Αντώνης Σρόιτερ: «Δεν με ευχαριστεί που εκπομπές ασχολούνται με μένα»

Αντώνης Σρόιτερ: «Δεν με ευχαριστεί που εκπομπές ασχολούνται με μένα»

Τι λέει για τις εκλογές, τις γυναίκες και τα κοπλιμέντα;

Ο Αντώνης Σρόιτερ είναι αυτό που λέμε σιωπηλή δύναμη. Θεωρείς ότι είναι το καλό παιδί , αλλά μπορεί εξαίσια να αναδειχτεί και σε «κακό». (Ρωτήστε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πως του φάνηκαν τα πορνεία στο κέντρο της Αθήνας;)
Είναι ευγενικός, πράος, σχεδόν σαν γόνος Βορείων Προαστίων και ταυτόχρονα, άτακτος, ζόρικος και απαιτητικός. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και αυτό είναι και το ισχυρό του σημείο.

Πριν λίγο ξέρω πώς ήσουν με μέλη της Χρυσής Αυγής. Για ποιο λόγο;
Η λογική στην εκπομπή είναι να ζούμε από κοντά ό,τι παρουσιάζουμε και σήμερα το βράδυ στην εκπομπή Αυτοψία θα παρουσιάσουμε αυτούς που δεν γνωρίζαμε, αλλά πήραν έδρα στη Βουλή. Ποιοι είναι , τι λένε και τι πρεσβεύουν;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα κανάλια με το να μην προβάλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, βοήθησαν στο να συγκεντρώσει το μεγάλο αποτέλεσμα της Κυριακής;
Υπάρχουν δύο θεωρίες. Η μία λέει ότι με το να μην τους προβάλουν τα κανάλια τους έκανε κακό , και η άλλη ότι αν εμφανίζονταν και έβλεπε ο κόσμος ποιους θα ψήφιζε, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Και οι δύο απόψεις πιθανότατα είναι σωστές.

Έμεινες ικανοποιημένος από την βραδιά των εκλογών τηλεοπτικά; Πήγε όπως θα ήθελες;
Κοίτα ήταν μια επιτυχημένη βραδιά και με τον Alpha να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα που λέγεται exit poll. Και τα νούμερα τηλεθέασης όμως ήταν ικανοποιητικά και ειδικά στα νεανικά κοινά που επιμένει ο σταθμός.

Περίμενες τέτοια ανατροπή στις φετινές εκλογές;
Περίμενα, αλλά όχι τέτοια ανατροπή. Περίμενα ότι ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα αντιδρούσε με τέτοιο τρόπο και σίγουρα δεν περίμενα με τίποτε το 7% της Χρυσής Αυγής.

Εσένα σε ικανοποίησε το αποτέλεσμα;
Ικανοποιημένος, θα είμαι όταν υπάρξει κυβέρνηση ασφαλής ή όταν ανοίξει ο δρόμος ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Έτσι όπως είμαστε στο άγνωστο δεν είμαι ικανοποιημένος.

Τι πιθανότητες δίνεις ότι θα πάμε ξανά σε εκλογές;
Σήμερα που μιλάμε τα ποσοστά είναι 90 τοις εκατό να πάμε σε εκλογές και 10 να τις αποφύγουμε.

Αν ήσουν εσύ στην συνέντευξη τύπου του Μιχαλολιάκου, πώς θα αντιδρούσες;
Νομίζω, όπως αντέδρασαν όλοι οι συνάδελφοι στο σύνολό τους που αποχώρησαν. Αυτό όμως που θέλω να πω και δεν έχει καταλάβει ο κύριος Μιχαλολιάκος είναι ότι ο σεβασμός κερδίζεται δεν επιβάλλεται.

Συνήθισες να ακούς ρεπορτάζ για τον εαυτό σου σε εκπομπές. Με ποια βγήκες, είναι άραγε η νέα σου σχέση κ.λ.π.
Δεν με ευχαριστεί, αλλά είναι ένα μέρος των συνεπειών της δουλειάς που κάνω. Το καταλαβαίνω γιατί και εγώ έχω κάνει ρεπορτάζ για άλλους ανθρώπους, έχω περάσει από αυτό το μετερίζι, έχω ασχοληθεί και εγώ με τις ζωές άλλων ανθρώπων. Το καταλαβαίνω, αλλά δεν με ευχαριστει.

Βλέποντας παλιές φωτογραφίες σου, ανακαλύπτω ότι σου αρέσουν οι ψηλές, ωραίες και μελαχρινές με μακριά μαλλιά. Κάνω λάθος;
Σαχλαμάρες. Δεν μπορούμε να κόβουμε κοστούμι στον άνθρωπο που μας αρέσει. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι.

Χθες μια πρώην σχέση σου, η Ελισάβετ Σπανού, χαρακτήρισε τη σχέση σας "σχέση παλτό". Τι καταλαβαίνεις εσύ απ' αυτό;
Έχω μια πάγια λογική και ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα απο το να ακούει κάποιον να μιλάει για την προσωπική του ζωή. Θα μου επιτρέψεις να μείνω μακριά από αυτά, όταν κόσμος είναι άνεργος και περιμένει στην ουρά για να φάει. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να μάθει είναι ποιος είναι με ποιον και πάει λέγοντας.

Αν μια πολύ ωραία γυναίκα σε χαρακτήριζε "παιδαρά" τι θα έκανες;
Δε ξέρω πως θα αντιδρούσα; Μάλλον θα το άκουγα με ένα χαμόγελο

Σε ρωτάω, γιατί η Μενεγάκη πρόσφατα σε αποκάλεσε παιδαρά.
Τι να σου πω, γέλασα και να 'ναι καλά η γυναίκα.

Όλες οι γυναίκες φίλες μου είναι ερωτευμένες μαζί σου. Θέλεις να σου δώσω κάποιο τηλέφωνο ή δεν είσαι ελεύθερος αυτή την εποχή;
Να πεις στις φίλες να συνεχίσουν να βλέπουν Alpha και αν έχουν κανένα καλό θέμα, με χαρά να μου τηλεφωνήσουν. Αν χρειαστώ προξενιό θα σε πάρω τηλέφωνο, αλλά προς το παρόν έχω την ελπίδα ότι δεν θα μείνω στο ράφι.

Είναι αλήθεια ότι το δεύτερο όνομά σου είναι Όθων;
Ναι είναι αλήθεια, γιατί ο δεύτερος παππού μου λεγόταν Όθων

Επίσης είναι αλήθεια ότι δεν πίνεις ποτέ και δεν καπνίζεις; Σπάνιο για δημοσιογράφο;
Είναι αλήθεια ότι δεν καπνίζω, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι δεν πίνω. Δεν είμαι αλκοολικός, πίνω όπως όλοι οι άνθρωποι ένα ποτάκι.

Τι άλλο δεν ξέρει ο πολύς κόσμος για σένα;
Νομίζω ότι ο κόσμος ξέρει περισσότερα πράγματα για μένα απ' ότι ξέρω εγώ για τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι ενδιαφέρον. Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνει είναι ότι πίσω απ' την λαμπερή εικόνα της τηλεόρασης, εγώ δουλεύω 15 ώρες την ημέρα.