Γιάννης Στάνκογλου

Γιάννης Στάνκογλου

Το «σκληρό» παιδί της ελληνικής τηλεόρασης (και σινεμά) -όπως είναι η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας των ρόλων του- δεν είναι τόσο κακό όσο δείχνει. 

Λίγο να ξύσεις την επιφάνεια και θα βρεθείς αντιμέτωπη με ένα γλυκό αγόρι, ένα αρσενικό παλαιάς κοπής.

Ξεκίνησε αρκετά μεγάλος την υποκριτική και μέχρι να πάει στη δραματική σχολή -επηρεασμένος από κάποιους φίλους του ηθοποιούς που τον παρακίνησαν να δοκιμάσει- είχε κάνει ένα σωρό απίθανες δουλειές: οικοδομή, μονώσεις, προώθηση προϊόντων, barman, σερβιτόρος, delivery. Μόλις βρέθηκε στη σχολή κατάλαβε πως αυτό θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, όμως, και τον κέρδισε, για πάντα, η υποκριτική. Εκτός από τους ρόλους «σκληρού» έχει υποδυθεί και κωμικούς χαρακτήρες όπως στην τηλεοπτική σειρά «Ένας μήνας και κάτι» το 2007.

Για τους ρόλους «σκληρού» πάντως, στους οποίους έχει διαπρέψει, σε παλιότερη συνέντευξή μας μου είχε πει «∆εν είναι και εύκολο να φτάσεις ένα χαρακτήρα στα άκρα, αν δεν υπάρχει µέσα σου. Εµένα µέσα µου υπάρχει και απέξω προσπαθώ να το κόβω. Υπάρχει, γιατί έχω ζήσει αρκετά δύσκολα και άγρια παιδικά χρόνια -όχι στην οικογένειά µου, η οποία ήταν και παραµένει δεµένη και πολύ αγαπηµένη- αλλά στους δρόµους, γήπεδα, φασαρίες, καβγάδες, και είναι πολύτιµες εµπειρίες».

Εκτός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Το Νησί» όπου υποδύεται τον (γόη) Ανδρέα Βανδουλάκη, γιο ενός πλούσιου κτηματία, το βιογραφικό του διαθέτει και πολλούς ρόλους στο θέατρο («Το Τρίτο Στεφάνι», «Λεωφορείο ο Πόθος», «Ηλέκτρα», Ιούλιος Καίσαρας», «Festen» κ.α.) αλλά και κινηματογραφικές εμφανίσεις («Hardcore», «Όμηρος», «Το ¨Ονειρο του Σκύλου», «Without» κ.α.)

Είναι από το Θούριο του Έβρου, ζει στο κέντρο της Αθήνας και επανειλημμένως δηλώνει πως του αρέσει να ταξιδεύει -γι αυτό και φροντίζει να το κάνει συχνά.