Συνέντευξη: Μιλήσαμε με τις Puppini Sisters για στυλ, μουσική & τα μυστικά των πραγματικών κυριών

Συνέντευξη: Μιλήσαμε με τις Puppini Sisters για στυλ, μουσική & τα μυστικά των πραγματικών κυριών

Οι βασίλισσες του vintage μιλάνε στο Queen.gr λίγο πριν την εμφάνιση τους στην Αθήνα.

Πολλές δεκαετίες πριν οι Andrews Sisters κατέκτησαν τον κόσμο της μουσικής με την τσαχπινιά τους . Εδώ και μερικά χρόνια τη θέση τους στην καρδιά του μουσικόφιλου κοινού έχουν πάρει οι Puppini Sisters, οι οποίες με τις διασκευές τους σε κλασικά pop τραγούδια έχουν καταφέρει να επενδύσουν μουσικά τη ρετρολαγνεία των ημερών μας και έρχονται στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στο Gagarin 205 που δεν πρέπει να χάσετε. Διαβάστε τι μας είπαν λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα.

Οι Puppini Sisters δεν είναι απλά μία μπάντα. Είναι ο ήχος μιας αναβίωσης. Σκοπεύατε να ξεκινήσετε τη δική σας ρετρό επανάσταση όταν ξεκινήσατε τη μπάντα;

Εννοείται. Η επανάσταση των Puppini είναι ήδη εδώ (γέλια). Σοβαρά τώρα, όταν ξεκινήσαμε να επιμελούμαστε το group ήμασταν όλες θαυμάστριες του πακέτου. Του look της εποχής, του ήχου της εποχής, του τρόπου ζωής και της γενικότερης κομψότητας και μυστηρίου της εποχής. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να το ερμηνεύσουμε με τα σημερινά δεδομένα. Για αυτό παίρνουμε προσωπικά κάθε απόφαση που αφορά τη μπάντα. Όλα έρχονται από εμάς και όσον αφορά στο στυλ και τη μουσική.

Ποια είναι η επιτομή του στυλ για εσάς;
Είμαστε όλες θαυμάστριες διαφορετικών στοιχείων στο ρετρό look, αλλά θα έλεγα γενικά συμφωνούμε και επιμένουμε στα υπερβολικά θηλυκά ρούχα, που είναι καλοραμμένα και κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα. Για αυτό αγαπάμε τη δουλειά της Vivienne Westwood. Έχει μοντέρνα κατεύθυνση, αλλά πάντα δεμένη με το παρελθόν. Όπως ακριβώς και η μουσική μας.

Εκτός από τη μουσική έχετε σπουδάσει σχέδιο μόδας. Πως και δεν έχετε σχεδιάσει τη δική σας σειρά ρούχων; Είναι στα σχέδια σας;
Είναι σίγουρα στα σχέδια μας, οπότε μείνετε συντονισμένες.

Υπάρχουν κάποια ρούχα κλειδιά της γυναικείας γκαρνταρόμπας για να είναι στυλάτη;
Ναι. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ένα ζευγάρι καλοραμμένα cigarette pants, ένα στενό, ψηλόμεσο καπρί παντελόνι, μία pencil φούστα που να εφαρμόζει τέλεια, ένα ζευγάρι πρακτικά, αλλά σέξι τακούνια, και πολλά παράξενα και ενδιαφέροντα αξεσουάρ για να "φωτίσουν" το look και να το κάνουν μοντέρνο. Ίσως ένα μαντίλι σε έντονο χρώμα, μία ωραία καρφίτσα και μία μεγάλη, βινίλ ζώνη βοηθούν σε αυτό.

Κάνετε μουσική άσχετα από τα trend. Παρακολουθείτε την παγκόσμια μουσική σκηνή; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που αγαπάτε και ακολουθείτε;
Ενδιαφερόμαστε πολύ για όλο το φάσμα της μουσικής βιομηχανίας. Μας αρέσουν πολλά είδη μουσικής, όχι μόνο η pop μουσική του top 20. Είμαστε φαν της Lady GaGa, όχι τόσο για τη μουσική της, αλλά τη συνολικότερη performance της. Το στυλ της είναι μοναδικό και καλεί τους θεατές της να μπουν στον κόσμο της GaGa. Η μουσική της είναι lifestyle και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ταλαντούχα μουσικός. Μερικές από τις ενορχηστρώσεις της στο πιάνο και η φωνή της είναι εντυπωσιακή.

Ποια θα ήταν η ιδανική σας μουσική συνεργασία;
Είμαστε μεγάλες θαυμάστριες του Tom Waits. Σίγουρα η συνεργασία μαζί του θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Παράξενη και λίγο "τρελή" που πάντα μας αρέσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζετε live στην Ελλάδα. Τι θυμάστε περισσότερο και τι περιμένετε από αυτή τη επίσκεψη σας;
Η Αθήνα είναι πανέμορφη πόλη γεμάτη φιλικούς ανθρώπου. Είμαστε θαυμάστριες της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας έτσι tip για καλά εστιατόρια είναι καλοδεχούμενα.

Και για το τέλος να σας ρωτήσω τι πιστεύετε ότι δεν πρέπει ποτέ μια πραγματική κυρία να κάνει;
Να επιτρέψει σε κάποιον να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, ό'τι και να είναι αυτό.

Διαβάστε περισσότερα:
Οι Puppini Sisters έρχονται στην Αθήνα
Bettie Page: ο ορισμός του pin up

Info: Oι Puppini Sisters θα εμφανιστούν live την Παρασκευή 04/01

AN EVENING WITH THE PUPPINI SISTERS

SPECIAL GUESTS:
Swing Dancers : Athens Lindy Hop & Athens Swing Cats and ALSO Swingazoo!, Belleville!!, Penny and the Swinging Cats!!

Τιμή εισιτηρίου : 25 ευρώ
Προπώληση : Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς), Public (Πλ. Συντάγματος) Ianos, Viva.gr, Ticketarena.gr , 123tickets.gr , Ticketpro.gr

Gagarin 204 Live Music Space
Λιοσίων 205 , Αθήνα
τηλ. 215-5400888
www.gagarin205.gr