Αποκλειστική συνέντευξη στο Queen.gr: η ηθοποιός Λίνα Σακκά

Αποκλειστική συνέντευξη στο Queen.gr: η ηθοποιός Λίνα Σακκά

Η Λίνα Σακκά δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Το Queen.gr μίλησε με τη Λίνα Σακκά για τις σχέσεις, τις γυναικείες φιλίες, την κατάσταση στην τηλεόραση και το ενδεχόμενο να κάνει οικογένεια

Φέτος υποδύεται μια γυναίκα που δεν μπορεί να συγχωρέσει την απιστία του συζύγου της. Είναι μια τηλεοπτική «Κούκλα» και ανήκει στην γενιά των ηθοποιών που επιλέγει ρόλους που πολλές φορές είναι διαφορετικοί με την εικόνα της στη ζωή. Δεν έχει προκαλέσει ποτέ με προσωπικά σκάνδαλα και οι συνεργασίες με τον ΑΝΤ1 και το MEGA ήταν για αυτήν σχολείο και ευκαιρία να αποδείξει πόσο αγαπάει την υποκριτική και τους ρόλους που υποδύεται. Η Λίνα Σακκά παρότι δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, μας μιλά για την σχέση της με τους άνδρες, για την κρίση στην ελληνική τηλεόραση αλλά και το πόσο ανεξάρτητο άτομο είναι στην καθημερινότητά της.

Φέτος πρωταγωνιστείς σε μια σειρά που οι κριτικές διχάζουν αλλά ο ρόλος που ενσαρκώνεις είναι ιδιαίτερος δεδομένου όυτιο σύζυγός σου σε απατάει. Θα έδινες δεύτερη ευκαιρία στον δικό σου σύντροφο;
Ενσαρκώνω την Κατερίνα που περνάει δύσκολες στιγμές στην σχέση της μιας και πιάνει τον σύζυγό της με την ίδια της την αδερφή. Εγώ σαν Λίνα θα κοίταζα τα δικά μου λάθη αρχικά στην σχέση μου και πιστεύω ότι θα έδινα δεύτερη ευκαιρία αν έβλεπα και εξέταζα όμως όλες τις παραμέτρους και μάθαινα τον λόγο που θα μου έκανε κάτι τέτοιο ο άνθρωπός μου.

Οι φιλίες που έχεις είναι περισσότερο με άνδρες ή με γυναίκες;
Θυμάμαι παλιά που έκανα περισσότερο παρέα με άνδρες. Μεγαλώνοντας όμως έκανα και φίλες και μπορώ να εμπιστευτώ μια γυναίκα και να χρειαστώ κάποια στιγμή την βοήθειά της. Οι άνδρες είναι ειλικρινείς και το πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μια αληθινή φιλία με μια γυναίκα και να μην βρίσκεται στην μέση ο ερωτισμός που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Πόσο προσέχεις τον εαυτό σου στον καθρέπτη του σπιτιού σου και πόσο σου αρέσει να είσαι η «ωραία» της παρέας;
Στο φυσιολογικό μέτρο που μου αναλογεί κοιτάζω αυτό που με ρωτάς. Θέλω να είμαι άνετη, κομψή και πάντα χωρίς υπερβολές. Ποτέ δηλαδή δε θα κοιτάξω να φορέσω κάτι που να έχει σχέση με υπερπαραγωγή. Προσέχω την διατροφή μου όσο μπορώ, αλλά αν νιώσω την ανάγκη να κάνω μια υπερβολή θα την κάνω.

Σου αρέσει να έχεις το πάνω χέρι επαγγελματικά και προσωπικά;
Πονηρή ερώτηση. Είμαι βασίλισσα του εαυτού μου και δε μου αρέσει η υπερβολή. Το να έχεις το πάνω χέρι δε λέει τίποτα αν δε σέβεσαι τους συναδέλφους σου ή τον άνθρωπο που ζεις μαζί του. Φροντίζω να κάνω πράγματα για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη και να επιλέγω βήματα δημιουργικά για να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος και σαν ηθοποιός. Θέλω καταρχάς να τα έχω καλά με τον εαυτό μου.

Πόσο τυχερή έχεις σταθεί επαγγελματικά και με τι κριτήριο διαλέγεις να απαντήσεις θετικά σε μια πρόταση τηλεοπτική ή θεατρική;
Λίγο το ένστικτό, λίγο το καστ της σειράς παίζουν ρόλο στο να πω ναι σε μια δουλειά. Μπορώ να καταλάβω τι θα έχει ανταπόκριση στον κόσμο και πολλές φορές έχω αρνηθεί να κάνω μια δουλειά επειδή δεν μου άρεσε και δεν είχα καλό συναίσθημα. Όσον αφορά στην τύχη, δε θα αρνηθώ ότι και ο παράγων τύχη παίζει ρόλο στην πορεία μας , αλλά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη. Είμαι αυστηρή κριτής του εαυτού μου και των επιλογών μου.

Βιάζεσαι να κάνεις οικογένεια και να ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου επαγγελματικά;
Αυτό δε με αγχώνει καθόλου και δε το προγραμματίζω. Δεν μπορείς να βάλεις πλάνο πότε θα παντρευτείς ή θα κάνεις παιδιά. Πολλές φορές έχεις το συναίσθημα αυτό αλλά αν δεν βρεις τον άνθρωπο που θα σε κάνει να το τολμήσεις δεν μπορείς απλά να ονειρεύεσαι. Αγχώνομαι απλά να έχω πάντα συγκέντρωση. Αν μου τύχει πάντως δε θα πω όχι στην οικογένεια. Αλλά δεν είναι στόχος μου.

Σημαντικό κομμάτι για σένα η προσωπική σου ζωή και να είσαι ερωτευμένη με έναν άνδρα;
Πάντα μου άρεσε να βρίσκω χρόνο να είμαι μόνη μου και μη σου πω κιόλας ότι είναι και στόχος μου. Είμαι ανεξάρτητο άτομο και μου αρέσει ακόμη και σε μια σχέση να υπάρχει ανεξαρτησία και στους δύο και να μην έχουμε δεσμεύσεις. Όσο αναζητώ την ηρεμία του εαυτού μου, τόσο αισθάνομαι καλύτερα με την Λίνα. Σαφώς και διασκεδάζω με τις φίλες μου και τους φίλους μου. Ζω και επαναστατώ όταν πρέπει.

Η τηλεόραση περνάει κρίση. Ακούστηκαν πολλά και για το δικό σας σίριαλ που θα ολοκληρωθεί λίγο πιο σύντομα και συνέχεια ακούμε για περικοπές και οικονομικά προβλήματα. Πόσο σε επηρεάζουν όλα αυτά;
Πώς να μην σε στεναχωρήσει; Ασφαλώς και σε πιάνει ένα παράπονο και δε ξέρεις πώς να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Αλλά έτσι είναι σε πολλά σίριαλ και εκπομπές. Δεν μου αρέσει η ανθρωποφαγία στον χώρο αυτό. Ο ένας χαίρεται με την αποτυχία του άλλου και καταλαβαίνεις πόσο λυπηρά είναι αυτά. Πρέπει να συμβιβάζεσαι και να είσαι ο εαυτός σου. Έτσι μόνο μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Αλλά πιστεύω ότι θα περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και θα έρθουν ξανά οι καλές στιγμές.