Συναγερμός: 7 λόγοι που ο Κορεατής ράπερ PSY με το «Gangnam Style» του θα μας οδηγήσει στην παράνοια

Συναγερμός: 7 λόγοι που ο Κορεατής ράπερ PSY με το «Gangnam Style» του θα μας οδηγήσει στην παράνοια

Μπορεί η στήλη να λέγεται «men we love», αλλά για την εβδομάδα αυτή μετατρέπεται σε «men we hate». Κάνε και εσύ τάμα να ξεχαστεί το "Gangnam Style" γιατί χανόμαστε.

1.Τα Κορεάτικα τείνουν να γίνουν μόδα. Είναι παράξενη στο άκουσμα γλώσσα. Δεν είναι εύηχη και αμφιβάλλω ότι θα ήθελαν πολλοί από εσάς να την ομιλούν φαρσί. Μην προσποιείστε λοιπόν ότι σας αρέσει στη ραπ εκδοχή της γιατί δεν πείθετε κανένα. Μόνο αν γράψατε το παιδί σας σε μαθήματα Κορεάτικων αντί Γαλλικών θα με πείσετε.

2.Η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας στα one hit wonders. Λες και δεν είχαμε αρκετούς κάγκουρες στην Ελλάδα. Το τραγούδι αυτό έγινε ο νέος ύμνος τους (έχουν προηγηθεί τα Macarena, I'm Blue και ένα ισπανικό με ένα χαζό χορό από τρεις αδιάφορες αδερφές/φίλες/ξαδέρφες/συμμαθήτριες) που τους συσπείρωσε και πλέον θεωρούν επιτρεπτό και να το χορεύουν δημόσια όλοι μαζί. Κάτι σαν flash mob χωρίς όμως τη χαριτωμενιά των original.

3.Μια πιθανή νεκρανάσταση ξεχασμένων celebrity. Θυμάστε τον MC Hammer από τα 90s; Όχι, ε; Κανείς όμως. Τι σημασία έχει αφού ο PSY τον θυμάται και αποφάσισε να κάνει ντουέτο μαζί του στα American Music Awards σε μία προσπάθεια να τον ξεθάψει από το χρονοντούλαπο.

4.Από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω. Τη στιγμή που μιλάμε το «Gangnam Style» είναι το δεύτερο video στη λίστα με αυτά που έχουν δεi περισσότερο οι άνθρωποι στο YouTube με λίγα λιγότερα hit από 800 εκατομμύρια και ακριβώς πίσω από τον Justin Bieber και το «Baby» που πρόσφατα ξεπέρασε τα 800 εκατομμύρια. Από τη μία ευχόμασταν κάποιος να ταπεινώσει τον Justin και τώρα που αυτός είναι PSY ελπίζουμε ποτέ να μην πάρει την πρώτη θέση και μείνει για πάντα στην ιστορία του ίντερνετ. Πόσα να αντέξει ποια αυτή η pop culture;

5. Το στυλ του. Αφού έχουμε δει σε όλες τις πιθανές παραλλαγές (παγιέτα, δέρμα, σατέν κτλ κτλ) το λυτό του παπιγιόν πάνω από το λευκό πουκάμισο (trademark του ράπερ) που θυμίζει έντονα το αντρικό πουκάμισο από τη συλλογή Maison Martin Margiela with H&M, πρέπει να πούμε ότι φαινομενικά black tie στυλ του PSY μπορεί εύκολα να οδηγήσει ένα ταλαιπώρημενο στυλιστικά λαό όπως οι Έλληνες στα λάθος συμπεράσματα και το "στυλ Φλωρινιώτης" να κάνει το κακό το comeback. Δεν το θέλει ούτε ο θεός, ούτε η μόδα, ούτε η Anna Dello Russo. Μην αντιγράφετε αυτά που φορά, γιατί σε εκείνον φαίνονται απλά αστεία. Εσείς ίσως κινδυνεύετε να γίνετε καρνάβαλος.

6. Η δόξα μπορεί να σε κάνει κοσμικό "μαϊντανό". Από εκεί που μόνο η Κορέα είχε την τύχη (ατυχία ήθελα να πω, αλλά αυτό είναι πάντα σχετικό) να χαίρεται το PSY, πλέον δεν υπάρχει βραβείο από τα EMAs μέχρι τα AMAs που να την τον έχει καλεσμένο και διάσημος/η που δεν έχει βγάλει φωτογραφία στη γνωστή (πλέον) στάση σώματος-χορευτική φιγούρα «καβαλάω το άτι» (χωρίς βέβαια να υπάρχει πουθενά άλογο) μαζί του. Από την Madonna που τον κάλεσε να τραγουδήσει μαζί της μέχρι το Hugh Jackman και τη Heidi Klum. Γενικά αν τον δούμε σε άλλη μία δημόσια εμφάνιση θα αρχίσουμε να μνημονεύουμε τις καλές εποχές που η LiLo μέθαγε και πήγαινε στα δικαστήρια μέρα παρά μέρα.

7. Ο "Gangnam style" χορός. Πάντα αγαπάμε μία παγκόσμια χορευτική μανία όπως το swing ή cranking, αλλά ρουτίνες όπως αυτή του PSY ή του Macarena μόνο να σας μειώσουν τις πιθανότητες να φύγετε με ταίρι από ένα club μπορούν. Όσο και να έχει πιει κάποιος, αν σας δει να την εκτελείτε τέλεια μάλλον δεν θα σας το συγχωρήσει εύκολα. Γιατί λοιπόν το προσπαθείτε;

Διαβάστε ακόμα:
Οι καλοντυμένες των φετινών Αμερικανικών Βραβείων Μουσικής
Τα λουκουμάκια του Hollywood:Αυτοί είναι οι νέοι άντρες που φαντασιώνονται όλες οι γυναίκες