Μπορώ με τη γυμναστική να μειώσω την κυτταρίτιδα ή να ανορθώσω το στήθος; Κι όμως ναι. Διαβάστε πώς.

Μπορώ με τη γυμναστική να μειώσω την κυτταρίτιδα ή να ανορθώσω το στήθος; Κι όμως ναι. Διαβάστε πώς.

Ο προσωπικός γυμναστής της Δέσποινας Βανδή, Γιώργος Παπαδημάκης έχει όλες τις απαντήσεις.

Πρώτα κάνουμε δίαιτα και μετά γυμναστήριο, ή ταυτόχρονα;
Όλα γίνονται ταυτόχρονα, γιατί σύμφωνα με την εμπειρία ξέρω ότι πρώτα χάνουμε κιλά και μετά γραφόμαστε στο γυμναστήριο. Δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι και σωστό, γιατί πλέον υπάρχουν τα ανάλογα μηχανήματα με τα οποία κερδίζεις χρόνο και φτάνεις στο στόχο σου και δεύτερον όταν περιμένεις να χάσεις πρώτα τα κιλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πας ποτέ στο γυμναστήριο.

Είναι εφικτό για μια απλή γυναίκα να ακολουθήσει το πρόγραμμα γυμναστικής των star;
Μια απλή γυναίκα μεσαίου βεληνεκούς πρέπει να κάνει γυμναστική από 45 λεπτά μέχρι μια ώρα, 3 φορές τη βδομάδα στο σπίτι της ή στο γυμναστήριο. Οι star έχουν άλλο στόχο, εκτίθενται, είναι η δουλειά τους και πρέπει να κάνουν γυμναστική κάθε μέρα.

Ανάλογα την ηλικία, ποια είναι η καλύτερη μέθοδος εκγύμνασης;
Η ηλικία των 18 με 25 έχει άλλη ενέργεια απ ότι οι ηλικίες των 40 και 50. Εκτός από ψυχολογικό είναι και θέμα αντοχής. Σε μεγαλύτερες ηλικίες αναζητάς έναν πιο ήπιο τρόπο εκγύμνασης. Από το να τρέξουν, να κάνουν σπίνινγκ ή να κολυμπήσουν, προτιμούν να κάνουν πιλάτες, περπάτημα, σουηδική γυμναστική, η οποία μεταξύ μας είναι μια χαρά.

Η σουηδική γυμναστική δεν είναι ξεπερασμένη;
Η Σουηδική γυμναστική είναι η βάση, εκεί στηρίζονται όλοι οι τρόποι εκγύμνασης, καλύπτει τους πάντες και όλες τις μυϊκές ομάδες.

Είναι μύθος ότι με τη σκληρή γυμναστική μπορείς να γλυτώσεις επεμβάσεις, όπως την ανόρθωση στήθους;
Μπορείς με μια διετία γυμναστικής και διατροφής και με έναν ειδικό να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όλα βεβαία εξαρτώνται από τα γονίδια, την ψυχολογία ακόμη και τη διάθεσή σου. Φυσικά και μπορείς να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, υπάρχουν ασκήσεις που πιάνουν με λεπτομέρεια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, την οποία αν δουλέψεις αρκετά και για μεγάλο διάστημα αποφεύγεις την επέμβαση ή την παρέμβαση, όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες. Ένας μυς να σφίξει και θα χαθούν τα ψωμάκια, ενώ ένας άντρας με αερόβιο και αντιστάσεις μπορεί να κάνει εντυπωσιακούς κοιλιακούς. Θέλει χρόνο και υπομονή, δεν γίνονται σε 6 μήνες οι six pack.

Τι απλά tips μπορεί να δώσεις στις γυναίκες για τη σιλουέτα τους;
Περπάτημα, Περπάτημα, περπάτημα, έξω ή στο διάδρομο για 40 με 50 λεπτά.

Ποια σημεία πρέπει να προσέχουν και να γυμνάζουν ιδιαίτερα οι Ελληνίδες;
Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τους προσαγωγούς –το εσωτερικό των μηρών- και τους τρικέφαλους τα μπρατσάκια δηλαδή. Οι άντρες την κοιλιά και τα σωσίβια. Βέβαια να προσθέσουμε ότι το αντρικό σώμα φτιάχνει πολύ πιο εύκολα από το γυναίκειο.

