Η Ελένη και το ROLEX των 7000 ευρώ

Η Ελένη και το ROLEX των 7000 ευρώ

Οι εποχές άλλαξαν, τα ακριβά γούστα έμειναν

Στενό φόρεμα που τονίζει τη μέση και το μπούστο σε χρώμα χαρούμενο και αισιόδοξο. Καλοχτενισμένα κατάξανθα εξτένσιονς. Ροζ κραγιον στα χείλη. Και ένα χρυσό Rolex στο χέρι. Μου πήρε πολύ ώρα να συνειδητοποιήσω ότι η φωτογραφία στο δελτίο τύπου που έστειλε ο Alpha για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη είναι φετινή και όχι κάποια παλιά που έβγαλαν από το αρχείο του 2004 ή άντε του 2007.

Ναι, η Ελένη Μενεγάκη ντύθηκε, στολίστηκε, φόρεσε το ρολόι των 7000 ευρώ και πόζαρε όλο χάρη σ ένα στούντιο, στην Ελλάδα του 2012, σε μια τηλεόραση που στενάζει από μειώσεις μισθών, απολύσεις και καθυστερήσεις πληρωμών. Ουπς! Ξέχασα, η Ελένη δεν ήταν εδώ όλο το καλοκαίρι. Ελειπε. Ηταν στην Ανδρο και άλλαζε μαγιό. Δεν ξέρω καν αν έβλεπε τηλεόραση...

Είναι κακό όμως που η Ελένη Μενεγάκη είναι μια ανέμελη παρουσία που φοράει στη φωτογραφία του δελτίου τύπου της Rolex; Με δικά της λεφτά το αγόρασε στο κάτω κάτω, δεν το έκλεψε. Όπως με δικά της λεφτά έφτιαξε το σπίτι της και αγόρασε το αυτοκίνητο της. Ναι έτσι είναι. Η Ελένη πέτυχε και καλοπληρώθηκε γι αυτό. Μπράβο της και συγχαρητήρια. Αλλά να, είναι κάτι εποχές σαν κι αυτή που ζούμε τώρα που ακόμη και οι πλουσιότεροι από την Ελένη προσπαθούν να περάσουν απαρατήρητοι, κάτω από το ραντάρ, κλεισμένοι στις βίλες τους και κυκλοφορώντας με τα αυτοκίνητα που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν οι φιλιπινέζοι τους. Δεν παριστάνουν τους φτωχούς, το κάνουν για να μην προκαλούν. Γιατί η εποχή της επίδειξης και του ποιος έχει τα πιο πολλά κυβικά στο τζιπ του έχει περάσει προ πολλού.
Γι αυτό η «δική μας Ελένη» πρέπει να δει τις φωτογραφίες της αλλιώς. Να πετάξει το χρυσό ρολόι στο photoshop μαζί με τις περιφέρειες, τα σημάδια, τις ρυτίδες και τις ραγάδες και να χαμογελάσει σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Κι αν θέλει να μάθει την ώρα ας ρωτήσει τον διπλανό της.