Η Μαρία Καβογιάννη εξομολογείται στο Queen.gr: "Νιώθω σαν να κέρδισα το Λόττο που δουλεύω φέτος στην τηλεόραση"

Η Μαρία Καβογιάννη εξομολογείται στο Queen.gr: "Νιώθω σαν να κέρδισα το Λόττο που δουλεύω φέτος στην τηλεόραση"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει εφ' όλης της ύλης σε μια μοναδική συνέντευξη.

Η Μαρία είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις ηθοποιών που σε κέρδισε σε ένα δευτερόλεπτο ως Κορίνα των εγκλημάτων, άλλα έσπασε τα κοντέρ σαν μητέρα που έχασε την κόρη της στο "Η Χαρά αγνοείται". Τελικά έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται πως οι ταλαντούχοι κωμικοί ηθοποιοί παραμένουν ταλαντούχοι και σε δραματικούς ρόλους.

Η πρεμιέρα άγγιξε το 50% της τηλεθέασης. Είσαι ευχαριστημένη ή τα νούμερα πρέπει να ενδιαφέρουν τα κανάλια και όχι τους ηθοποιούς;
Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Φυσικά και ενδιαφέρουν τα κανάλια, αλλά ενδιαφέρουν και τους ηθοποιούς. Παλαιότερα με τα "Εγκλήματα" ή με άλλες σειρές δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, αλλά μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί βλέπεις πλέον ότι κόβονται σειρές επειδή έχουν μικρή τηλεθέαση. Η υψηλή τηλεθέαση σου δίνει την ικανοποίηση ότι πάει καλά και δεν φοβάσαι ότι μπορείς να κοπείς ξαφνικά. Μπήκαμε και εμείς στην διαδικασία της AGB. Πάντως το ένιωσα ότι το είδε πολύ κόσμος και από τα μηνύματα και από τα τηλέφωνα που δέχτηκα και αυτό είναι ευχάριστο γιατί αποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη και θέλει να βλέπει ελληνικές σειρές.

Είσαι από τους ελάχιστους που φέτος δουλεύουν στην τηλεόραση. Αισθάνεσαι τυχερή;
Πολύ, πάρα πολύ τυχερή αισθάνομαι. Σαν να κέρδισα το Λόττο.

Έριξες νερό στο κρασί σου; Είτε σε οικονομική συμφωνία είτε σε ότι αφορά το σενάριο;
Ναι φυσικά όσον αφορά στα οικονομικά, στο σενάριο ήμουν τυχερή. Δεν θα έκανα κάτι που δεν θα με ενδιέφερε ή δεν θα μπορούσα να το κάνω. Το σενάριο ήταν πολύ ωραίο και δεν με δυσκόλεψε καθόλου να απαντήσω θετικά.

Αν δεν έκανες τηλεόραση, τι θα έκανες επαγγελματικά; Είχες εναλλακτική λύση;
Αν δεν έκανα φέτος τηλεόραση, ίσως να έκανα θέατρο γιατί είχα κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις. Είναι αδύνατον να έκανα τηλεόραση και θέατρο μαζί. Βλέπεις ή ώρα είναι 8 το απόγευμα και πριν λίγο μπήκα σπίτι μου. Είχα από το πρωί γυρίσματα. Πώς θα μπορούσαν τώρα να πάω να κάνω κάτι άλλο. Κάποιοι τα καταφέρνουν, εγώ δεν αντέχω.

Βαριέσαι να βλέπεις τον εαυτό σου σε επαναλήψεις ή το χαίρεσαι;
Δεν μου αρέσει και πολύ να με βλέπω συνεχώς. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει λίγη απόσταση. Τα παλιά σίριαλ είναι ωραίο να τα βλέπεις, αλλά όχι κάθε λίγο και λιγάκι. Και ο κόσμος δεν θέλει να σε βλέπει συνεχώς. Βέβαια όποτε τα πετυχαίνω τα βλέπω με νοσταλγία. Λέω κοίτα πόσο νέοι ήμασταν τότε.

