Ewan McGregor

Ewan McGregor
Ταλαντούχος, φιλάνθρωπος, περιπετειώδης και κούκλος. Τι άλλο θα θέλαμε από τον Ewan McGregor; Να ήμασταν εμείς η Ελληνίδα δίπλα του.

 

Αλλά η θέση στο μπράτσο του είναι κατειλημμένη από το 1995 από την γεννημένη στη Γαλλία, ελληνικής καταγωγής, Eve Mavrakis με την οποία έχουν, μάλιστα, και τρεις κόρες: δύο βιολογικές και μία υιοθετημένη. Όλες τους χωράνε στην καρδιά του Ewan, τόσο στην πραγματική όσο και στην ζωγραφισμένη, στο tattoo που έχει στο μπράτσο του με τα τέσσερα ονόματά τους. Και αυτά είναι περίπου όλα όσα μπορείτε να μάθετε για την οικογενειακή κατάσταση του Σκοτσέζου ηθοποιού -συν το ότι ζουν όλοι μαζί στο Λος Άντελες πλέον από τότε που μετακόμισαν από το Λονδίνο- μια που ο ίδιος αρνείται να κουβεντιάσει οτιδήποτε παραπάνω στις συνεντεύξεις του με την σταθερή απάντηση/ δικαιολογία «είναι προσωπικό».



Υπάρχουν, όμως, διάφορες λεπτομέρειες της ζωής του (που τις ξέρουμε) και μας κάνουν να τον συμπαθούμε ακόμα πιο πολύ. Όπως το ότι είναι, ας πούμε, μανιώδης μοτοσικλετιστής και το 2004 μαζί με τον καλύτερό του φίλο και έναν καμεραμάν έκαναν το γύρο του κόσμου με τις BMW μηχανές τους καλύπτοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 36.000 χλμ. περίπου. Το ταξίδι τους αυτό έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός βιβλίου (που έγινε best seller) και μιας τηλεοπτικής σειράς, και τα δύο με τίτλο «Long Way Round».



To 2007 στο Βρετανικό talk show «Parkinson» θαυμάσαμε το θάρρος του όταν δήλωσε δημοσίως πως έκοψε το αλκοόλ μετά από μια μακρά περίοδο που υπήρξε αλκοολικός, αν και ανήκε στην κατηγορία εκείνων των αλκοολικών που καταφέρνουν να λειτουργήσουν κανονικά στη ζωή και την καθημερινότητά τους παρά την χρήση, και από το 2000 δεν έχει πιει σταγόνα ξανά.



Μας συγκινεί, επίσης, το φιλανθρωπικό του έργο με τη UNICEF και τη Βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση GO Campaign αλλά και το γεγονός πως μαζί με τη σύζυγό του είναι χορηγοί της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου.



Αυτά με τα προσωπικά του. Στην επαγγελματική του ζωή, τώρα, το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι τον απόλυτο θαυμασμό μας για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ελίσσεται ανάμεσα σε mainstream blockbuster ταινίες και ανεξάρτητες, low budget παραγωγές ισορροπώντας θαυμάσια και παραδίδοντας εξαιρετικές ερμηνείες σε κάθε περίπτωση.



Την προσοχή μας την τράβηξε πολύ παλιά, πριν ακόμα από τον ρόλο που τον καθιέρωσε, αυτόν του Mark Renton στην ταινία που σημάδεψε τα 90's, το «Trainspotting» του Dany Boyle. Στην πρώτη του συνεργασία με τον, επίσης Σκοτσέζο, σκηνοθέτη, στην indie ταινία «Μικρά Εγκλήματα Μεταξύ Φίλων» δεν καταφέραμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας από πάνω του και την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση είχε το βλέμμα μας σε όλες τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. Από το «Moulin Rouge» όπου απολαύσαμε (και) τις τραγουδιστικές του ικανότητες μέχρι το «Pillow Book» στο οποίο θαυμάσαμε τα σωματικά του προσόντα (η σκηνή κατά την οποία παρακολουθούμε την στύση του σε εξέλιξη πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία του σινεμά) και από το «A Life Less Ordinary» στην οποία ευχηθήκαμε να βρισκόμασταν στη θέση της Cameron Diaz, το «Velvet Goldmine» όπου συμμεριστήκαμε την απόφαση του συμπρωταγωνιστή του Jonathan Rhys Meyers να τον κάνει «το νέο του ναρκωτικό» μέχρι το «Star Wars» που κατάφερε να κάνει ακόμα και τους μη φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας να αλλαξοπιστήσουν αλλά και σε πληθώρα ακόμα ταινιών μας κράτησε -και διατηρεί ακόμα- αμείωτο το ενδιαφέρον.



Συμπληρωματικά, μαζί με την εξαιρετική κινηματογραφική του καριέρα, έχει να επιδείξει και μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική πορεία στις Λονδρέζικες σκηνές.



Για το τέλος σας αφήσαμε μια ακόμα πληροφορία: είναι πολύ στενός φίλος του Jude Law. Πόσο κάλλος να αντέξει κανείς πια μαζεμένο σε μια εικόνα όταν βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, μου λέτε;