Η κυτταρίτιδα φεύγει με το γυμναστήριο ή είναι άλλος ένας μύθος;
Όχι δεν είναι ούτε αυτό μύθος. Με τη γυμναστική και όχι με κρέμες και με παθητική γυμναστική, φεύγει ένα μεγάλο ποσοστό κυτταρίτιδας. Ταυτόχρονα πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας, όχι ζάχαρη, όχι λευκά προϊόντα, όπως αλεύρι και ψωμιά, αναψυκτικά, τσιγάρα και ποτά. Με άσκηση στους πίσω μηριαίους το αισθητικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό να θέλουμε επίσης να ανορθώσουμε γλουτούς παραδείγματος χάρη , αλλά και πάλι παράγοντας είναι η ηλικία και η προπόνηση. Με μια φορά τη βδομάδα δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.

Δεν έχω χρόνο να γυμναστώ. Τι πρέπει να κάνω για να είμαι fit;
Αυτό που λέω συνήθως είναι ότι δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει χρόνος. Μπορεί οποιοσδήποτε να βρει λίγο χρόνο να περπατήσει, να βγάλει βόλτα το σκύλο, να κολυμπήσει να κάνει βόλτα με το ποδήλατο δύο τετράγωνα. Αν δεν θέλει να κάνει κάποιος γυμναστική, το σέβομαι, αλλά χρόνος έστω και λίγος, πάντα υπάρχει.

Τελικά το power plate είναι επικίνδυνο ή όχι;
Όχι φυσικά. Είναι μια πλατφόρμα ενεργητικής γυμναστικής, είναι ένα ολόκληρο γυμναστήριο από μόνο του. Λένε ότι ανακαλύφτηκε για να σηκώσει τους τεμπέληδες από τον καναπέ γιατί μέσα σε 20 λεπτά μπορείς να κάνεις ολοκληρωμένη εκγύμναση σε όλες τις μυϊκές ομάδες, πάντα όμως με την επίβλεψη γυμναστή. Κάνει γράμμωση, σύσφιξη, αποκατάσταση τραυματισμών, βοηθάει στην κυτταρίτιδα γιατί δημιουργεί υπεραιμία, κάνει στρετινγκ, αλλά δεν κάνει όγκο.

Tι είναι το crossfit και ποια είναι τα καλά και τα κακά του
Είναι μια εναλλακτική μέθοδος κυκλικής γυμναστικής , με εναλλακτικές ασκήσεις και βάρη, τα οποία μπορεί να είναι ένα καραβόσκοινο, μπορεί να είναι ελεύθερα μονόζυγα, μπορεί να είναι στεπς ή ένα απλό στρώμα. Το crossfit είναι για τον αρχάριο μέχρι τον πιο προχωρημένο, πάντα με επίβλεψη. Το κακό θα μπορούσε να είναι η υπερχρήση, η οποία μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερκόπωση.

Η γυμναστική με ιμάντες (TRX) είναι αποτελεσματική;
Πολύ αποτελεσματική, είναι μια άλλη εναλλακτική γυμναστική που χρησιμοποιεί το βάρος του σώματός σου και είναι για άντρες , γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι αερόβιο, κάνει σύσφιξη, κάνει καλούς κοιλιακούς και μπορέι να χρησιμοποιηθεί από την νοικοκυρά, μέχρι τον πεζοναύτη.

Το pilatesκάνει και για άντρες;
Το pilates κάνει για όλους. Είναι άσκηση και διάταση μαζί. Είναι κατάλληλο για τραυματισμούς για οστεοπόρωση, είναι πολύ σημαντικό γι ανθρώπους που θέλουν ν α ξαναμπούν στη γυμναστική μετά από ένα διάστημα αποχής

Ποιο είναι το αδύνατο σημείο της Δέσποινας; Που ζορίζεται;
Με τη Δέσποινα προσπαθούμε να φτιάξουμε και να γραμμώσουμε τα χέρια κυρίως, αλλά και η ίδια είναι πολύ καλή. Κάνει 7 μέρες τη βδομάδα γυμναστική, μiα με μιάμιση ώρα τη φορά, κάνει ποικιλόμορφες ασκήσεις, aqua aerobic , κάνει βάρη και επίσης τρέχει 6 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Ο Γιώργος Παπαδημάκης είναι ο ιδιοκτήτης του Personal Studio: Λ. Αλεξάνδρας 122, τηλ: 210 77.81.912