Kanye West

Kanye West

Ο rapper που άλλαξε τη μουσική και τη μόδα.

Όταν ένας rapper ακούει στο όνομα Louis Vitton Don καταλαβαίνεις ότι κάτι πάνω του είναι διαφορετικό. Σε αντίθεση με το κλισέ της hip hop κουλτούρα με τα bling bling και τα φαρδιά χαμηλοκάβαλα παντελόνια, ο Kanye West λάνσαρε τον εαυτό του από την πρώτη στιγμή ως ένα κομψό έγχρωμο άντρα που χάριζε με ευκολία έξυπνες ρίμες που είχε χρόνια να ακούσει η μουσική σκηνή από τα πρώτα βήματα του Eminem στη δισκογραφία.

Το πρώτο του album, «The College Dropout» ήταν μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2004 και ξεχώρισε για την παραγωγή, το μουσικό στυλ και τα samples βάζοντας το Kanye West σε χρόνο dt στη λίστα με τους super star του είδους. Τα album που ακολούθησαν ήταν γεμάτα ενδιαφέρουσες μουσικές συνεργασίες και πειραματισμούς που έφεραν την urban κουλτούρα πιο κοντά στη contemporary art scene και χάρισαν στο Kanye κριτική αναγνώριση, αλλά και ανεπανάληπτη εμπορική επιτυχία.

Αλλά ο Kanye ως persona και μόνο έχει ενδιαφέρον με τα παραληρήματα του στο προσωπικό του twitter και τις απρόβλεπτες ενέργειες του στις δημόσιες εμφανίσεις όπως το κράξιμο που είχε ρίξει στη Taylor Swift που είχε μόλις πάρει το βραβείο μέσα από τα χέρια της φίλης του Beyonce. Η εκκεντρική Amber Rose ήταν η επί σειρά ετών σύντροφος στη ζωή και στην πρώτη σειρά των απανταχού fashion shows που παρακολουθούσαν, αλλά το αγόρι είναι single εδώ και ένα χρόνο οπότε αν τον πετύxετε σε κάποιο ταξίδι σας μη ντραπείτε να του μιλήσετε για μόδα, γιατί ίσως είναι αυτή η κουβέντα που θα τον ρίξει στην αγκαλιά σας.