Ο Αλέξανδρος Ρήγας για το νέο show του ΑΝΤ1: «Δεν ξέρω αν το κάνω καλά ή αν είμαι πολύ σοβαρός»

Ο Αλέξανδρος Ρήγας για το νέο show του ΑΝΤ1: «Δεν ξέρω αν το κάνω καλά ή αν είμαι πολύ σοβαρός»

Το Μιούζικαλ που δεν έγινε, το σίριαλ που κόπηκε και η απόφασή του να γίνει κριτής σε show

Πόσο και πού χωράει το γέλιο σε μια εποχή σαν τη σημερινή; Ο Αλέξανδρος Ρήγας προσπαθεί να βάλει λίγο κέφι και χαρά σε ένα σύμπαν κατήφειας και όταν δεν το κατορθώνει, δημιουργεί το δικό του κόσμο, ένα παράδεισο ευτυχίας και γέλιου. Κα σε αυτόν παράδεισο χωράνε όλα, και πρόβες και σίριαλ και show όπως το "Your face sound familiar"

Φέτος ξεκίνησες με 3 ακυρώσεις. Με το έργο "Tι ψυχή θα παραδώσεις μωρή", το μιούζικαλ με τη Δέσποινα Βανδή και το σίριαλ "Το αμάρτημα της μητρός μου". Σου στοίχησε οικονομικά;
Δεν μπορώ να πω ότι μου στοίχησε οικονομικά και θα σου πω τον λόγο. Σε αυτή τα δουλειά που κάνουμε, γίνονται πολλές συζητήσεις και ενώ πολλά πράγματα δεν βγαίνουν προς τα έξω, το μιούζικαλ με τη Δέσποινα και το "Τι ψυχή θα παραδώσεις" πήραν παραπάνω δημοσιότητα. Υπάρχουν εκατοντάδες συζητήσεις και σχέδια που δεν έγιναν και δεν εκλαμβάνονται ως ακυρώσεις και έτσι και αλλιώς δεν είχα ποντάρει σε αυτά. Όταν συζητάς , δεν σημαίνει ότι κάνεις και τη δουλειά. Πολλά διογκώνονται και γράφονται με υπερβολή, όμως έχω μάθει και ζω με την υπερβολή, όπως έχω μάθει και τόσα χρόνια ότι από τα 10 σχέδια που πέφτουν στο τραπέζι, θα πραγματοποιηθεί το ένα.

Είδες για πρώτη φορά τι σημαίνει να ακυρώνεται ένα σίριαλ. Αισθάνθηκες ότι απέτυχες;
Αισθάνθηκα ότι ήταν από τα πράγματα που ζούμε όλοι μας, σαν χώρα και σαν κοινωνία. Το έβλεπα να έρχεται από τη στιγμή που υπήρχε μια δυσπραγία στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων. Η σειρά είχε σταματήσει και νωρίτερα, άλλα με πρωτοβουλία των συντελεστών, που δεν άντεχαν άλλο να περιμένουν, θεωρήσαμε ότι οφείλαμε να σταματήσουμε αν και το κανάλι έκανε και συνεχίζει να κάνει προσπάθειες, ώστε να βρεθεί μια οικονομική φόρμουλα και να έρθουμε σε μια νέα συμφωνία.

Είχες πει παλιότερα ότι σε προσέγγιζαν πολλοί ηθοποιοί για δουλειά. Φέτος έγινε εντονότερο αυτό ή όχι;
Θα σου πω ειλικρινά, δεν έχω δει ιδιαίτερη διαφορά. Όλα αυτά τα χρόνια αφήνουν βιογραφικά και δεν πρόσεξα αν η συχνότητα είναι πιο αυξημένη ή όχι, αλλά δεν νομίζω ότι οι νέοι απογοητεύονται τόσο εύκολα, πιστεύω ότι πεισμώνουν, θέλω να το πιστεύω.

Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος, έγινε πολύ σοβαρός. Θυμώνει εύκολα ξεσπάσει εύκολα βρίζει εύκολα. Το πιστεύεις και εσύ;
Το έχω αντιληφθεί και εγώ σε ένα ανοιχτό κοινωνικό τοπίο, άλλα δεν ξέρω αν είναι μια τσίχλα που έχει κολλήσει στο μυαλό μας, ότι δηλαδή πάντα υπήρχε παλιά δεν το βλέπαμε. Στη δική μας δουλειά που το παράλογο κυριαρχεί -και το λέω με καλό τρόπο, ευτυχώς που υπάρχει- υπήρχαν κα παλιότερα τέτοια φαινόμενα.

