Ποιος τρόμαξε και σοκαρίστηκε από ένα φιλί μεταξύ δύο gay κοριτσιών;

Ποιος τρόμαξε και σοκαρίστηκε από ένα φιλί μεταξύ δύο gay κοριτσιών;

Η απαράδεκτη ομοφοβική συμπεριφορά των καναλιών και του ΕΣΡ

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά κάθε φορά που συμβαίνει και ειδικά όταν γίνεται στα μουλωχτά είναι εξοργιστικό.

Αυτή τη φορά ο Alpha αποφάσισε να κόψει ένα gay φιλί από το σίριαλ Glee. (Το σίριαλ για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα εφηβικό μουσικό σίριαλ, κάτι σαν το 'Fame" για τους παλιότερους). Δύο κορίτσια/ μαθήτριες, ανακαλύπτουν ότι είναι ερωτευμένες και ανταλλάσουν μεταξύ τους ένα φιλί. Μην φανταστείτε κανένα γαλλικό φιλί, ένα απλό ξενέρωτο φιλί ήταν, γιατί η σειρά παίζεται στο FΟΧ , σ' ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας, σε μια χώρα βαθιά πουριτανική, όπως είναι η Αμερική.

Κι όμως, να που φτάσαμε στην Ελλάδα του 2013 και τα κανάλια σοκάρονται αν δουν δυο gay κορίτσια να φιλιούνται. Θεωρείται ντροπή η ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης μεταξύ δυο ομόφυλων ανθρώπων; Φοβούνται μήπως προσβάλλουν τους θεοσεβούμενους τηλεθεατές τους;

Στην Ελλάδα του σήμερα, της μίζας, της εξαθλίωσης, που όλοι σου λένε ψέματα με το πρόσχημα ότι θα σε σώσουν, κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν είναι σωστό να προβάλλονται τέτοια πρότυπα. Απεναντίας είναι σωστό σε όλα τα δελτία ειδήσεων να υπάρχει απαραιτήτως κάθε μέρα μια είδηση για τη "Χρυσή Αυγή", μια είδηση για κάποιον αλλοδαπό που λήστεψε σκότωσε η βίασε, για κάποια γερμανική εφημερίδα που μας έβρισε, για κάποιον άγνωστο και αδιάφορο πολιτικό που δεν μας υπολογίζει.

Πραγματικά αρχίζω να πιστεύω πολύ σοβαρά πλέον στη συνωμοσία που λέει ότι τα ελληνικά κανάλια μας θέλουν οργισμένους, φοβισμένους, ρατσιστές, εθνικιστές, συντηρητικούς. Γιατί; δεν ξέρω, αλλά το βλέπω κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας, ο Alpha το έπαιξε κανονικά το επεισόδιο σε επομένη μέρα με την κατάλληλη σήμανση φυσικά. Κατάλληλη για ποιον; Για το ΕΣΡ που με την εξωφρενική του συμπεριφορά ή καλύτερα την εξοργιστική λίστα του με τις οδηγίες προς αποφυγήν προστίμων, οδήγησε σε άλλο ένα κόψιμο, όπως παλιότερα οδήγησε την ΕΡΤ να κόψει ένα gay φιλί ή να ρίξει πρόστιμο σε ένα άλλο gay φιλί σε σίριαλ του Παπακαλιάτη.

Αυτό που συμβαίνει είναι αντισυνταγματικό και είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι δεν μιλάει και δεν εξοργίζεται από του πνευματικούς ανθρώπους της χώρας. (Ο Τατσόπουλος ήταν απασχολημένος με τη φίλη του Λένα Διβάνη και δεν βρήκε χρόνο να τοποθετηθεί). Ποιος αποφασίζει τι είναι σωστό και το όχι; Από πού και ως πού θεωρείται ότι προσβάλλει ένα gay φιλί. Ποιον προσβάλλει και ως τι, εκτός και αν το ΕΣΡ έχει ένα δικό του κώδικα ηθικής, στον οποίο οτιδήποτε παρεκκλίνει της χριστιανικής ηθικής, κρίνεται καταδικαστέο.

Είναι άθλιο να αγνοείς μια μεγάλη μερίδα κόσμου, το gay πληθυσμό μια χώρας και να θεωρείς παράνομη μια πράξη και άξια ποινής με τη δικαιολογία ότι διαφθείρει τη νεολαία. Φτηνές δικαιολογίες από κάποιους που δεν δίνουν δεκάρα για τη νεολαία και τα προβλήματά τους, γιατί αν έδινα θα υπήρχαν εκπομπές που θα μιλούσαν για τη βία στα σχολειά, για τα ναρκωτικά για την ομοφυλοφιλία για το Aids, για το γεγονός ότι δεν είσαι τέρας αν αισθάνεσαι διαφορετικός.

Απεναντίας το σαχλό αμερικάνικο σίριαλ (που μπορεί και να είναι, δεν είναι αυτό το θέμα μας) μιλάει για όλα και δίνει και λύσεις. Λέει ότι είναι οκ να λες ποιος, είσαι τι σου αρέσει, ποιον αγαπάς και να μην κοροϊδέψεις ούτε εσένα, ούτε την κοινωνία, ούτε τους ανθρώπους γύρω σου λέγοντας ψέματα.

Το ότι θα φτάναμε μια μέρα στην Ελλάδα να κόβουμε σκηνές από σίριαλ που δεν δείχνουν πορνό μεσημεριάτικα, αλλά ένα φιλί δύο κοριτσιών που «... μπορεί να βλάψουν σοβαρά την ηθική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη των ανηλίκων». Ντρέπομαι που το ζω και τα παραπάνω λόγια για πιθανή βλάβη των ανηλίκων δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, απλώς αντιγράφω παλιότερη απόφαση του ΕΣΡ που έβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο star επειδή στο σίριαλ "Gossip girl" μιλούσε για τρίο.

Αν μπει κάνεις στο site του ΕΣΤ μπορεί να δει τις αποφάσεις Ολομέλειας για τους Ρ/Τα σταθμούς, όπου με θέμα υποβάθμιση προγράμματος θα καταλάβει γιατί το κυριότερο θέμα του Συμβουλίου είναι να βάλει σε τάξη τη σεξουαλική ζωή και ταυτότητα των τηλεθεατών.
Και πως το είπαμε ... «που ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει».