Jamie Oliver

Jamie Oliver

Ένα αγόρι να γλείφεις τα δάχτυλά σου. 

Ο «γυμνός σεφ» είναι η απόλυτη φαντασίωση, θαρρούμε, κάθε γυναίκας: και γλυκούλης και καλός μάγειρας και με χιούμορ και με φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό και πάτερ φαμίλιας. Με τέτοιο πακέτο πώς να μην σου τρέχουν τα σάλια -ακόμα και αν δεν μπει καν στον κόπο να μαγειρέψει κάποιο από τα μυριάδες εδέσματά του που τον έκαναν διάσημο στα πέρατα του κόσμου.

Ο James γεννήθηκε πριν 36 χρόνια στο Essex και τρύπωσε από νωρίς στην κουζίνα της pub «The Cricketers» που είχαν οι γονείς του. Γοητευμένος από τα υλικά και τις προσμίξεις τους που οδηγούν σε απολαυστικά αποτελέσματα που μαγνητίζουν τους γευστικούς μας κάλυκες αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μέγα έργο: να μάθει στους ομοεθνείς του, μα και στον κόσμο ολόκληρο, να τρώει.

Η πρώτη του επαγγελματική παρουσία σε κουζίνα ήταν στο Ιταλικό εστιατόριο του Antonio Carluccio από όπου μετακόμισε στο River Cafe του Fullam και ήταν αυτή ήταν η δουλειά που τον έστειλε κατευθείαν στα studio του BBC. Όχι για να αναλάβει το catering αλλά για να μαγειρέψει στην οθόνη την εκπομπή «The Naked Chef» και να γίνει τόσο διάσημος ώστε την ίδια χρονιά να προσκληθεί να μαγειρέψει για τον τότε πρωθυπουργό Tony Blair. Πώς έφτασε ως εκεί; Το 1997 εμφανίστηκε, ως εργαζόμενος, σε ένα ντοκιμαντέρ για το River Cafe και δεν πέρασε απαρατήρητος στους παραγωγούς που τον τσίμπησαν για ένα δοκιμαστικό. Τη συνέχεια, την ξέρετε...

Εκτός από τις υψηλές τηλεθεάσεις και τα best seller βιβλία του, τα εστιατόριά του και την εξαιρετική επαγγελματική του επιτυχία ο Jamie τα κατάφερε περίφημα και στην προσωπική του ζωή. Πολύ προτού γίνει διάσημος ο Βρετανός μάγειρας είχε ήδη γνωρίσει την εκλεκτή της καρδιάς του, το πρώην μοντέλο Juliette Norton, με την οποία γνωρίζονταν από το 1993 και παντρεύτηκαν το 2000. Μαζί της απέκτησε και τέσσερα παιδιά και απέδειξε πως εκτός από ταλέντο στη μαγειρική και στον έρωτα έχει πολύ καλές ικανότητες και στην πατρότητα. Όλοι μαζί ζουν ακόμα στο Essex και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, όπως καταλαβαίνετε.