Aποκλειστικά στο Queen.gr: Η Πέγκυ Ζήνα στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη γέννηση της κόρης της

Aποκλειστικά στο Queen.gr: Η Πέγκυ Ζήνα στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη γέννηση της κόρης της

Λένε ότι έναν άνθρωπο πρέπει να τον ζήσεις στην άχαρη καθημερινότητά του για να έχεις γνώμη για αυτόν. Έζησα λοιπόν την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Λύρα για 10 ημέρες σε μια κρουαζιέρα στο Μεξικό το 2001. Έβλεπα την Πέγκυ για 10 μέρες στην αγκαλιά του Γιώργου, ευτυχισμένη, γελώντας, κάνοντας ηλιοθεραπεία. Γνώρισα ένα αισιόδοξο, ταλαντούχο και καλό παιδί. Εκτός του ότι σήμερα η Πέγκυ είναι γυναίκα και μαμά, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια.

Πες μου τι ένιωσες μόλις πήρες την κόρη σου πρώτη φορά στην αγκαλιά σου;
Ένιωσα χωρίς καθόλου υπερβολή ότι κρατάω όλο τον κόσμο στα χέρια μου. Είναι απίστευτο συναίσθημα, δεν το πιστεύεις ότι αυτό το πλασματάκι πριν λίγες ώρες ήταν μέσα σου. Εκείνη την ώρα αισθάνεσαι ένας μικρός θεός.

Είσαι κανονική μαμά ή υπερπροστατευτική;
Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο τρίμηνο η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη και ειδικά σε μια νέα μαμά όπως είμαι εγώ. Κάθε μέρα γνωρίζεις και κάτι καινούργιο, φοβάσαι και μετά φοβάσαι λιγότερο. Νομίζω όμως ότι είμαι κανονική μαμά, εννοώ χωρίς υστερίες.

Το όνομα Ηλέκτρα πως σας ήρθε;
Ένα ωραίο απόγευμα μαζί με τον Γιώργο και τον Ηλία Ψινάκη ψάχναμε ονόματα. Δεν είχαμε μάθει ακόμη το φύλο του μωρού και σκεφτόμασταν ονόματα αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι και μας κούμπωσε το Ηλέκτρα Λύρα. Της ταιριάζει, έχει έντονη προσωπικότητα.

Πόσο συχνά εξαιτίας της ξυπνάς τη νύχτα; Υπάρχει κάποιος για να βοηθά;
Ξυπνάω συνέχεια, κάθε 4 ώρες γιατί τη θηλάζω. Ο Γιώργος αποδείχτηκε σημαντική βοήθεια, δεν είναι μπαμπάς από μακριά που λέμε. Τους πρώτους μήνες είχαμε και μια γυναίκα έμπειρη για κάθε περίπτωση, αλλά όπως είπαμε είμαι κανονική μαμά και συνεχίζω...

Πολλές γυναίκες μετά τη γέννα περνούν μια περίοδο κατάθλιψης. Ανησύχησες ότι μπορεί να σου συμβεί;
Όχι δεν έπαθα τίποτε και είμαι τυχερή, το άκουσα και το διάβασα ότι συμβαίνει. Σπάνε τα νεύρα σου από τη γέννα, από την αϋπνία και την κούραση και δεν σε ενδιαφέρει τίποτε. Εγώ δεν ένιωθα έτσι, βλέπω το πλασματάκι μου και μόνο χαρά ζω από τις πρώτες στιγμές.

Σε πήρε μήπως τηλέφωνο ο Θεοφάνους να σου ευχηθεί;
Όχι δεν με πήρε, αλλά δεν σημαίνει τίποτε αυτό. Άλλωστε για να του κάνω εντύπωση του Γιώργου πρέπει να κάνω 5 παιδιά.

Πόσο άλλαξε η κόρη σου τον Γιώργο;
Πάρα πολύ γιατί είναι και κορίτσι. Βγαίνει όλη η τρυφερότητα ενός άνδρα που γίνεται πατέρας. Παρακολουθώ έναν άνθρωπο με τον οποίο είμαι ερωτευμένη, να είναι ερωτευμένος με την κόρη του και είναι απίστευτη χαρά και ευτυχία.

Όταν ο Γιώργος έκανε την επέμβαση στην καρδιά άκουσα ότι ήσουν ψύχραιμη. Στην πραγματικότητα τρόμαξες;
Θα τρόμαζα οτιδήποτε και αν πάθαινε ο Γιώργος και πυρετό να έκανε, αλλά δεν αφήνω τον τρόμο να με κυριεύσει και να με κάνει να μην είμαι χρήσιμη. Ήμουν δυνατή γιατί δεν ήθελα να έχει και το δικό μου άγχος, ήμουν 7 μηνών. Όλη αυτή η ιστορία ήταν σαν σκoτσέζικο ντους.