Βρίσκεις κάτι αστείο στις μέρες μας ή όχι;
Με κίνδυνο να ακουστώ επιπόλαιος , μέσα σε όλη αυτή την αγωνία και την αβεβαιότητα που ζούμε, αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα πράγματα που δεν αντέχουν τόση σοβαρότητα. Μου φαίνεται φαιδρό και θέλω να πω «χαλαρώστε λίγο, έχουμε άλλα πιο σοβαρά πράγματα». Παραγίναμε τιμητές και σοβαροί κριτές πολλών πραγμάτων που δεν είναι φτιαγμένα για τόση σοβαρότητα.

Θα σε ρωτήσω αυτό που λένε όλοι τελευταία. Γιατί ο Αλέξανδρος Ρήγας πήγε σε αυτό το show, στο "Your face sound familiar;
Γιατί μου έκανε κέφι να κάνω κάτι τόσο εξωστρεφές, γιατί ήταν μια πρόταση που μου ήρθε και δεν το σκέφτηκα, γιατί μου άρεσε η ιδέα να μπω σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει, γιατί μου άρεσε, με γοήτευσε, τόσο απλά. Είναι ένα χαλαρωτικό παιχνίδι, δεν το είχα ξανακάνει και δεν ξέρω αν το κάνω καλά ή αν είμαι πολύ σοβαρός.

Θεωρείς ότι μπορεί να αλλάξει το προφίλ σου;
Όχι το προφίλ του ένας άνθρωπος το κουβαλάει ό,τι και να κάνει, ένα προϊόν δεν μπορεί να καθορίσει κάποιον. Δεν θα παραστήσω κάτι άλλο, ούτε θα αλλοιώσω την εικόνα μου, αν και όλα είναι θεωρητικά και δεν μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια.

Ο παλιός Ρήγας θα σνόμπαρε το show; Έχω άδικο
Δεν ξέρω, δεν υπήρξα ποτέ φανατικός θεατής, ούτε όμως και αρνητικός κριτής. Ήμουν από τους καλούς και ευκολόπιστους θεατές, μου άρεσε να χαζεύω και δεν θα σνόμπαρα ποτέ κάτι που δίνει χαρά και διασκέδαση

Κατέθεσες πρόσφατα στην υπόθεση της δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου;
Ναι, στο εφετείο που ήταν προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό

Πως ένιωσες που αντιμετώπισες την ίδια στενάχωρη ιστορία;
Δεν θα ήθελα να μιλήσω γι αυτό άλλα αφού με ρωτάς θα στο τετραγωνισμένα: Ήταν κάτι έτσι και αλλιώς προγραμματισμένο, έπρεπε να γίνει.

Τι συνέβη με τον Χαϊκάλη; Είναι αλήθεια ότι δεν ήθελε να συνεργαστεί με τη Χρύσα Ρώπα και γι αυτό τα λόγο δεν έγινε ποτέ η παράσταση ¨Μια τρελή τρελή οικογένεια" που ετοιμάζατε;
Θα σου πω αυτό που είπα και στην αρχή, ότι ακούγονται πολλές κουβέντες για σχέδια, τα οποία όμως δεν προχωρούν . Πολλοί λόγοι μπορεί να οδηγήσουν στο να μην προχωρήσει μια δουλειά και υπήρξαν κάποιοι που δεν το επέτρεψαν, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα.

Ακούστηκε ότι θα ξαναγίνει το "Κόκκινο δωμάτιο" είναι αλήθεια;
Υπήρξαν σκέψεις και κάποιες συζητήσεις, αλλά και αυτό έχει να κάνει με τα οικονομικά. Υπάρχει η καλή πρόθεση του καναλιού και το συζητάμε εδώ και μήνες, αλλά είναι πλέον στα χέρια όσων ασχολούνται με τα οικονομικά του σταθμού, αλλά θα το έκανα με μεγάλη χαρά.