Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård

Αν και έγινε διάσημος υποδυόμενος ένα (νεκρό) βαμπίρ ο Alexander Skarsgård είναι η (ολοζώντανη) απόδειξη πως στη Σκανδιναβία υπάρχουν Θεοί!

Οι ομοεθνείς του Σουηδοί δε χρειάστηκε να περιμένουν το «True Blood» για να τον γνωρίσουν ως υπεραιωνόβιο βαμπίρ Eric Northman. Σύσσωμο το σουηδικό έθνος τον ανακηρύσσει επί χρόνια «πιο σέξι άνδρα» της χώρας. Οι υπόλοιποι χρειάστηκε να κάνουν υπομονή έως ότου να εμφανιστεί σε κάποιες αμερικάνικες παραγωγές για να εξαπλωθεί η μανία Alexander εκτός Σκανδιναβικών συνόρων και ώσπου να πρωταγωνιστήσει στην υπέρ-επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Alan Ball για να μετατραπεί η μανία σε λατρεία στον Σουηδό Θεό!

Αν το επίθετό σας φαίνεται γνώριμο δεν είναι που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σουηδικά επώνυμα, είναι που το έχετε ακούσει κιόλας πολλές φορές εξαιτίας του πατέρα του, Stellan, που διανύει εδώ και πολλά χρόνια μια πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική πορεία στην Ευρώπη και στην Αμερική πρωταγωνιστώντας σε major hits όπως το «Δαμάζοντας τα Κύματα», «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Δανού Lars Von Trier, «Mamma Mia!», «Πειρατές της Καραϊβικής» και πολλές ακόμα.

Ως συμπρωταγωνιστής της Lady Gaga στο video clip του τραγουδιού της «Paparazzi» συστήθηκε και σε όσους δεν είχαν τη (θεία) τύχη να τον γνωρίσουν μέχρι τότε. Η σχέση του με τους παπαράτσι δεν είναι η καλύτερη αφού ήδη έκανε τον γύρο του κόσμου η παρ' ολίγον σύλληψή του από τις αρχές όταν επιτέθηκε σε έναν από αυτούς που τον φωτογράφιζαν επίμονα σε κάποια από τις δημόσιες εμφανίσεις τους με την αγαπημένη του, την αμερικανίδα ηθοποιό Kate Bosworth.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη παρακολουθήσει στο youtube το clip της σουηδικής ρομαντικής κομεντί «Hundcricket» στην οποία ο Alexander εμφανίζεται όπως τον γέννησε η μαμά του στο ντους και οι κραυγές λατρείας που ξεσηκώνει στο διάβα του θυμίζουν εκδηλώσεις θαυμασμού σαν εκείνες που προκαλούσαν οι σταρ άλλων εποχών.

Ο ίδιος σκαρφαλώνει στα 194 εκατοστά που τον χωρίζουν από τη γη και χαμογελάει πλατιά ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία μέσα από τα διάφανα καταγάλανα μάτια του. Με ένα σωρό ταινίες στα σκαριά -ανάμεσα στις οποίες και η «Melancholia» του Lars Von Trier στα πλατό της οποίας θα συναντηθεί και με τον πατέρα του Stellan- και με κάθε καινούργιο επεισόδιο του «True Blood» να σπάει το προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης, δεν έχει και άδικο.

Για τα μάτια σας μόνο και η σκηνή από την ταινία «Hundtricket».