Αφού η Σάσα Σταμάτη δεν κάνει ρεπορτάζ, γιατί δεν παίρνουν στο «πρωινό mou» μια που να κάνει;

Τα αγενέστατα σχόλια της πανελίστριας

Ο Βαγγέλης Περρής στο κείμενο του στο Πρώτο Θέμα που έγραφε για τα «αγενέστατα σχόλια πρωινής πανελίστριας» δεν έγραψε το όνομα της. Προφανώς γιατί δεν τον αφορά, έτσι κι αλλιώς η Σάσα Σταμάτη κι αν δεν υπήρχε κάποιος θα είχε φροντίσει να την εφεύρει όπως γινόταν με μεγάλη επιτυχία όλα τα προηγούμενα χρόνια στα μεσημεριανά. Η Σάσα Σταμάτη είναι απλώς η εναπομείνασα της κατηγορίας Ο Περρής έγραψε:

«Μιλούν μια γλώσσα μεταξύ βαρύμαγκα και τραβεστί, κλίνοντας εμφανώς προς το δεύτερο. Στραβομουτσουνιάζουν ακούγοντας οποιαδήποτε καλοπροαίρετη πρόταση. Θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα, αυτοί και μόνο αυτοί, να ασχολούνται με τους άλλους, να ρημάζουν την αξιοπρέπεια τους, να διαλύουν τη ζωή τους, να ταπεινώνουν τα κίνητρα τους.
Αποτελούν ένα από τα χαμηλότερα στάδια της εξέλιξης του τηλεοπτικού ανθρώπου και οφείλουν την παρουσία τους στην αρρωστημένη ανάγκη συγκεκριμένου είδους κοινού να ακούει κακίες, να ευχαριστιέται από την εκτόξευση προσβολών ακόμη και αν γνωρίζει ότι όσα ακούγονται δεν είναι "ρεπορτάζ" (τι πολύπαθη λέξη!) αλλά αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας.
Αυτή που είναι εντελώς ακατανόητη είναι η συμπεριφορά των καναλιών. Πιστεύουν στ' αλήθεια ότι, π.χ. τα καθημερινά αγενέστατα σχόλια πρωινής πανελίστριας συνάδουν με το γενικοτερο προφίλ του σταθμού τους; Πως θα ένιωθαν εκείνοι αν τους αφορούσε η πρόταση "δεν είδα στην εκδήλωση τη γυναίκα γνωστού αθλητή γιατί είναι κοντοπόδαρη";
Πως θα αντιδρούσαν αν αναφέρονταν σε πρόσωπο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος αρρωστημένα υπονοούμενα για τη σεξουαλικότητα του; Τι θα έλεγαν αν η αναφορά στο νεαρό τους κορίτσι συνοδευόταν από την έκφραση "από μπρος παρθένα, από πίσω μπαίνουν τρένα"; Και εν τέλει, ποια είναι η ανάγκη να πρέπει να μάθουν οι τηλεθεατές ποιος ουρεί στη θάλασσα, τι χρώμα εσώρουχο φοράει, αν αφήνει άπλυτες τις μασχάλες και αν αερίζεται δημοσίως;»

Είναι όπως ακριβώς τα λέει. Και χειρότερα. Το πρωινό του Mega, μια εκπομπή που η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά έχει φροντίσει να μας ενημερώσει ότι ανατριχιάζει και μόνο στο άκουσμα της λέξης «κουτσομπολιό» και που σε κάθε ευκαιρία παίζει τον «καλό μπάτσο» κρατώντας το επίπεδο στις δημόσιες σχέσεις του σταθμού με απανωτά «τι είναι αυτά που λες βρε Σάσα», «μα σε παρακαλώ Σάσα», «δεν κάνεις ρεπορτάζ Σάσα» τα οποία πια δεν πείθουν, δίνει τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά κάθε μέρα στην παρουσίαση των θεμάτων της Σάσας Σταμάτη. Και 10 με 15 λεπτά σε μια εκπομπή που κάνει 60% τηλεθέαση στο μεγαλύτερο κανάλι της χώρας ισούται στην τηλεόραση όσο μια αιωνιότητα.
Αν δεν συμφωνείτε λοιπόν με τη Σάσα Σταμάτη- όπως υποστηρίζετε κάθε μέρα-, αν δεν σας κάνει το επίπεδο που φέρει στο πάνελ σας κι αν δεν πιστεύετε ότι κάνει ρεπορτάζ τότε να την απολύσετε και να πάρετε κάποιον που κάνει. Εκτός κι αν σας αρέσει και όλα αυτά που λέτε είναι λόγια του αέρα και να 'χαμε να λέγαμε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