Πρεμιέρα Λιάγκα-Σκορδά: Αυτό δεν ήταν το πρωινό «μου»! Ηταν το πρωινό «τους»

Πρεμιέρα Λιάγκα-Σκορδά: Αυτό δεν ήταν το πρωινό «μου»! Ηταν το πρωινό «τους»

H Queen B σχολιάζει την πρεμιέρα του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά.

Είναι κακή εκπομπή το Πρωινό μου; Όχι δεν είναι. Οι παρουσιαστές είναι βαρετοί; Καθόλου. Και τότε πώς γίνεται αυτή η πρεμιέρα να μοιάζει μια επανάληψη όλων των προηγούμενων; Η κλασική εισαγωγή για το «άγχος των παρουσιαστών» και πόσο τους έλειψε το κοινό τους, ότι το πλατό είναι το δεύτερο σπίτι τους και οι τηλεθεατές κάτι σαν οικογένειά τους, ότι υπάρχει κρίση και το ξέρουν δικαιολογώντας τις αδικαιολόγητες -κατά τη γνώμη μου- ενοχές τους γιατί παρουσιάζουν ψυχαγωγικό πρόβλημα εν μέσω της ψηφοφορίας στη βουλή για τα νέα μέτρα... Μετά ο καιρός, μετά η μαγειρική, μετά ο καλεσμένος που απαντάει και σε ερωτήσεις της μόδας (τα τούρκικα σήριαλ, η κρίση), τα αστεία, οι φάρσες και μια σκαλέτα που οι τηλεθεατές την ξέρουν απ έξω κι ανακατωτά από την εποχή που έκανε τον Πρωινό Καφέ η Πόπη Χατζηδημητρίου. Καμία αλλαγή, καμία πρωτοτυπία, καμία εξυπνάδα πέρα από ένα συνεχές χάιδεμα των παρουσιαστών μεταξύ τους, που απ᾽ότι φαίνεται λειτουργούν ταυτόχρονα και σαν καλεσμένοι στην εκπομπή τους. Τύφλα να χει η Μενεγάκη δηλαδή.

Αν θυμάστε τόσα χρόνια κατηγορούσαμε την Ελένη οτι επαναλαμβάνεται. Ότι αρνείται να κάνει αλλαγές στην εκπομπή της και ότι κάνει συνέχεια τα ίδια γιατί δεν ξέρει να κάνει άλλα. Ο Γιώργος και η Φαίη όμως; Είναι πιο φρέσκιοι και πιο μάχιμοι. Γιατί κάνουν το ίδιο; Αν ρωτήσεις την παραγωγή θα σου πει ότι είναι θέμα μπάτζετ. Ότι δεν έχουν τα λεφτά για να κάνουν αλλαγές. Είναι τα λεφτά το πρόβλημα όμως ή είναι η όρεξη; Είναι η έλλειψη χρημάτων ή η έλλειψη έμπνευσης; Οσο καθυστερούσε να βγει στον αέρα η εκπομπή τι έκαναν; Έψαχναν να βρουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια; Η Μενεγάκη στηριζόταν τόσα χρόνια στην προσωπικότητα, την χαριτωμενιά και τον αυθορμητισμό της για να επιβιώνει. Θα στεναχωριόμουν πολύ αν έβλεπα τη Φαίη και τον Γιώργο να κάνουν το ίδιο. Το ξέρουμε ότι είναι καλά παιδιά και έχουν χημεία, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Το είδαμε πέρσι και πρόπερσι γι᾽αυτό και διαλέγαμε την εκπομπή τους. Από φέτος θέλουμε να τους βλέπουμε και να προσπαθούν. Όπως κάνουμε όλοι...

Υ.Γ. Θα κρατηθώ και δε θα σχολιάσω ότι αποφάσισαν να ενισχύσουν το δημοσιογραφικό τους team βάζοντας την Ελεάνα Τρυφίδου να μας ενημερώσει για τις αμερικάνικες εκλογές από το τηλέφωνο. Στο Μέγκα. Στο κανάλι που έχει ένα από τα καλύτερα τμήματα εξωτερικού δελτίου και τεχνικές δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ την «τηλεφωνική σύνδεση».