Η Εύα Αντωνοπούλου μιλά στο Queen.gr για την οικονομική κρίση, το νέο αίμα στη TV και τις γυναίκες-συμπαρουσίαστριες

Η Εύα Αντωνοπούλου μιλά στο Queen.gr για την οικονομική κρίση, το νέο αίμα στη TV και τις γυναίκες-συμπαρουσίαστριες

Το κορίτσι με τα πράσινα μάτια, μπορεί να μην κυνήγησε μία τύχη στο μόντελινγκ, αλλά κέρδισε σίγουρα μία θέση στην καθημερινότητά μας. Η Εύα Αντωνοπούλου φροντίζει να μας ενημερώνει για τα τελευταία γεγονότα, μοιράζεται μέσα από τον τηλεοπτικό δέκτη μυστικά για υγεία και ομορφιά, και κάνει κάθε μας μέρα λίγο πιο όμορφη.

Είχες προγραμματίσει αυτήν την πορεία; Ήταν όνειρό σου;
Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω δεν ήταν της μόδας το επάγγελμά μου αλλά το να γίνεσαι καθηγήτρια, γιατρός, δικηγόρος, αεροσυνοδός. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι που να έχει επικοινωνία με πολύ κόσμο καθώς δε μου αρέσουν τα μοναχικά επαγγέλματα. Θυμάμαι ο πατέρας μου με είχε προειδοποιήσει πως θα ξεκινήσω ψήνοντας καφέδες και δε με πείραζε. Έτσι ξεκίνησα σπουδάζοντας οικονομικά και έφτασα εδώ που βρίσκομαι τώρα.

Ποιες θεωρείς ατυχίες και άτυχες στιγμές;
Η τηλεόραση είναι ένας πολύ σκληρός και ανταγωνιστικός χώρος. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, οι δυσκολίες με δυνάμωσαν. Όταν για παράδειγμα πήγα να εδραιωθώ στον Alpha το κανάλι άλλαξε διοίκηση οπότε δε μπόρεσα να κάνω αυτό που σκεφτόμουν.

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχεις κάνει για τη δουλειά σου;
Αυτό που με είχε ζορίσει αρκετά ήταν το πρωινό ξύπνημα στις 4.00 για πάνω από ένα χρόνο που άνοιγα το πρώτο ζωντανό πρόγραμμα του καναλιού και ύστερα συμμετείχα στην εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου. Πολύ δύσκολο να έχω επαγγελματική και προσωπική ζωή με αυτό το ωράριο.

Ποιος είναι πιο δύσκολος σα συμπαρουσιαστής; Ένας άντρας ή μία γυναίκα;
Είναι πολύ δύσκολο το γυναικείο δίδυμο. Βγαίνει ανταγωνισμός και δε λειτουργεί σωστά. Με έναν άντρα μπορεί να είναι διαφορετικό, δένει καλύτερα. Η λογική είναι να αλληλοσυμπληρώνονται οι δύο συνάδελφοι, εάν αυτό δε συμβαίνει τότε δεν υπάρχει λόγος συνύπαρξης.

Τι δε σου άρεσε φέτος στην τηλεόραση;
Δε μου αρέσει που περνάει κρίση. Δεν υπάρχουν καλά σήριαλ, βλέπουμε συνέχεια επαναλήψεις και οι έλληνες ηθοποιοί δεν έχουν δουλειά.

Ποιον παρουσιαστή δε θέλεις να βλέπεις με τίποτα;
Θα ήθελα γενικά κάποιους ανθρώπους να τους δω να φεύγουν. Η τηλεόραση κάνει τον κύκλο της και κάποια στιγμή πρέπει να καταλαβαίνει κανείς πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Μου αρέσει να βλέπω φρέσκα πρόσωπα. Θα ήθελα να δω τη Ρούλα Κορομηλά για παράδειγμα να δίνει το θέση της σε κάποιο νέο παιδί. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει πολύ καλά και πίσω από τις κάμερες, αλλά για όλα υπάρχει ημερομηνία λήξης.

Πώς τα πας με την οικονομική κρίση και πώς την αντιμετωπίζεις;
Έχω δεχθεί περικοπές και μείωση μισθού στο 10% όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο κανάλι. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και την καθημερινότητά μου την έχω αλλάξει πλέον πάρα πολύ. Ευτυχώς φρόντισα να ψωνίσω τα προηγούμενα χρόνια πολύ, οπότε φέτος δεν ψώνισα σχεδόν τίποτα. Το καλό είναι πως θα μάθουμε να ζούμε φυσιολογικά, θα γίνει ξεσκαρτάρισμα και θα πάψουμε να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα υλικά αγαθά. Δε ντρέπεσαι να πεις πως δεν έχεις χρήματα και δε βρίσκεις δουλειά, όλο αυτό το ψεύτικο lifestyle έδωσε τη θέση του σε κάτι πιο αληθινό.

Το χειρότερο σχόλιο που έχει γραφτεί για σένα;
Έχουν γράψει για μία σχέση που δεν υπήρχε, σίγουρα θέλει να το κυνηγάς για να ασχοληθούν τα περιοδικά. Το δεσμό μου σίγουρα δεν τον κρύβω αλλά δεν το πουλάω κι όλας.

Θα έπαιρνες μέρος στο Dancing with the stars;
Δε θα έπαιρνα μέρος παρόλο που μου αρέσει πολύ και η Ζέτα και ολόκληρη η παραγωγή. Έχω άλλους στόχους στη ζωή μου και πιστεύω πως δεν ταιριάζει στο ότι παρουσιάζω μία ενημερωτική εκπομπή. Επίσης δεν το έχω πολύ στο χορό και το τραγούδι, οπότε δεν πιστεύω πως θα είμαι ιδιαίτερα καλή.

Σε μία παλιότερη συνέντευξή σου έχεις πει πως έφτασες πολύ κοντά στο γάμο αλλά δεν τον πραγματοποίησες ποτέ. Τι συνέβη;
Έχω φτάσει πολύ κοντά στο γάμο, αλλά συνειδητοποίησα πως δεν ήταν ο άντρας της ζωής μου. Συζούσαμε και μέναμε σχεδόν σα παντρεμένοι, αλά τελευταία στιγμή έκανα πίσω.

Ποιος Έλληνας celebrity σε έχει δυσκολέψει πιο πολύ σε συνέντευξη;
Υπάρχουν καλεσμένοι που βαριούνται ή που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Άλλοι είναι δύσκολοι και παίρνει περισσότερη ώρα για να τους ξεκλειδώσεις όπως ο Γιάννης Μπέζος και ο Γιώργος Κιμούλης. Η Χρύσα Ρώπα είναι μία πολύ απρόβλεπτη και ζωντανή καλεσμένη από την οποία δεν ξέρεις ποτέ τι να περιμένεις ενώ ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι μία νότα χαρά και κεφιού.