Νίνα Λοτσάρη: «Μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητη, μαζί με έναν άνδρα δίπλα μου»

Νίνα Λοτσάρη: «Μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητη, μαζί με έναν άνδρα δίπλα μου»

Η νέα της ζωή

Μπορεί η Νίνα Λοτσάρη τον τελευταίο χρόνο να πρωταγωνιστεί σε gossip στήλες, αλλά ξεχνάμε για εκείνη το βασικότερο: ότι έγινε διάσημη με τον δύσκολο τρόπο και κυρίως λόγω της φωνής και του ταλέντου της πάνω στη σκηνή.
Η Νίνα συνδυάζει το κομμάτι που εμπεριέχει το πολύ ποιοτικό του Μεγάρου και της Λυρικής, με το πολύ εμπορικό. Συνδυασμός δυσεύρετος.
Κατάφερε να επιβληθεί στη συνείδηση του κοινού με το ταλέντο της, περά από κουτσομπολιά και φήμες. Αργότερα φυσικά ήρθαν και αυτά με αποκορύφωμα το τέλος του γάμου της με τον Κωνσταντίνο Σκορδάλη, το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Η Νίνα είναι μια σπάνια περίπτωση καλλιτέχνη που μας πείθει, είτε την βλέπουμε σε μια βραδιά στο Μέγαρο, είτε νύχτα σε κάποιο καμπαρέ.

Το Νίνα από πού βγαίνει;
Βγαίνει από το Νίκη. Το ξέρω καμία σχέση, αλλά δεν με φώναξαν ποτέ Νίκη. Η μαμά μου μόλις βγήκε από την εκκλησία είπε, θα τη φωνάζουμε Νίνα, δεν της άρεσε καθόλου.

Ακούγεται αστείο και εκλαϊκευμένο, άλλα αν το τραγούδι είχε τάξεις, εσύ θα άνηκες στη μεγαλοαστική.
Θεωρώ ότι είμαστε πολλά πράγματα, οπότε δεν θα συμφωνήσω. Αυτό ανήκει σε έναν από τους κόσμους που έχω μέσα μου, είναι απλά ένα κομμάτι μου, πάντως μικροαστή δεν είμαι με τίποτε.

Μικρή τι μουσική άκουγες; Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σου;
Άκουγα πολύ ροκ, άκουγα κλασική ροκ, ο μπαμπάς μου ήταν κλασικός ροκάς και με μεγάλωσε με Pink Floyd και led Zeppelin, άκουγα όπερα και παρότι είχα ξένα ακούσματα, άκουγα πολύ Γλυκερία και τα Παιδιά από την Πάτρα.

Αλήθεια σε ζήτησαν ποτέ να δουλέψεις σε μπουζούκια; Έχεις κάποια αστεία ιστορία να διηγηθείς;
Αστεία δεν είναι, αλλά μου έκαναν πολλά μεγάλα ονόματα πρόταση, για να είμαι μαζί τους σε σχήματα λαϊκά. Δεν δέχτηκα, γιατί ένιωσα ότι δεν μπορούσα να συνυπάρξω, όχι λόγω υπεροχής και καλλιτεχνικής αξίας, αλλά λόγω ρεπερτορίου, δεν συνάδει αυτό που κάνω εγώ με αυτό που κάνουν εκείνοι.
Θα μπορούσε η Μανωλίδου να γίνει φίλη σου αν δεν είχατε επαγγελματική σχέση;
Η Ευγενία θεωρώ ότι είναι φίλη μου, άσχετα με την επαγγελματική μας σχέση. Την γνώρισα και στις προσωπικές τις στιγμές και είδα πέρα από αυτό που βλέπει ο περισσότερος κόσμος. Θα μπορούσε λοιπόν να είναι φίλη μου, ακόμη και αν δεν δουλεύαμε μαζί

Τι κοινά έχετε πέρα από τη μουσική; Η Ευγενία φαίνεται πολύ συντηρητικός άνθρωπος –πλέον- και δεν το λέω με την καλή έννοια.
Μερικές φορές οι ανθρώπινες σχέσεις αλληλοστηρίζονται και αλληλοσυμπληρώνονται και βλέπεις σε ένα άνθρωπο αυτά που δεν έχεις εσύ και ίσως τα θέλεις και αντίστροφα. Ταιριάξαμε τις διαφορές μας και είναι ωραίο να έχει ο άλλος κάτι να σου δώσει.

