George Clooney

George Clooney

Αυτός ο κύριος έχει γίνει διαχρονικό σύμβολο ανδρικού σεξαπίλ.

Ο George Clooney έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στα 5 του χρόνια στο talk show του δημοσιογράφου πατέρα του Nick Clooney. Όνειρό του ήταν να γίνει παίκτης του baseball. Μετά τη σύντομη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο North Kentucky, βρήκε την κλίση του όταν του δόθηκε μικρός ρόλος σε μια ταινία, το «And TheyΑre Off».

Για μια δεκαετία σχεδόν είχε συμβόλαιο με τη Warner και ρόλους σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Εμφανίζεται σε πετυχημένες σειρές όπως "The Facts of Life", "Roseanne" και "Sisters" ενώ η καριέρα του ξαφνικά απογειώνεται μετά την τεράστια και παγκόσμια επιτυχία του "ΑE.R.Α". Στον κινηματογράφο ξεχωρίζουν οι ταινίες «From Dusk Till Dawn», «One Fine Day», «Batman and Robin», «The Peace Maker», «Out of Sight», «The Thin Red Line», «The Perfect Storm», «O Brother, Where Art Thou?», «Ocean's Eleven». Σκηνοθετεί το «Confessions of a Dangerous Mind» και κλέβει τις εντυπώσεις.

Έντονα πολιτικοποιημένος και με ισχυρή άποψη σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον ή στις εξελίξεις στο Ιράκ, ο Clooney δε φοβάται να ρισκάρει, να καταθέσει ανατρεπτικές απόψεις, να αλλοιώσει την τέλεια macho φιγούρα του και να αποδείξει πόσο ευφυής και συνειδητοποιημένος είναι.