Είναι βράδια που πιάνεις τον εαυτό σου να νοσταλγεί την σκηνή;
Όχι μέχρι τώρα δεν το έπαθα, αλλά αρχίζω σιγά-σιγά να μπαίνω στο τριπ, με το νέο δίσκο που ετοιμάζεται και πώς θα μεταφερθεί στη σκηνή. Μετά τον Μητροπάνο είχα αποφασίσει να μην δουλέψω. Είχα κλείσει ένα κύκλο στην καριέρα μου και ήμουν γεμάτη και αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα. Και η Ηλέκτρα να μην συνέβαινε, είχα ανάγκη να καθίσω ένα χρόνο. Δουλεύω συνεχώς τα τελευταία 16 χρόνια και δεν είχα την πολυτέλεια να κάτσω μια σεζόν, να ηρεμήσω, να σκεφτώ, να δω άλλα προγράμματα συναδέλφων και το έκανα και συνδυάστηκε και ωραία με την εγκυμοσύνη.

Πότε θα επιστρέψεις;
Θα επιστρέψω τέλη Μαρτίου στην Αθήνα. Μετά το καλοκαίρι του 2003 επιστρέφω ξανά καλοκαίρι.

Ανησυχείς για την κατάσταση στη δουλειά σας λόγω της κρίσης;
Όχι μόνο στη δουλειά μας, η κρίση είναι παντού, είναι γύρω μας, υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης πλέον. Δεν υποφέρουν μόνο οι φτωχοί, αλλά και η μεσαία τάξη και οι πλούσιοι. Από την άλλη πιστεύω ότι όποιος κάνει τίμια τη δουλειά του -όποια και αν είναι αυτή- όποιος ρίχνει νερό στο κρασί του, προσαρμόζεται, μειώνει τις απαιτήσεις του χωρίς να ζημιώνεται η ποιότητα θα την βρει την άκρη έστω και με λιγότερα. Η δική μας βέβαια η δουλειά βιώνει μεγαλύτερη κρίση, γιατί η νυχτερινή διασκέδαση είναι πολυτέλεια. Κάποιος προτιμά να ψωνίσει τα τρόφιμά του από το να βγει έξω. Από την άλλη υπάρχει και η άποψη ότι αφού κανείς δεν σώζεται, τουλάχιστον με τη διασκέδαση κάνουμε και ψυχοθεραπεία.

Τι κάνεις τώρα που δε δουλεύεις; Ποιο είναι το ωράριο σου;
Για μένα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νύχτα και μέρα. Ασχολούμαι με την μικρή αλλά και με τη δουλειά, ακούω τραγούδια, επιλέγω, οργανώνομαι για την επιστροφή και κάνω λίγη γυμναστική. Όλα αυτά ταυτόχρονα ενώ είμαι αφιερωμένη στο μωρό για όσο καιρό το απαιτεί γιατί είναι και νεογέννητο.

Βλέπεις τηλεόραση;
Ναι αμέ, πάντα έβλεπα τηλεόραση αν και φέτος λείπουν οι σειρές και τα σίριαλ. Βλέπω φανατικά σχεδόν τις εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη, ειδήσεις πολύ λιγότερο γιατί μου προκαλούν κατάθλιψη και κάποιες πρωινές εκπομπές.

Είδες την Μαρία Μπεκατώρου που είπε στη Μενεγάκη ότι μια φορά την μπέρδεψαν με σένα; Πιστεύεις ότι μοιάζετε;
Προφανώς επειδή είναι και εκείνη ξανθιά, δεν το είχα παρατηρήσει, δεν ξέρω αν μοιάζουμε, αλλά την συμπαθώ πολύ.

Πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου μετά από πολλά χρόνια; Τι εύχεσαι;
Θέλω πάνω από όλα υγεία γιατί όλα τα υπόλοιπα μπορώ να τα καταφέρω, θέλω να έχω κάνει ωραία βήματα στην καριέρα μου για να είναι η κόρη μου περήφανη για μένα και για τον πατέρα της και επίσης θέλω τύχη. Άκουσα μια θεϊκή ατάκα: ότι λέει δεν φτάνει μόνο η υγεία, αλλά χρειάζεται τύχη. Και οι επιβάτες του Τιτανικού υγιείς ήταν, αλλά μόνο οι τυχεροί έζησαν.