Βλέπω ότι ακόμη και σε paparazzi φωτογραφίες, είσαι πάντα περιποιημένη και βαμμένη. Είσαι κοκέτα σαν γυναίκα;
Βρες μου μια που θα τη δεις σε φωτογραφίες κακοντυμένη, με άφτιαχτο μαλλί; Όλες έτσι δεν βγαίνουν; Γιατί σας κάνω εντύπωση μόνον εγώ; Είναι άστοχη ερώτηση. Είναι πιο εύκολο να διασπάσεις το άτομο, από μια προκατάληψη;

Πιστεύεις ότι υπάρχει προκατάληψη γύρω από σένα;
Μα είναι προκατάληψη να λένε ότι είμαι μονίμως τέλεια φτιαγμένη και βαμμένη, λες και είμαι μόνο εγώ.

Μετά από πολλά χρόνια γάμου και συμβίωσης άρχισες ξαφνικά να μένεις μόνη. Πώς ήταν στην αρχή;
Δεν είμαι μόνη μου, έχω τα παιδιά μου.

Στα πρακτικά πράγματα ή σε θέματα ασφάλειας τι κάνεις;
Είναι παρόν ο Κωνσταντίνος σε όλα και όποτε τον χρειαστούμε είναι δίπλα μας, δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα.

Είσαι από τις γυναίκες που θέλουν πάντα έναν άντρα στο πλευρό τους –και δεν εννοώ ερωτικά-ή είσαι ανεξάρτητη;
Μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητη, μαζί με έναν άνδρα δίπλα μου, είναι αντιφατικό αλλά είναι ιδανικό. Μου αρέσει ο άντρας που έχω δίπλα μου να το σέβεται αυτό. Η εξάρτηση είναι κακό πράγμα, μ' αρέσει η συντροφικότητα.

Μετά το χωρισμό άκουσες σκληρά πράγματα. Τι είναι αυτό που σε θωράκισε;
Σκληρά δεν θα το ΄λεγα, μάλλον εκτός πραγματικότητας. Ο τρόπος που ακούστηκαν ήταν βίαιος, αυτό ήταν το τρομακτικό, αλλά θωρακίστηκα με δύναμη, η οποία δεν ξέρω από πού πηγάζει, αλλά ένιωθα δυνατή, δεν ένιωθα ένοχη, οπότε δεν ένιωσα και αδύναμη. Ήταν πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα μεταξύ μας, μπορεί να μην ήταν για τον κόσμο, αλλά για εμάς, εμένα και τον Κωνσταντίνο, ήταν

Στα παιδιά πώς είπες για το χωρισμό; Ζήτησες βοήθεια ειδικού;
Το αντιμετωπίζουμε μια χαρά με τον Κωνσταντίνο και δεν έχει χρειαστεί ακόμη να κάνουμε τέτοιου είδους κινήσεις.

Θυμώνεις που τα δημοσιεύματα έχουν μόνο εσένα στόχο.
Με θυμώνουν οι εμμονές κάποιων μαζί μου που κρύβουν άλλα πράγματα, με θυμώνουν οι ανακρίβειες, τα ψέματα, ο διασυρμός της ανθρώπινης και γυναικείας μου υπόστασης. Το να είμαι εγώ περισσότερο στόχος είναι αυτονόητο, γιατί εγώ είμαι η καλλιτέχνιδα, εγώ είμαι μπροστά, άρα επωμίζομαι το βάρος.

