Debbie Matenopoulos: «Στο Hollywood τα κορίτσια ξεκινάνε από το γυμνάσιο να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις»

Debbie Matenopoulos: «Στο Hollywood τα κορίτσια ξεκινάνε από το γυμνάσιο να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις»

Η ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια του E! Entertainment, μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr

Όσοι βλέπουμε τις απονομές των μεγάλων βραβείων του Hollywood, δεν γίνεται να μην έχουμε ξεχωρίσει την Debbie Μatenopoulos. Είναι η έξυπνη και σπιρτόζα ξανθιά που καλύπτει το ρεπορτάζ για τις αφίξεις των star στο κόκκινο χαλί για το κανάλι E! Είναι η ειδική στο ποιος φόρεσε τι και γιατί, έχει την πιο έξυπνη ατάκα και είναι και Ελληνίδα και μάλιστα περήφανη
Η Debbie είναι μέρος της lifestyle κουλτούρας του Hollywood εδώ και πολλά χρόνια και έχει ήδη ένα εντυπωσιακό βιογραφικό πίσω της. Εξάλλου είναι η γυναίκα που κρατάει το μικρόφωνο και στο Hollywood ακόμη και τα ισχυρότερα ονόματα της παγκόσμιας showbiz ξέρουν να συμπεριφέρονται ταπεινά απέναντι στο μικρόφωνο.
Η Debbie βρέθηκε στην Ελλάδα για λίγες μέρες για να ετοιμάσει το βιβλίο μαγειρικής που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική. Ανάμεσα σε υποχρεώσεις ολιγοήμερες διακοπές και ταξίδια βρήκε χρόνο κθι μάλιστα χάρηκε πολύ που θα μιλούσε στο queen.gr

Πόσο Ελληνίδα αισθάνεσαι;
Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι Ελληνίδα. Η ιστορία μας είναι τόσο μεγάλη που αισθάνομαι υπερήφανη να είμαι Ε-+λληνίδα. Χθες ήμασταν στο Hilton και από πίσω μας ήταν η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, και μου ρώτησε ένας φίλος μου: "Πώς αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή της ζωής σου"; Και του είπα: "Πώς να αισθανθώ; Μπροστά στην Ακρόπολη ό,τι κάνω εγώ στη ζωή μου είναι πολύ μικρό από αυτά που έχουν κάνει οι πρόγονοι μας. Οι Έλληνες στο εξωτερικό είναι πολύ περήφανοι που είναι Έλληνες. Με ρωτάνε αν είμαι Ελληνίδα και απαντώ «ναι, είμαι Ελληνίδα, εμείς τ' αρχίσαμε όλα!».

Πώς έμαθες να μιλάς τόσο καλά ελληνικά;
Όταν ήμουν 5 με στείλανε στο ελληνικό σχολείο. Αργότερα βέβαια πήγα και στο αμερικάνικο. Θυμάμαι έμαθα τα ελληνικά γράμματα πριν να μάθω τα αγγλικά. Έλεγαν να ανέβουμε στον πίνακα για να γράψουμε την αλφαβήτα, εγώ σηκωνόμουν και έγραφα «α, β, γ, δ, ε, ζ» και τα παιδιά νόμιζαν ότι είχα πρόβλημα. Τα παιδιά με κοροϊδεύανε, αλλά η δασκάλα έλεγε ότι είμαι πολύ έξυπνη. Μετά, όμως, κατάλαβα και έλεγα: κορόιδευε όσο θες! Εγώ μιλάω δύο γλώσσες και εσύ μόνο τα αγγλικά και αυτά όχι πολύ καλά.Τελικά αυτό ήταν πολύ καλό, γιατί όταν πήγα να δώσω εξετάσεις για το Αμερικάνικο κολλέγιο σου δίνουν ένα test. Το μισό είναι μαθηματικά και το άλλο μισό γραμματική, όπου όλες οι λέξεις ήταν ελληνικές. Τρελάθηκα! Πήρα άριστα. Λέγανε "αυτή είναι ιδιοφυία" και λέω "όχι καλέ, απλά όλες οι λέξεις είναι ελληνικές".

Υπάρχουν φορές που σου βγαίνει το ελληνικό ταμπεραμέντο;
Πάντα! Το ταμπεραμέντο μου είναι ελληνικό. Μερικές φορές προτιμώ να το μαζεύω λίγο, αλλά δεν μπορείς να το κρύψεις. Αν είναι μέσα σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Οι Έλληνες έχουμε πολύ πάθος.

