Μαρία Μπακοδήμου παραδέχεται στο Queen.gr ότι θα πέθαινε χωρίς τα media

Η Μαρία Μπακοδήμου παραδέχεται στο Queen.gr ότι θα πέθαινε χωρίς τα media

Λίγο πριν φτιάξει την βαλίτσα των διακοπών της, η Μαρία Μπακοδήμου μιλάει στο Queen.gr για την ανασφάλεια των τηλεστάρ, το ενδεχόμενο να γίνει γιαγιά, αλλά και για το βιβλίο που γράφει.

 

Αν ήσουν υποχρεωμένη να διαλέξεις μια φετινή εκπομπή για να παρουσιάσεις (εκτός φυσικά από την δική σου) ποια θα ήταν αυτή;
Δεν ζήλεψα καμία εκπομπή φέτος, μόνο κάποιες ξένες ταξιδιωτικές. Σαν άνθρωπος, πάντως, ζηλεύω γενικά. Ξέρεις, με την καλή έννοια.

Και αν έπρεπε να διαλέξεις έναν άλλο παρτενέρ εκτός από το Φώτη, ποιον θα διάλεγες;
Δεν θα διάλεγα κανέναν άλλον. Θα περίμενα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου που έχουν και χιούμορ για να δουλέψουμε μαζί. Με τον άνθρωπο που δουλεύω ώρες καθημερινά θέλω να έχω κοντινή σχέση.

Μενεγάκη, Λιάγκας-Φαίη και Καραμέρος Χαριτάτος: Ποια πρωινό παρακολουθούσες, ποιο σε άγχωνε και ποιο σου έφτιαχνε τη διάθεση;
Να σου πω την αλήθεια δεν έβλεπα καθόλου πρωινά. Μόνο τα καλύτερα αποσπάσματα απ την κάθε εκπομπή, οπότε δεν έχω άποψη.

Θα πας στο Dancing with the stars αν σου κάνουν πρόταση του χρόνου;
Όχι δεν υπάρχει περίπτωση. Και φέτος μου έκαναν πρόταση αλλά δεν μπορώ με καθημερινή εκπομπή και δύο παιδιά. Αν πήγαινα θα ήθελα να ήμουν και καλή και αυτό θέλει πολύ χρόνο για πρόβες, χρόνο που δεν έχω.

Θα μπορούσες να ζήσεις κάνοντας άλλη δουλειά μακριά από τα media;
Αν σταματήσουν να υπάρχουν τα media θα πάρω 2 κουτιά κινίνο.

Αισθάνεσαι τυχερή μια και έχεις συμβόλαιο, ενώ οι περισσότεροι τηλεσταρ δεν έχουν ακόμη υπογράψει και δεν ξέρουν το μέλλον των εκπομπών τους;
Το μέλλον πάντα έχει εκπλήξεις. Δεν σημαίνει και κάτι όταν έχεις ένα χρόνο συμβόλαιο. Γενικά είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι πάντα κάτι θα γίνεται και θα έχω δουλειά που θα μου αρέσει. Μερικές φορές η ασφάλεια σε τελματώνει και σου κάνει κακό, ενώ η ανασφάλεια είναι πιο δημιουργική.

Μιλώντας για ανασφάλειες, ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια σου για το μέλλον;
Βασικά ο φόβος όχι ο πραγματικός φόβος, αλλά ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μου. Αυτό μόνο, όλα τα υπόλοιπα δεν με φοβίζουν.

Ποια είναι η σημαντικότερη περικοπή που έκανες λόγω της οικονομικής κρίσης;
Δεν κάνω πλέον τόσα ταξίδια στο εξωτερικό, όσα έκανα παλαιότερα. Ήταν η μεγαλύτερη πολυτέλειά μου και έχει ελαττωθεί.

Σε ένα ιδανικό κόσμο που θα ήθελες να ζεις και τι δουλειά θα έκανες;
Δεν υπάρχει ιδανικός κόσμος και δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι. Μου αρέσει και η ζωή μου και η δουλειά μου και μια χαρά ζω με όλα μου τα προβλήματα.

Ποιο είναι το πιο θετικό και το πιο αρνητικό σχόλιο που σου είπαν οι γιοί σου;
Το θετικό δεν ήταν σχόλιο αλλά βλέμμα και θα σου πω τι εννοώ. Τελειώνω ένα βιβλίο που γραφώ και όταν με ρώτησαν κάποια στιγμή οι γιοί μου τι κάνω τους είπα γραφώ ένα βιβλίο και είδα το βλέμμα τους γεμάτο δέος. "Δηλαδή θα γίνεις συγγραφέας" μου είπαν σαν να έμαθαν ότι η μαμά τους είναι πολύ σπουδαία. Τα αρνητικά τους σχόλια περιορίζονται μόνο στο φαγητό στο οποίο δεν τα καταφέρνω καλά και φροντίζουν να μου το θυμίζουν ανελλιπώς.

Υπάρχει πιθανότητα σε 10 χρόνια να γίνεις γιαγιά. Πόσο σε τρομάζει κάτι τέτοιο;
Καθόλου δεν με τρομάζουν τα παιδιά, μια χαρά είναι, αλλά θα ήθελα να είναι πιο ώριμα τα παιδιά μου όταν συμβεί αυτό και να το ζήσουν ωραία. Αν συμβεί όμως, μάλλον με βλέπω να μεγαλώνω ένα ακόμη ένα παιδί.

Γενικά σε τρομάζει ο χρόνος ή το γεγονός ότι μεγαλώνεις;
Η αλήθεια είναι ότι δεν πετάω και από την χαρά μου, αλλά μπορώ να το παλέψω. Δεν με τρομάζει γιατί είναι μια άλλη στάση ζωής. Δεν μιλάω μόνο για την εικόνα, αλλά για την φθορά του οργανισμού. Θα έχω να κάνω λιγότερα πράγματα και θα αλλάξουν και οι προτεραιότητές μου φαντάζομαι.

Έχεις επιλέξει που θα πάς φέτος διακοπές;
Θα σου πω για το δεύτερο κομμάτι των διακοπών μου κάπου στον Αύγουστο που θα πάω στο Los Angeles.