Χρήστος Βασιλόπουλος: «Έχω κάνει άπειρα γυμνά στην Ελλάδα, στο Hollywood δεν θα κάνω;»

Χρήστος Βασιλόπουλος: «Έχω κάνει άπειρα γυμνά στην Ελλάδα, στο Hollywood δεν θα κάνω;»

Τα επόμενα σχέδιά του, η σχέση του με το γυμνό, και τα "προσόντα" του.

Λένε ότι τα καλά έρχονται σε αυτούς που μπορούν να περιμένουν. Κρίμα που δεν μας λένε πόσο πρέπει να περιμένουμε, γιατί οι περισσότεροι από μας τα θέλουμε όλα και τώρα. Ο Χρήστος Βασιλόπουλος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έφυγε για το Los Angeles με μεγάλα όνειρα, με μικρές προσδοκίες και σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, δεν γύρισε άπραγος στην Ελλάδα, αλλά βήμα, βήμα, οντισιόν, οντισιόν προσπαθεί να κερδίσει το δικό του μερίδιο σε αυτό που αποκαλούμε αμερικάνικο όνειρο.
Μπορεί να μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα και 10 ώρες διαφορά, αλλά από το skype, ξαναβλέπω τον Χρήστο που ήξερα. Όχι ακριβώς τον ίδιο, αλλά πολύ καλύτερο.

Πού σε πετυχαίνω αυτή τι στιγμή;
Είναι μεσημέρι, είμαι σπίτι μου και μόλις έχω γυρίσει από προπόνηση. Κάνω ένα άθλημα που λέγεται βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου. Είναι πολεμική τέχνη, μαχητικό άθλημα, αλλά εγώ παλιότερα έκανα και ΤαεΚβοΝτο και ήμουν και στην Εθνική ομάδα.

Ποιο είναι το σημερινό σου πρόγραμμα;
Σήμερα έχω ραντεβού με την ατζέντη μου, μετά θα πάω να φάω έξω, γενικά είμαι χαλαρός αυτή την εποχή. Έχω κλείσει ένα ρόλο –για τον οποίο δεν θα σου πω τίποτε προς το παρόν, ας ξεκινήσουμε πρώτα και μετά θα μιλήσω. Τα γυρίσματα αρχίζουν τον Ιούνιο και έχω ρίξει όλο το βάρος εκεί. Είμαι 25 μέρες πριν το γύρισμα και κάθε μέρα διαβάζω, γυμνάζομαι, γυμνάζομαι , διαβάζω. Αυτή είναι η καθημερινότητά μου.

Είναι αλήθεια ότι έκανες την καμπάνια για τη Harley Davidson*;
Ναι, έκανα την ανοιξιάτικη κολεξιόν για το 2013. Η φωτογράφηση κράτησε πέντε μέρες και ήταν μια τεραστία παραγωγή. Θα είναι παντού, σε αφίσες, σε καταλόγους και σε διαφημίστηκες καταχωρήσεις.

Στο Los Angeles ξέρουν για την ελληνική κρίση ή είναι σε άλλο πλανήτη;
Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των ειδήσεων. Είναι η νούμερο ένα είδηση στα κανάλια και στις ειδήσεις. Δείχνουν μια ευαισθησία για το γεγονός, προφανώς γιατί νοιώθουν ότι η απειλή ίσως τους αγγίξει και ότι η κρίση μπορεί να έρχεται και στα μέρη τους. Συνέχεια με ρωτάνε αν όντως καίγεται η Αθήνα και πόσο ασφαλές είναι για αυτούς να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα για διακοπές. Τους καθησυχάζω όσο μπορώ, αλλά υπάρχει μια γενική ανησυχία για τη χώρα μας.

