Φταίει η Φουρέιρα που κρύβει ότι είναι Αλβανίδα;

Φταίει η Φουρέιρα που κρύβει ότι είναι Αλβανίδα;

Και αν ναι, μας νοιάζει;

Δεν χρειάζεται να πας στην Αλβανία για να ακούσεις ότι η Ελένη Φουρέιρα έχει καταγωγή από εκεί- όπως «κατήγγειλε» σήμερα κάποιος άλλος τραγουδιστής σε συνέντευξη του. Και στην Καλλιθέα να πας όπου μεγάλωσε τα ίδια θα σου πουν. Την Ελένη την ξέρουν. Ξέρουν τη μαμά της, τον μπαμπά της, ξέρουν ότι δεν είναι από το Μεξικό, την Βραζιλία, την Γουαδαλαχάρα ή τέλος πάντων απ όπου λέει ότι είναι.

Ξέρουν ότι το εξωτικό μαύρισμα της είναι αποτέλεσμα εντατικού σολάριουμ όπως ξέρουν και ότι τα μαλλιά της είναι φυσικά σγουρά- αν και το μήκος οφείλεται στα εξτένσιονς. Στην Καλλιθέα που την αγαπάνε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το έχουν ακούσει ότι η Ελένη κατάγεται από την Αλβανία αλλά δεν τους νοιάζει αν είναι ή δεν είναι αλήθεια. Την αγαπάνε γιατί την ξέρουν.

Και τότε γιατί η Ελένη κρύβει την καταγωγή της- αν όντως την κρύβει; Γιατί κατά πάσα πιθανότητα κάποιος κάποτε σε κάποια δισκογραφική εταιρία της είπε να το κάνει. Της είπε να κρύψει την αλήθεια, να δημιουργήσει στον εαυτό της ένα σωρό ενοχές, να φοβάται να πει από πού προέρχεται μήπως και την κακοχαρακτηρίσουν, να στηρίξει την καριέρα της σ ένα κομπλεξικό ψέμα. Και μπορεί να μην είχε εντελώς άδικο... Για σκεφτείτε το... Θα ήταν η καριέρα της Ελένης όπως είναι σήμερα αν έλεγε ότι είναι από την Αλβανία; Τόσα παιδιά μεταναστών στην Ελλάδα ξέρετε κάποιο απ αυτά να βρίσκεται για κάποιο λόγο στα μίντια; Στη σόου μπίζνες; Κανένα παιδί από την Αλβανία δεν έτυχε να έχει ταλέντο; Το έχουμε εμείς αποκλειστικό; Δεν ξέρω αν η Φουρέιρα είναι ή δεν είναι απο την Αλβανία. Ξέρω μόνο ότι δεν με νοιάζει.

DPG Network