Έχεις κάνει φιλίες από το χώρο σου;
Βέβαια έχω πολλούς φίλους και μάλιστα είναι πολύ θετικό να αποκτάς καινούργιες φιλίες. Φέτος γνώρισα νέα παιδιά και τα θεωρώ εν δυνάμει φίλους μου. Είναι η δουλειά μας τέτοια που για καιρό βρισκόμαστε με κάποιους πολύ κοντά. Όταν αλλάζεις δουλειά απομακρύνεσαι, αλλά εγώ έχω κάνει φιλίες ακόμη και όταν σταματήσαμε να δουλεύουμε. Όχι με όλους, αλλά με αρκετούς.

Εξακολουθείς να είσαι χύμα με τα χρήματά σου ή όχι πλέον;
Τώρα ξέρω πάρα πολύ καλά και προσέχω απεριόριστα. Είχε γραφτεί παλιότερα ότι ήμουν χύμα με τα χρήματα, αλλά δεν ήταν έτσι ακριβώς. Δηλαδή δεν ήταν ότι είχα τόσα πολλά λεφτά και δεν ήξερα τι να τα κάνω, απλώς ήμουν αφηρημένη και μπορεί να είχα χρήματα στην τσέπη μου που να μην θυμόμουν καν. Τώρα ξέρω ακριβώς πόσα έχω και κυρίως πόσα δεν έχω.

Έμαθα ότι έλεγες στον κύκλο σου ότι σαν δασκάλα ήσουν φριχτή. Αλήθεια;
Ποιος σου το είπε αυτό;

Ένας κοινός μας φίλος..
Όχι καλέ, φρικτή δεν ήμουν με τίποτε, απλώς ίσως ήθελα να κάνω περισσότερα καλλιτεχνικά μαθήματα.

Εξακολουθείς να παίζεις μπιρίμπα κάθε εβδομάδα;
Κοίτα… η διάθεση μου είναι να παίζω συνέχεια, άλλα λόγω υποχρεώσεων το έχουμε μεταθέσει πλέον σε μια φορά το μήνα.

Είστε μόνιμο καρέ ή αλλάζετε;
Έχουν περάσει πολλά καρέ. Ας πούμε ότι πιο μόνιμες είμαστε εγώ, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και η Καίτη Κωνσταντίνου. Κατά καιρούς όμως προστίθενται και άλλοι όπως η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Βασίλης Ευταξόπουλος και άλλοι.

Ξέρω ότι ο άντρας σου είναι γλύπτης-ζωγράφος. Φαντάζομαι ότι ανήκει σε κείνα τα επαγγέλματα που ένιωσαν περισσότερο την κρίση ή κάνω λάθος;
Είναι και δάσκαλος και φυσικά με τις μειώσεις μισθών και όλα τα συναφή, βιώνουμε και εμείς την κρίση όπως όλος ο κόσμος. Το παλεύουμε όμως.

Γιατί ονομάσατε την κόρη σας Αντέλλα; Σπάνιο όνομα;
Το κανονικό όνομά της είναι Αδελαΐδα και της δώσαμε το όνομα της γιαγιάς της. Εγώ την φωνάζω Αντελίνα.

Πόσο χρονών είναι;
Θα γίνει σε λίγο 16.

Ανησυχείς για το μέλλον της;
Γενικά ανησυχώ για τα πιτσιρίκια αλλά όχι σε σημείου πανικού. Και τα ίδια τα παιδιά όμως είναι προβληματισμένα. Σκέπτονται αν είναι οι άτυχοι αυτής της γενιάς, αν θα βρουν δουλειά και τι να σπουδάσουν. Είναι πολύ άδικο γιατί σε τέτοια ηλικία τα προβλήματά τους θα έπρεπε να είναι άλλης φύσης.

Εξακολουθείς να κοιμάσαι αργά ή όχι;
Τώρα κοιμάμαι νωρίς γιατί έχω τα γυρίσματα. Μέχρι τις 12 έχω ήδη κοιμηθεί. Όταν κάνω θέατρο δεν κοιμάμαι ποτέ πριν τις 2πμ. Χρειάζομαι και λίγο χρόνο να συνέλθω.

Έχεις αφήσεις κάποια εκκρεμότητα για την εποχή που θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο;
Θέλω να τα καταφέρω να πάω κάποια εκδρομή. Όχι τίποτε φοβερό, για 2-3 ημέρες μόνο.