Είδες το βιντεάκι της Κατερίνας Μουτσάτσου; Τι γνώμη έχεις;
Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν μια δήλωση για την Ελλάδα, τη συγκεκριμένη στιγμή και εμένα το μήνυμα με άγγιξε και με συγκίνησε. Δεν θα κρίνω αν ήταν κλεμμένη η ιδέα, ή αν το φως δεν ήταν καλό ή αν φώναζε λίγο παραπάνω η Κατερίνα. Ήταν ένα statement και λυπάμαι που οι Έλληνες έχουμε να πούμε παντα κάτι κακό και δεν κοιτάμε την ουσία. Όπως και στη δική μου περίπτωση, πάντα υπάρχει κάτι πικρόχολο να πούνε γι εμένα και όχι ότι εγώ ανοίγω τα φτερά μου και κάνω ένα βήμα. Οι Έλληνες αντί να πούνε μπράβο, καταδικάζουν. Βγήκε ο κάθε άσχετος και είπε το μακρύ και το κοντό του. Μικροπρέπειες, δείχνουν πόσο πίσω είμαστε.

Να σε ρωτήσω κάτι αδιάκριτο; Πώς ζεις εκεί; Δεν χρειάζονται 2-3 χιλιάδες δολάρια το μήνα;
Έχω βάλει λεφτά στην άκρη και η ζωή μου εδώ έχει αλλάξει. Δεν βγαίνω, δεν πάω σε πάρτι, κάνω γενικά ασκητική ζωή. Πήρα κάποια λεφτά από μια ταινία και τον πρώτο χρόνο έπρεπε να δουλέψω σαν σερβιτόρος, αλλά αυτή είναι η ζωή στο L.A. Τώρα δουλεύω σε ένα bar, σαν πορτιέρης δύο φορές την εβδομάδα. Είναι μόνο 5 ώρες, δεν με κουράζει και είναι και κάτι που με βγάζει από το σπίτι μου. Έτσι είναι το παιχνίδι το L.A, κάνεις μια δουλειά, επιστρέφεις και κάνεις κάτι προσωρινό μέχρι την επόμενη δουλειά και ελπίζεις κάποια στιγμή να ρολάρει όλο αυτό

Έχεις κανένα διάσημο γείτονα;
Όχι, εγώ μένω στο Hollywood και οι star δεν μένουν εδώ.

Είσαι ήδη πόσα, 3 χρόνια εκεί; Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για σένα επαγγελματικά;
Να δουλεύω 7-8 μήνες εδώ και τον υπόλοιπο χρόνο να κάνω διακοπές στην Ελλάδα. Έτσι θα ΄θελα να είναι η ζωή μου και αν δεν βγει, δεν βγήκε. Το έκανα, δεν θα μου μείνει απωθημένο. Δεν θα πω ποτέ "πώς είναι να δουλεύεις σε μια μεγάλη παραγωγή"; Ξέρω πώς είναι να έχεις τρέιλερ πάνω σου. Δεν ξέρω πώς θα τα φέρει η τύχη, αλλά σπρώχνω για να μείνω εδώ.

Λένε πώς στο Hollywood πρέπει να πάει κάποιος στα 20 του. Πάνω από τα 27 είναι δύσκολο να κάνεις καριέρα. Αλήθεια η μύθος;
Βλακείες, δεν υπάρχει όριο ηλικίας ή συνταγή. Αυτό είναι το μαγικό με αυτή την πόλη, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ήρθα πριν 3 χρόνια σχεδόν και είπα θα κάτσω 3 χρόνια και αν δεν κάνω καμία δουλειά θα γυρίσω στην Ελλάδα. Έκανα όμως διαφημίσεις, δύο ταινίες, μια μικρού μήκους και σίριαλ και πήγα πιο καλά απ' ό,τι περίμενα. Υπάρχει πολύς κόσμος που περιφέρεται 5 με 10 χρόνια και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.

Σου συνέβη κάτι αστείο ή παράδοξο σε κάποια οντισιόν;
Για το σίριαλ που έκλεισα, πριν την οντισιόν, διάβασα την περιγραφή του ρόλου και φαντάστηκα τον ήρωα με ξυρισμένο κεφάλι. Εγώ τότε είχα μακριά μαλλιά και πήγα και τα ξύρισα. Επειδή η οντισιόν ήταν στην Νέα Υόρκη, έστειλα ένα tape –έτσι γίνεται συνήθως- και για τέσσερις μέρες δεν πήρα απάντηση. Καταλαβαίνεις ότι έλεγα στον εαυτό μου "τι ψώνιο είμαι, πήγα και ξύρισα από μόνος μου το κεφάλι μου και άλλαξα το λουκ μου", αλλά ευτυχώς την επόμενη μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και πήρα τη δουλειά. Είναι ωραίο να ρισκάρεις για μεγάλο πράγματα, είναι παράτολμο, αλλά ωραίο.

