Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Πώς αισθάνομαι που θα γίνω μπαμπάς»

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Πώς αισθάνομαι που θα γίνω μπαμπάς»

Το θέατρο, η κρίση και η ζωή του, που πρόκειται ν' αλλάξει δραματικά

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί περνά δεύτερες ημέρες δόξας στη Θεσσαλονίκη, έχει προτάσεις για δουλειά, είναι νέος, είναι ερωτευμένος και σύντομα θα γίνει μπαμπάς. Ναι, ο Γιάννης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος.

Αν και έπαιζες τον ίδιο ρόλο για μήνες στην Αθήνα, είχες άγχος στη χθεσινή πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη;
Όχι καθόλου, είχαμε μόνο μια αγωνία για τα σκηνικά που ήταν διαφορετικά και έπρεπε να προσαρμοστούμε, αλλά κατά τα άλλα όλα μια χαρά.

Τελικά ισχύει αυτό που λένε ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι διαφορετικό από της Αθήνας ή είναι ένα ακόμη κλισέ;
Νομίζω ότι είναι κλισέ, δεν υπάρχει διαφορετικό κοινό, γιατί μη νομίζεις ότι και στην Αθήνα έρχονται μόνο Βέροι Αθηναίοι να μας δουν. Έρχονται και άνθρωποι από την επαρχία και από παντού και είμαστε Έλληνες, έχουμε κοινά βιώματα και κοινό χιούμορ, οπότε δεν τίθεται θέμα διαφορετικού κοινού.

Ποιο είναι το πρόγραμμά σου μέχρι το καλοκαίρι;
Μέχρι 9 Ιουνίου θα παίζουμε στη Θεσσαλονίκη , αργότερα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και όσο για διακοπές θα βρεθεί μια βδομάδα τον Αύγουστο.

Πλέον έχεις αμηχανία όταν βγαίνεις γυμνός στην σκηνή ή το συνήθισες;
Μετά από 204 παραστάσεις δεν υπάρχει καμία αμηχανία και δεν νιώθω καθόλου ότι εκτίθεμαι. Άλλωστε είμαστε και οι 5 μαζί σε όλο αυτό και έτσι μειώνεται η έκθεση.

Προσέχεις να μην παχύνεις ή να μην κανείς καταχρήσεις λόγω των γυμνών εμφανίσεων;
Το σκέφτομαι αλλά δεν γίνεται να αντισταθώ στο φαγητό και στο ποτό όσο είμαι στη Θεσσαλονίκη. Προσέχω αλλά όχι ιδιαίτερα και μάλιστα ούτε γυμναστήριο δεν πηγαίνω.

Πώς αντιδρά ο κόσμος στο γυμνό; Γελάει αμήχανα, σοκάρεται ή όχι;
Δεν νομίζω ότι σοκάρεται ιδιαίτερα και στη δική μας παράσταση το γυμνό είναι το κερασάκι στην τούρτα, το αποκορύφωμα.

Έχεις έρθει ποτέ σε δύσκολη θέση από κάποια θαυμάστρια;
Όχι κάτι ιδιαίτερο, δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ κάποια ακραία συμπεριφορά που να με έφερε σε δύσκολη θέση. Δεν έχω τίποτε συγκλονιστικό να αφηγηθώ.

Με λίγες λέξεις πως ήταν ο φετινός σου χειμώνας;
Πάρα πολύ χαλαρός και ωραίος και η παράσταση κύλησε ομαλά και όμορφα αν και όλα αυτό με την οικονομική κρίση μας έχει αγχώσει όλους. Υπολογίζουμε αλλιώς τα πράγματα πλέον σε σχέση με λίγα χρόνια πριν και -αν και δεν νομίζω ότι είναι στη φύση του Έλληνα η μιζέρια- η τωρινή κατάσταση δεν μας αφήνει να χαρούμε στη στιγμή

Εσύ τελικά έζησες δύο φορές την κρίση, μια στην Ελλάδα και μία στην Κύπρο.
Λες να φταίω εγώ; Δεν είναι μόνο η Κύπρος και η Ελλάδα, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη αυτή κατάσταση, άσχετα αν εμείς βλέπουμε μόνο τα δικά μας.

Ήσασταν η πρώτη παράσταση σε εισιτήρια. Είχες το άγχος της επιτυχίας, αν θα ήσασταν κάθε βράδυ γεμάτοι;
Καθόλου δεν αγχώθηκα, έβλεπα ότι το θέατρο γέμιζε κάθε βράδυ και δεν έδειχνε ούτε πτωτικά σημάδια, ούτε ότι κάτι δεν πάει καλά ώστε να ανησυχήσω. Ήταν συνεχώς sold out η παράσταση και μάλιστα μέρες πριν και δεν υπήρχε κανένα άγχος.

Πώς θα αισθάνεσαι που θα γίνει μπαμπάς; Αλλάζει η ζωή σου, το αντιλαμβάνεσαι;
Σίγουρα αλλάζει πολύ η ζωή μου, αλλά αυτά τα πράγματα τα μαθαίνεις στην πορεία και μόνο όταν τα ζήσεις τα αντιλαμβάνεσαι πλήρως. Όσο για το πώς αισθάνομαι σαν μπαμπάς δεν θα ήθελα να το σχολιάσω γιατί η Βάσω είναι ακόμη 3 μηνών και επομένως είναι πολύ νωρίς για να βγαίνω να κάνω δηλώσεις, ουσιαστικά δεν υπάρχει ακόμη λόγος.

Είσαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον;
Από φύσης είμαι υπεραισιόδοξος . Πιστεύω ότι όλα φτιάχνονται, ακόμη και αυτά που έχουν χαλάσει.