Εβελίνα Παπούλια: «Είμαι 41 χρονών και δεν έχω κανένα πρόβλημα»

Εβελίνα Παπούλια: «Είμαι 41 χρονών και δεν έχω κανένα πρόβλημα»

Η ηλικία της, η Μαρίνα Κουντουράτου, η Άννα Βίσση, οι «Δαίμονες» και φυσικά ο Νίκος Καρβέλας

Η Εβελίνα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, που ξέρει να επιβιώνει στη ελληνική showbiz, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Μετά τη επιτυχία των "Δύο ξένων" και τη σαρωτική persona της Μαρίνας Κουντουράτου, η Εβέλινα άφησε το τεράστιο hit πίσω της για να ασχοληθεί με λιγότερο mainstream πράγματα, όπως μουσικές σκηνές, πρωτοποριακές παραστάσεις.
Σήμερα αποφάσισε ένα ασχοληθεί ξανά με μια μαζική και εμπορική δουλειά, συμπρωταγωνιστώντας μαζί με την Άννα Βίσση στο μιούζικαλ "Δαίμονες". Η Εβελίνα κινείται με άνεση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Στο έναν, παίζει με την μπάντα της στα Εξάρχεια, ενώ στον απέναντι κόσμο, τραγουδάει στην σκηνή του Παλλάς. Κα τίποτε από τα δύο δεν φαίνεται παράταιρο.

Έχεις αγωνιά για την πρεμιέρα;
Ναι αλλά πολύ θετική και δημιουργική αγωνία και συνήθως ο μεγαλύτερος φόβος πριν τις πρεμιέρες είναι μη ξεχάσεις κάτι. Μέχρι και όνειρα στο ύπνο μου βλέπω ότι κάτι ξεχνάω, κάτι δεν λειτουργεί σωστά, κάτι δεν πάει καλά. Είναι όμως γλυκές αγωνίες και τις νιώθει κάθε ηθοποιός.

Όταν παίχτηκαν οι δαίμονες για πρώτη φορά, εσύ που ήσουν;
Ήμουν στην Αμερική για σπουδές.

Επομένως δεν είδες ποτέ την παράσταση;
Όχι δεν έχω καθόλου εικόνα της παράστασης Βέβαια τον απόηχό της τον γνώριζα, αλλά ως εκεί, αυυτή ήταν και η μοναδική μου επαφή με το μιούζικαλ

Πώς και δέχτηκες να περάσεις οντισιόν;
Μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό, κανονικά θα έπρεπε να περνάμε όλοι οντισιόν, γιατί πολλές φορές δεν μας σκέφτονται για κάποιους ρόλους. Εγώ δεν γνώριζα κανέναν από την παράσταση, ούτε κάποιος με γνώριζε –πέρα από το επίπεδο ότι υπάρχω, πλατωνικά δηλαδή και όχι στην ουσία- οπότε ήταν καλό που πέρασα από την ακρόαση.

Γνωριζόσουν από πριν με τη Βίσση;
Όχι, δεν την είχα συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.

Και, την απομυθοποίησες;
Γενικά είναι ένας άνθρωπος τόσο πολύ γνωστός που δεν ξέρεις, ούτε πως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του απέναντι σε άλλους. Γνώρισα ένα υπέροχο άνθρωπο, τρομερά γοητευτικό, προσγειωμένο, απίστευτο επαγγελματία και μπόρεσα και λειτούργησα και έχω πλέον άλλου είδους σχέση όχι την τυπική.

Το ίδιο θα πεις και για τον Νίκο Καρβέλα που ακούγεται ότι είναι δύσκολος και περίεργος άνθρωπος;
Εσείς τον λέτε περίεργο και όλοι οι δημοσιογράφοι με ρωτάνε το ίδιο, εγώ δεν τον βλέπω περίεργο, αλλά βλέπω έναν εξαιρετικό άνθρωπο που ξέρει τι θέλει και επιδιώκει να γίνεται πάντα αυτό που θέλει, για το καλό όλων μας. Είναι ντόμπρος, εξαιρετικός επαγγελματίας και δημιουργός και σωστά έχει απαιτήσεις.

Έχω την εντύπωση ότι είσαι control freak είναι αλήθεια;
Αυτοί που ζουν μαζί μου έχουν την αντίθετη γνώμη. Δεν μπορείς διαφορετικά, δεν είσαι μόνος σου, υπάρχει ομαδική δουλειά και εξαρτώνται από σένα και αν κάνεις κάτι λάθος είναι λάθος για το σύνολο. Η λέξη που θα διάλεγα για τον εαυτό μου είναι υπεύθυνη, παρά ότι κοντρολάρω τα πράγματα ή ότι στόχος μου είναι να ελέγχω.

