Κάτω τα χέρια από τη Μαρία Μπεκατώρου!

Κάτω τα χέρια από τη Μαρία Μπεκατώρου!

Να πω ότι μ᾽ αρέσει; Θα πω ψέματα. Να πω ότι είναι η καλύτερη; Όχι δεν είναι. Ότι θα τη γράψει η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης; Όχι δεν θα τη γράψει. Όπως επίσης δεν θα γράψει ότι η Μαρία Μπεκατώρου «γέννησε» ή δημιούργησε κάτι δικό της.

Αλλά ένα πράγμα πρέπει να παραδεχτεί κάποιος για την Μαρία Μπεκατώρου: Δεν παριστάνει κάτι που δεν είναι. Ούτε την έξυπνη κάνει, ούτε τη μορφωμένη, ούτε την καλλιεργημένη, ούτε τη θεά της ομορφιάς. Και σ᾽ ένα μέσο τόσο δήθεν και στημένο που οι περισσότεροι θέλουν να μοιάσουν με κάποιον άλλον ή νομίζουν ότι είναι κάποιος άλλος (από την Όπρα μέχρι τη Μπάρμπαρα Γουόλτερς) η Μαρία Μπεκατώρου είναι η μοναδική που είναι απλώς ο εαυτός της. Βέβαια είναι πολύ πιθανό να μην έχει δει ούτε την Όπρα ούτε την Μπάρμπαρα Γουόλτερς αλλά κι αυτό ακόμη είναι ένα συστατικό της επιτυχίας της.

Δεν είναι τυχαίο ότι την λατρεύει ο κόσμος, δεν είναι τυχαίο που δεν έχεις να της προσάψεις τίποτα μεμπτό εκτός από τον αυθορμητισμό της και την γνήσια άγνοιά της που ούτε την εκμεταλεύεται ούτε την προβάλει αλλά ούτε και προσπαθεί να την καμουφλάρει. Η Μαρία Μπεκατώρου είναι το πιο ορίτζιναλ «κορίτσι της διπλανής πόρτας» που βγήκε ποτέ στην τηλεόραση κι εδώ που φτάσαμε, με όλες τις απομιμήσεις και τα κακέκτυπα, αυτό πια είναι ένα πολύ μεγάλο προσόν.