Matt LeBlanc

Matt LeBlanc

Τα νέα "επεισόδια" στη ζωή του Joey. 

Στην ερώτηση «How you doin'», τη φράση που τοπν καθιέρωσε ως μέγα γόη Joey στα «Φιλαράκια» ο Mathew Steven LeBlanc αυτή την περίοδο θα απαντούσε «θεσπέσια». Γιατί; Μα διότι μετά από πολλά χρόνια απουσίας επέστρεψε φέτος δριμύτερος με νέα «Επεισόδια» στην ομώνυμη αμερικανο-αγγλική σειρά. Και όχι μόνο έκανε επανεμφάνιση αλλά βρέθηκε και στις υποψηφιότητες των τηλεοπτικών βραβείων Emmy (για τέταρτη, συνολικά, φορά μετά τις υποψηφιότητές του στα «Φιλαράκια») για την ερμηνεία του στον χαρακτήρα που υποδύεται. Και ποιος είναι αυτός ο χαρακτήρας; Μα ο Matt LeBlanc. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Ο Matt LeBlanc ενσαρκώνει τον Matt LeBlanc, έναν τηλεοπτικό ηθοποιό που είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο και κάνει τώρα comeback. Πολλά στοιχεία της προσωπικής του ζωής έχουν μεταβληθεί, βεβαίως, για τις ανάγκες της σειράς αλλά η ιδέα παραμένει: ο Matt υποδύεται τον εαυτό του. Και ξέρετε ποιο είναι το πιο αστείο; Ακόμα και όταν υποδυόταν τον Joey στα «Φιλαράκια» υπήρχαν κάποια στοιχεία από τον εαυτό του στον χαρακτήρα του, όπως το ότι ο Joey ήταν ηθοποιός σε διαφημιστικά, κάτι στο οποίο διέπρεψε και ο ίδιος ο Matt στην αρχή της καριέρας του.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή ο Matt υπήρξε ελαφρώς ατακτούλης, όχι τόσο όσο ο Joey φυσικά, αλλά δεν ήταν και άγιος. Το 2003 παντρεύτηκε την Melissa McKnight με την οποία γνωρίζονταν από το 1997. Το 2004 απέκτησε μια κόρη, την Marina, και το 2005 ο Matt παραδέχτηκε δημοσίως πως η συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα του ήταν μεμπτή μια που την απάτησε με μια stripper κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στον Καναδά. Εν τω μεταξύ οι φήμες οργίαζαν για τη σχέση του με την Andrea Anders, συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά «Joey», και το διαζύγιο -που ήταν η αναμενόμενη κατάληξη- ήρθε το 2006 τελικά. Όσο για τη σχέση του με την Anders; Κρατάει ακόμα άρα μάλλον ο καπνός από τις φήμες είχε και μια δυνατή φωτιά.


Αν αναρωτιέστε, πάντως, που στο καλό ήταν εξαφανισμένος από το 2004 που έπεσε η αυλαία στα «Φιλαράκια» θα σας πούμε ευθύς αμέσως: την ίδια χρονιά επιχείρησε να κάνει ένα τηλεοπτικό spin off της υπέρ-επιτυχημένης σειράς με τίτλο (τι άλλο;) «Joey» αλλά το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς. Απολαμβάνοντας, λοιπόν, τα υπέρογκα οικονομικά οφέλη από την σειρά που τον έκανε διάσημο εξαρχής, αποφάσισε να ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής, την Fort Hill Productions με την οποία έφερε εις πέρας διάφορες (όχι και τόσο επιτυχημένες) τηλεταινίες. Τώρα επέστρεψε δριμύτερος, κέρδισε ήδη την υποψηφιότητα για Emmy κάνοντάς τις 4 συνολικά και αναμένει εναγωνίως να ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες μήπως τις συμπληρώσει και εκείνες για να τις φτάσει στις τέσσερις και, γιατί όχι, να κερδίσει και ένα από τα περίοπτα βραβεία υποκριτικής για το νέο του ρόλο.