Η γυναίκα σου η Αντωνία πώς περνάει το χρόνο της εκεί;
Είναι μια χαρά και ασχολείται με τα δικά της πράγματα. Τώρα θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό της, μια μπίζνα, θα δούμε.

Γύρισες μια ταινία που λέγεται "Kamikaze love". Έχεις γυμνές σκηνές;
Ναι έχω. Όταν πήγα στην οντισιόν με ρώτησαν πώς τα πάω με το γυμνό. Μετά από 3 μέρες με ειδοποίησαν ότι πήρα το ρόλο και όταν μου έδωσαν το σενάριο και έβαλα το όνομα του παραγωγού στο google και έπαθα σοκ. Είναι ο μαέστρος του ερωτικού σινεμά με επιτυχίες όπως το "9 1/2 βδομάδες", την "Aγρια ορχιδέα" κ.ά.

Θα έχεις σκηνές με full frontal γυμνό (εντελώς γυμνός);
Νομίζω ναι. Έχουμε γυρίσει τέτοιες σκηνές αλλά δεν ξέρω αν θα τις κόψει στο μοντάζ ή θα τις δείξει;

Αυτό σε κάνει να ντρέπεσαι λιγάκι ή όχι;
Έχω κάνει άπειρα γυμνά στην Ελλάδα, στο Hollywood δεν θα κάνω; Έχω κάνει φωτογραφήσεις, έχω κάνει γυμνό στο θέατρο, θα ήμουν βλάκας αν δεν έκανα γυμνό εδώ. Πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί έχουν κάνει γυμνά.

Οι έλληνες συνάδελφοί σου στριμώχτηκαν πολύ φέτος. Μαθαίνεις νέα τους;
Ναι μιλάω με κάποιους στο skype και τα μαθαίνω όλα. Είναι ζόρικα εκεί το ξέρω, αλλά στη δουλειά μας το να μας χρωστάνε λεφτά δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το ξέρεις ότι κάθε φορά που δίνεις συνεντεύξεις προκαλείς θύελλα σχολίων
Είπα περίπου ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός, είμαστε όλοι bisexual. Τα' χει πει ο Φρόιντ 80 χρόνια πριν και βγήκαν κάτι μεγάλοι και ζόρικοι άντρες και με έκραξαν. Στην Ελλάδα όλοι κρίνουν και διαβάζουν τις δηλώσεις του άλλου, μέσα από τα δικά τους κόμπλεξ. Ο καθένας επειδή έχει δικό του θέμα, αρχίζει και κράζει και λέει διάφορα.

Πώς σου ήρθε και ανάφερες ότι η φύση ήταν απλόχερη μαζί σου; Εδώ το εκλάβαμε ως φιλοφρόνηση στα ανατομικά σου προσόντα.
Δεν ανέφερα ποτέ για τα προσόντα μου και δεν μίλησα για το συγκεκριμένο μέρος του σώματός μου.

Τότε ποια προσόντα εννοούσες;
Εννοούσα ότι η φύση με προίκισε με ένα καθαρό μυαλό, με ένα ωραίο σώμα να μπορώ να σκέφτομαι, να επικοινωνώ και να ζω μια ωραία ζωή. Όποιου όμως το μυαλό θέλει να πάει εκεί, τον αφήνω να πάει.

Αλλιώς να περιμένουν να δουν την ταινία, όσοι θέλουν να επιβεβαιωθούν;
Ναι σωστά (γέλια). Δίκαιο έχεις.

* Οι πρώτες δύο φωτογραφίες της gallery, είναι από την καμπάνια της Harley Davidson