Ο Γιώργος και η Φαίη το 'σκασαν!

Ο Γιώργος και η Φαίη το 'σκασαν!

Μια απρόσμενη μετακίνηση

 

Να που τελικά ή έκπληξη ήρθε από εκεί που δεν το περιμέναμε και ενώ τέτοια εποχή οι ειδήσεις είχαν πέσει σε λήθαργο και η μόνη μας έγνοια στα περιοδικά ήταν τι χρώμα μπικίνι φοράει η Ελένη Μενεγάκη ή αν πήρε κανένα κιλό η Σίσσυ Χρηστίδου, το ζεύγος Λιάγκα-Σκορδά έκανε την ανατροπή.
Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η λεζάντα που συνόδευε τις φωτογραφίες της Φαιής και του Γιώργου αφορούσε τις διακοπές τους, τα σχέδια του χειμώνα, που δεν έδειχναν να διαφέρουν και πολύ, το πότε θα υπογράψουν με το Mega (γιατί το "αν" δεν υπήρχε, ήταν βέβαιη η υπογραφή) ή αν έκλεψαν το φουσκωτό του Γιώργου.

Από χθες, 1η Αυγούστου η ανακοίνωση του Αντ1 απέδειξε ότι ζούμε εποχές, που όλα μπορούν ανατραπούν. Όσοι κάνουν τηλεοπτικό ρεπορτάζ ή ξέρουν τις ειδήσεις που ψιθυρίζονται στους διαδρόμους, μπορεί και να το περίμεναν ή να γνώριζαν την πρόθεση του καναλιού να τους εντάξει στο καθημερινό τους πρόγραμμα ή τις διαθέσεις του ζευγαριού να αλλάξει τηλεοπτική στέγη, που θα τους εξασφαλίσει σιγουριά περισσότερα χρήματα και ίσως χρόνο. Όμως υποθέσεις κάνω, γιατί μπορεί τίποτε από αυτά να μην ισχύει, αν και οι μεγάλες μετακινήσεις, έχουν συνήθως και μεγάλο παρασκήνιο. Δεν είναι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

Επίσης δεν θα κρίνω αν ήταν η σωστή ή όχι η κίνησή τους να μετακομίσουν στο Μαρούσι. Και δεν ξέρω και δεν με αφορά, μεγάλοι και έμπειροι άνθρωποι είναι, δικαιούνται να πάρουν όποιες αποφάσεις θέλουν, ακόμη και λανθασμένες, αν αποδειχτούν έτσι. Στο κάτω κάτω, εργαζόμενοι άνθρωποι είναι. Και οι καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι είναι και δικαιούνται να διαλέξουν τις καλύτερες συνθήκες για τους εαυτούς τους και την ομάδα τους.

Τα λέω αυτά, γιατί διάβασα ένα σχόλιο στο twitter διευθυντικού στελέχους του καναλιού που έλεγε, χωρίς να ονοματίζει: «Κούνησαν το μαντήλι χωρίς καν προειδοποίηση».Το γεγονός ότι το κανάλι θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τους στείλει σπίτι τους στέλνοντας ένα ευγενικό δελτίο ότι "ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία" και μετά ούτε που τους είδατε, είναι άλλη ιστορία, έτσι;

Το να φύγει ο παρουσιαστής μόνος του για να διαλέξει μια δουλειά με καλύτερες συνθήκες και καλύτερο μισθό βαφτίζεται πλέον προδοσία και συνήθως ακολουθείται με διαφορές εκφράσεις όπως «εμείς που τους φτιάξαμε, που τους αναδείξαμε, που τους δημιουργήσαμε» και άλλα. Αργότερα φυσικά θα δούμε και τα γνωστά δημοσιεύματα που θα τους λένε αχάριστους. Το ξέρουμε, το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει και δεν μιλάω για το Mega, αλλά γενικά για την γνωστή τεχνική των καναλιών, τα οποία είναι σκληρές επιχειρήσεις και καλά κάνουν και διώχνουν όποιους θέλουν και δεν τους πάνε, αλλά να είναι προετοιμασμένοι ότι το ίδιο θα συμβεί και από την αντίθετη πλευρά.

Σε παρόμοιες μπίζνες, γιατί μπίζνα είναι και αυτό, δεν περιμένεις από κάποιον να σου κουνήσει το μαντήλι. Περιμένεις να σου τα φέρει, όπως συμβαίνει με τον άγραφο νόμο της αγοράς και της ζήτησης. Και ο Γιώργος και η Φαίη τα έφερναν προφανώς και με διαφορά, οπότε είναι δικαίωμα τους να επιλέξουν τον επόμενο εργοδότη τους, χωρίς τύψεις και ενοχές.