Και αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο;

Και αν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο;

Η ψευδαίσθηση της δεύτερης ευκαιρίας.

Πόσες φορές δεν το έχετε ονειρευτεί; Πόσες φορές δεν σκεφτήκατε «να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω έστω και για λίγο»; Η αίσθηση της δεύτερης ευκαιρίας όσο σπάνια είναι, άλλο τόσο βασανιστική και λυτρωτική είναι ταυτόχρονα.
Βασανιστική, γιατί οι περισσότεροι από εμάς επιμένουμε στον ίδιο μοτίβο, στον ίδιο στόχο χωρίς αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι που είναι σπασμένο ή επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος με την ψευδαίσθηση ότι αυτή τη φορά θα πετύχει. Σπάνια, γιατί δυστυχώς οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή σου τυχαίνουν με την ίδια συχνότητα που πετυχαίνεις και το ΛΟΤΟ.

Την επόμενη Πέμπτη κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Όσα φέρνει ο χρόνος» (About Time), μια όμορφη και αγαπημένη ρομαντική κομεντί , όμως το θέμα είναι το story που διαπραγματεύεται και αφορά στο ταξίδι στο χρόνο. Ο ήρωας ένας πιτσιρικάς ανακαλύπτει ότι έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μάλιστα, σε όποια χρονική στιγμή του παρελθόντος του επιθυμεί, και να διορθώνει ό,τι θέλει. Βεβαία ο ίδιος χρησιμοποιεί αυτό το «χάρισμα» για να επιδιορθώσει πράγματα στα συναισθηματικά του και να βρει σχέση, αλλά αν υπάρχει κάτι που συνδέει την ανθρωπότητα, αυτό είναι η φαντασίωση όλων μας ότι ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο, ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή της (δικής μας προσωπικής) ιστορίας. Τι ωραίο όνειρο, ίσως το πιο δημοφιλές μαζί με την φαντασίωση ότι παραμένουμε αθάνατοι. Γι αυτό άλλωστε η μηχανή του χρόνου είναι μια από τις αγαπημένες ιστορίες παγκοσμίως και αφορά σε όλες τις ηλικίες.

Σε ότι αφορά την ταινία, σκηνοθέτης της είναι ο Richard Curtis, ο σκηνοθέτης του "Love Actually" ο οποίος ήταν και ο σεναριογράφο του επικού «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», του "'Notting Hill'"και των ημερολογίων της Bridget Jones. Η ταινία υπόσχεται δύο ευχάριστες ώρες από εκείνες που λίγα πράγματα πλέον μας τις προσφέρουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.