Πιστεύεις ότι υπήρξε εποχή που την ψώνισες
Τι να σου πω, πιστεύω ότι δεν την ψώνισα ποτέ, η επιτυχία με απασχόλησε μόνο στο κομμάτι, πώς δεν θα χάσω τον εαυτό μου.

Έκανες τα πάντα να αποτινάξεις τη Μαρίνα Κουντουράτου από πάνω σου. Πιστεύεις ότι ο ρόλος θα σε κυνηγάει για πάντα;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είμαι ηθοποιός, πλάθω έναν ρόλο και τον ερμηνεύω και δεν είχα σκοπό να κάνω μανιέρα έναν ρόλο που με έκανε γνωστή. Ανέκαθεν ήθελα να παίζω διαφορετικούς ρόλους και για να μην επαναλαμβάνομαι και επειδή βαριέμαι εύκολα. Με αυτή τη λογική έκανα ότι έκανα, για να αλλάξω και όχι για να αποτινάξω από πάνω μου ένα ρόλο που έτσι και αλλιώς θα με κυνηγά πάντα. Ταυτίστηκα μαζί του, θέλω δεν θέλω, από τη στιγμή που με έκανε γνωστή.

Μένεις ακόμη στο κέντρο της Αθήνας;
Ναι φυσικά, στην Πατησίων

Φοβάσαι;
Όχι, δεν φοβάμαι, μια χαρά είναι, πολύ ήρεμα και δεν μπορώ να πω ότι νιώθω κίνδυνο ή ότι άλλαξε κάτι. Εντάξει έγινε πιο ευρωπαϊκό το μέρος και δεν υπάρχουν μόνο έλληνες αλλά είναι ήρεμα. Αν με ρώταγες λίγους μήνες νωρίτερα θα σου έλεγα ότι έχουν αγριέψει λίγο τα πράγματα, αλλά προς το παρόν είναι όλα οκ.

Έχεις φήμη πολύ πειθαρχημένου, για να μην το πω άκομψα, νευρωτικού. Ο χρόνος δεν σε έχει χαλαρώσει λιγάκι;
Δεν είχα νευρώσεις, είχα πάντα πολύ οργανωμένο χρόνο. Γενικά δεν μου αρέσει να χάνω χρόνο και θέλω πάνω στη δουλειά να είμαι προετοιμασμένη. Μόνο με αυτό τον τρόπο νιώθω ασφαλής και μου φεύγουν οι νευρώσεις, όταν είμαι καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη. Είναι μια μέθοδος και αυτή.

Προσέχεις τη διατροφή σου, το σώμα σου, παίρνεις βιταμίνες;
Δεν παίρνω ποτέ βιταμίνες, παρά μόνο όταν είμαι πολύ κουρασμένη, δεν τρώω καθόλου καλά και επίσης γυμνάζομαι μόνο όταν διδάσκω. Το μοναδικό που έκανα φέτος, ήταν που πήγα να μου διδάξουν αφρικανικό χορό, αλλά με τις πρόβες δυστυχώς σταμάτησα γιατί δεν είχα καθόλου χρόνο, αλλά μου αρέσει να μαθαίνω κάτι καινούργιο.

Σε τρομάζει ο χρόνος;
Όχι καθόλου, μου αρέσει πολύ ο χρόνος που κυλάει, που έζησα ωραία και δεν μου φέρθηκε άσχημα σε κανένα επίπεδο, ίσα ίσα με έκανε πιο ώριμη.

Είσαι από τις γυναίκες που λένε την ηλικία τους ή τρέμουν κάθε φορά που θα τη γράψουν;
Δεν έχω θέμα, άλλωστε πρόσφατα σε μια συνέντευξη με ρώτησαν και εγώ απάντησα ότι είμαι 41, δεν έχω πρόβλημα.

Είχες αγωνία ότι μπορεί να μην ενέκρινε η κόρη σου, το νέο σου σύντροφο;
Όχι δεν έχω τέτοια άγχη, αλλά δεν μπορώ και να απαντήσω τι θα έκανα αν δεν τον ανέκρινε.

Έχεις αγωνία για το μέλλον;
Είμαι προσαρμοστική, δεν ίπταμαι, ξέρω τι συμβαίνει και δεν θέλω να ζω με τη αγωνία. Ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα και όχι σε μια μίζερη κατάσταση, που καμιά φορά τη δημιουργούμε και μόνοι μας. Πιστεύω ότι με ένα χαμόγελο και με αισιοδοξία, μπορούμε να βρούμε τρόπο να περάσουμε καλά.