Για ποιο λόγο ήρθες πρόσφατα στην Ελλάδα;
Ήρθα στην Ελλάδα, γιατί γράφω βιβλίο με ελληνικές, κλασσικές, συνταγές μαγειρικής. Συνταγές της μαμάς, των θείων μου, των γυναικών στο χωριό και είναι πολύ χαρούμενες που μεταδίδουν τις γνώσεις τους στην κουζίνα. Κάνουμε το βιβλίο, φωτογραφίζουμε τα φαγητά και εγώ βάζω τη μαμά και τη θεία μου να μαγειρεύουν. Όλη η οικογένεια θα βρίσκεται στο εξώφυλλο του βιβλίου

Πότε θα κυκλοφορήσει το βιβλίο σου;
Θα κυκλοφορήσει την εβδομάδα που είναι το ελληνικό Πάσχα, τον Απρίλιο, αλλά πρέπει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμο με με τις φωτογραφίες και όλα. Έχουμε τρελαθεί με τα deadlines, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε Θα ήθελα να το συνεχίσω και μπορεί στο μέλλον να κάνω κάποια εκπομπή μαγειρικής ή και να βγάλω ένα δεύτερο βιβλίο με νέες ελληνικές συνταγές. Θα δούμε.

Για τη δουλειά που κάνεις χρειάζεται γερό στομάχι;
Πρέπει να έχεις πάρα πολύ γερό στομάχι, γιατί αλλιώς θα σε φάνε και επίσης δεν πρέπει να πιστεύεις και να σε ενοχλούν όλα όσα γράφονται για σένα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στη δουλειά σου;
Αυτή η δουλειά είναι εξουθενωτική. Μπορεί να βρίσκεσαι σε μία εκπομπή για χρόνια και όταν τελειώσει να αισθάνεσαι ότι δεν πρόκειται να ξαναδουλέψεις ποτέ, τρελαίνεσαι. Οι δουλειές αλλάζουν πάρα πολύ στην Αμερική και εγώ έχω κάνει ήδη 15-16 shows. Πρέπει να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, να κάνεις καλά τη δουλειά σου και να είσαι καλή με τους γύρω σου. Αν αυτοί που είναι γύρω μου δεν είναι καλοί, δεν θα είμαι ούτε εγώ.

Θα μπορούσες να ζήσεις στην Ελλάδα;
100 τοις εκατό. Έρχομαι και αύριο! Πηγαίνω praktiker και αρχίζω να χτίσω το σπίτι μου (γέλια). Τα ξαδέρφια μου λένε ότι δεν έχω ιδέα πώς είναι να ζω στην Ελλάδα γιατί έρχομαι μόνο για διακοπές, αλλά ξέρω πώς είναι η ζωή εδώ γιατί έρχομαι από 5 ετών. Το ιδανικό θα ήταν να δούλευα 6 μήνες τον χρόνο εδώ και 6 μήνες στην Αμερική.

Τι σου λείπει από την Ελλάδα όσο είσαι στην Αμερική;
Το ελληνικό βλέμμα! Είμαστε καταπληκτικοί άνθρωποι και δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το ελληνικό βλέμμα.

Αισθάνθηκες ποτέ αμηχανία στο κόκκινο χαλί; Συνέβη κάτι ή είπες κάτι που ενόχλησε;
Παλαιότερα δεν είχα ιδέα πώς να ντυθώ και έβαζα κάτι ρούχα που γινόμουν ρεζίλι. Με είχαν συνεχώς στα αφιερώματα με τα χειρότερα ντυσίματα και πλέον τα τελευταία 5 χρόνια κάνω εγώ fashion police. Είδες πως γυρνάνε τα πράγματα. Όπως με κορόιδευαν, τώρα κοροϊδεύω εγώ τους άλλους. Επίσης όταν έρχονται όλοι μαζεμένοι στο κόκκινο χαλί και πρέπει να τους μιλάς και δεν σου έρχεται κάτι να πεις, καμιά φορά αισθάνεσαι λίγο αμήχανα. Τώρα όμως είμαι τόσο άνετη με τον εαυτό μου που και να το ξεχάσω θα πω: «Για κάτσε ένα λεπτό, γιατί ξέχασα τι να σε ρωτήσω». Πριν όλα με ένοιαζαν: Αν έβαζα ένα κιλό ήμουν ικανή να κλαίω και να φορέσω μπούργκα και αν είχα σπυράκι θα 'χα τρελαθεί.

Ποιος και ποια σε εντυπωσίασε περισσότερο στο κόκκινο χαλί;
Ο καλύτερος από όλους στο Hollywood είναι ο Robert Downey JR, είναι πολύ όμορφος, καλός, έξυπνος και αστείος. Τρελαίνομαι για την Angelina Jolie και τη Madonna, οι οποίες επειδή τις κοιτάζω πάρα πολύ θα νομίζουν ότι έχω πρόβλημα. Και η λατίνα, Sofia Vergara, είναι πολύ όμορφη, η Nicole Kidman, η Kate Perry, ενώ ο George Clooney είναι καταπληκτικός για παρέα.

Υπάρχει ηθοποιός στο Λ. Α που δεν κάνει πλαστική επέμβαση και είναι πάνω από 30;
Ποια 30; Στο Hollywood τα κορίτσια ξεκινάνε από το γυμνάσιο να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις στο στήθος και αλλού.