Είναι εύκολο να το λες, είναι ζόρικο να το ζεις όμως;
Είναι πολύ ζόρικο, γιατί σε πνίγει το δίκαιο και είναι ένα τίμημα που θα το πληρώσω δεν πειράζει αρκεί να έχω την αξιοπρέπεια ψηλά, τη συνείδησή μου καθαρή και να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.

Είσαι ερωτευμένη σήμερα ή το πας αργά;
Θα 'θελα να το κρατήσω για μένα αυτό, δε έχει βγει ακόμη το διαζύγιο.

Έφτασες ποτέ κοντά στην απόφαση να κάνεις κάτι δραστικό στο πρόσωπό σου και αν ναι, τι σε σταμάτησε;
Όχι δεν έφτασα ποτέ σε μια τέτοια απόφαση, αλλά αν είχα φτάσει δεν θα με σταματούσε τίποτε.

Πόσες φορές τη εβδομάδα πας γυμναστήριο;
Συνήθως 3 με 4, υπάρχουν εποχές που πηγαίνω πιο τακτικά, όταν δεν έχω πρόβες. Μπορεί να δυσκολεύομαι γιατί πρέπει να συντονίσω και τα θέματα του σπιτιού και των παιδιών, αλλά ανάλογα με τα παιδιά, συντονίζω και το θέμα της φυσικής μου κατάστασης.

Ποια δίαιτα που έκανες δεν ήταν αποτελεσματική;
Δίαιτα δεν έχω κάνει ποτέ, μόνο διατροφή πολύ αυστηρή. Μετά την πρώτη μου γέννα πήγα σε διατροφολόγο για να χάσω τα κιλά, αλλά είπα ότι εγώ δεν μπορώ να πεινάω, αν θέλω και δεύτερο πιάτο, θα το φάω. Αυτό που μου έμαθε, είναι να τρώω σωστά και αντί να χάσω 5 κιλά, έχασα 14 χωρίς να νιώσω πείνα. Άλλαξα τον τρόπο μαγειρέματος, λάδι και βούτυρο με το κουταλάκι μετρημένα, αυτό είναι το μυστικό. Έκανα μεσογειακή διατροφή, σε συνδυασμό με γυμναστική και μετρημένο λάδι, το φωνάζω. Εμένα τουλάχιστον μου πήγε η μεσογειακή διατροφή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πείνασες, αλλά κρατήθηκες;
Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη, έπρεπε να βγω στη σκηνή πολύ σύντομα, οπότε έκανα για 5 μέρες κάτι πολύ δραστικό, αλλά έχασα πολλά κιλά και ήταν η μοναδική φορά που έκανα κάτι τόσο ακραίο. Έτρωγα για 5 μέρες, κάθε μέρα, 6 ασπράδια αβγών, 2 φρυγανιές και ένα φρούτο, σε συνδυασμό με κοκτέιλ βιταμινών, οπότε με κράταγε και με έπιασε και το πείσμα. Έχασα 5 κιλά, αλλά μου είχε δώσει άδεια ο γιατρός και μόνο για 5 μέρες, όχι παραπάνω.

Φαίνεσαι από γυναίκες που είναι πειθαρχημένες στη ζωή τους και έχουν πλάνο, έχω δίκαιο;
Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχειό του χαρακτήρα μου, με έφτασε ως εδώ. Χωρίς αυτό θα είχα κάνει μόλις το 1/5 απ' όσα έχω καταφέρει. Μου αρέσει να μην γίνεται κάτι τυχαία και αποφεύγω τις δουλειές του ποδαριού. Δεν είμαι αγχωτική και αυστηρή, απλά μου αρέσει να υπάρχει ένα πλάνο και μια οργάνωση.

Οι επόμενες ημερομηνίες για να δέιτε τη Νίνα Λοτσάρη και την Ευγενία Μανολίδου, είναι:
13 και 14 Φεβρουαρίου: Θεσσαλονίκη, Μέγαρο Μουσικής
15 και 16 Φεβρουαρίου: Κομοτηνή, Μέγαρο Μουσικής