Το σήριαλ «Μενεγάκη με μπικίνι στην Άνδρο» τελείωσε

Το σήριαλ «Μενεγάκη με μπικίνι στην Άνδρο» τελείωσε

Τώρα αρχίζει το «Μενεγάκη για ψώνια στην Κηφισιά»

Καταλαβαίνεις ότι ήρθε το φθινόπωρο όταν στα εξώφυλλα των εβδομαδιαίων περιοδικών οι φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη με μαγιό αντικαθίστανται από φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη ντυμένης με φόρεμα να κρατάει αξεσουάρ στα χέρια σακούλες από το Juicy και το Soho Soho. Δεν χρειάζεται πια να περιμένεις τα πρωτοβρόχια ούτε να κοιτάς τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα. Όταν η Ελένη αρχίζει τα ψώνια στην Κηφισιά το ημερολόγιο δείχνει οπωσδήποτε «Σεπτέμβριος».

Η Ελένη είναι η πρώτη που ανοίγει την καλοκαιρινή περίοδο στην παραλία- κάπου στα μέσα Μαΐου- και η τελευταία που την κλείνει- περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου. Ετσι, η μετάβαση της στην πόλη ακούγεται περίπου σαν το πρώτο κουδούνι του αγιασμού στα σχολεία. Είναι η ώρα που και οι παπαράτσι καταλαβαίνουν ότι έχει τελειώσει πια η σεζόν στα νησιά και πρέπει σιγά σιγά να μαζεύονται στην πιάτσα της Κηφισιάς- στη γωνία του Έβερεστ δηλαδή.

Κάπως έτσι η Ελένη Μενεγάκη και οι φωτογραφίες της λειτουργούν σαν ημερολόγιο για κάθε σημαντική περίοδο του χρόνου. Η Ελένη στο σχολείο να πάρει βαθμούς, η Ελένη και τα τελευταία ψώνια πριν τα Χριστούγεννα, η Ελένη και ο Μάκης ερωτευμένοι την Πρωτοχρονιά- φέτος που έχει φτιάξει και τις σχέσεις με την οικογένεια Παντζόπουλου προφανώς θα έχουμε και αποκαλύψεις για το φιλί που θα ανταλλάξει το βράδυ της Ανάστασης με τη μαμά του Μάκη...

Και γιατί όλα αυτά ενδιαφέρουν το κοινό; Ποιος είναι άραγε ο λόγος που η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά ταυτίζεται με μια γυναίκα που κάθε εβδομάδα φωτογραφίζεται να κρατάει σακούλες με ψώνια από ακριβά μαγαζιά όταν οι περισσότερες βλέπουμε πια με δέος ακόμη και το μπλουζάκι από το Ζάρα; Αν το καλοσκεφτείτε η Ελένη Μενεγάκη (ή μάλλον οι φωτογραφίες της) λειτουργούν για την ενήλικη ζωή μας περίπου όπως λειτουργούσε η Μπάρμπι στην παιδική μας ηλικία. Ακόμη κι αν μικρές θέλαμε να γίνουμε σοβαρές δασκάλες, δικηγόροι ή γιατρίνες λυγίζαμε μπροστά στην θέα της κατάξανθης και υπεραδύνατης Μπάρμπι-αεροσυνοδού με την στενή κοντή φούστα και το επιβλητικό στήθος-τούμπανο. Βέβαια καμιά φορά της τραβούσαμε τα μαλλιά και της χτυπούσαμε το κεφάλι στο πάτωμα αλλά στο βάθος την αγαπούσαμε και ονειρευόμασταν να της μοιάσουμε. Ας συνεχιστεί λοιπόν και φέτος το σήριαλ της Ελένης. Μέσα σε απεργίες, αυτοκτονίες, απειλητικά τηλεφωνήματα από τις τράπεζες και δυσοίωνες ειδήσεις ένα ξανθό χαρούμενο κεφάλι που σου χαμογελάει ευτυχισμένο μόνο καλό μπορεί να σου κάνει..

Υ.Γ. Μια παράκληση στην Ελένη Μενεγάκη... την στιγμή που βλέπεις τον παπαράτσι να σε φωτογραφίζει με τις σακούλες άνοιξε τις να δούμε τι αγόρασες όπως κάνουν οι πραγματικές φιλενάδες όταν βγαίνουν για καφέ. Θα μας κάνεις να νιώσουμε σαν να τα αγοράσαμε εμείς. Ειλικρινά.