Η Γερμανού ήρθε κι έφυγε

Η Γερμανού ήρθε κι έφυγε

Άλλο μας διαφημίσανε και άλλο είδαμε

Μπορεί να ήρθε η Ιταλού, η Ισπανού, η Κινεζού ή η Γιαπωνεζού που είναι και πιο ζεν, αλλά πάντως Γερμανού με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τον «γερμανικό» τρόπο, αλλά κι αυτό που μας υποσχέθηκαν στο τρέιλερ, ότι δηλαδή θα ήταν μια εκπομπή που θα έβαζε τους καλεσμένους σε δύσκολη θέση κάνοντας τους ιδιαίτερες ερωτήσεις ή βάζοντας τους σε απαιτητικές διαδικασίες, δεν το είδαμε.

Αντίθετα είδαμε τη Γερμανού να επιχειρεί να κάνει stand up comedy στην έναρξη της- δηλαδή το πιο απαιτητικό είδος κωμωδίας που δεν τολμούν να το κάνουν ούτε οι μεγαλύτεροι κωμικοί- δήθεν αυτοσαρκαζόμενη, χωρίς μεγάλη επιτυχία γιατί άλλο είναι να λες ένα αστείο στους φίλους σου και να γελάνε, άλλο να μοιράζεσαι ένα αστείο με μια παρέα, άλλο να λες μια αστεία ατάκα στο ραδιόφωνο και εντελώς άλλο να στέκεσαι όρθια απέναντι στο κοινό λέγοντας πετυχημένα αστεία.

Στη συνέχεια είδαμε τη Ναταλία να παίρνει συνεντεύξεις στους καλεσμένους της περίπου σαν κι αυτές που έπαιρνε κι όταν έκανε το «Μες στην καλή χαρά». Αθώες, γλυκιές και αποθεωτικές. Ειδικά στην πρεμιέρα η εκπομπή δεν διέφερε σχεδόν καθόλου από ένα πρωινάδικο- μόνο η μαγειρική και τα ζώδια έλειπαν- ενώ κάτι πήγε να γίνει στο δεύτερο επεισόδιο με καλεσμένο τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος όμως δεν μπήκε σε κανένα mood βασανιστηρίων ή εξομολογήσεων, με το κοινό να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του και την παρουσιάστρια να εκφράζει με χαρακτηρισμούς τον θαυμασμό της για το ταλέντο του, την φωνή του, την εμφάνιση του και την επιτυχία του.

Άλλη μια εκπομπή δηλαδή με σκοπό να λιβανιστεί ο καλεσμένος και να φύγει χαρούμενος, που αποθεώθηκε για άλλη μια φορά. Δεν λέω ότι είναι κακό κι αυτό. Είναι βέβαια παλιομοδίτικο, αλλά κακό δεν είναι. Μπορεί η Ναταλία άλλωστε να μην είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να φέρουν τον καλεσμένο τους σε δύσκολη θέση ή να του κάνουν άβολες ερωτήσεις. Αυτό είναι πολύ καλό στο κάτω κάτω αν έχεις την Ναταλία φίλη σου. Θα είναι πάντα γλυκιά και ευγενική μαζί σου και με την υπόλοιπη παρέα.

Λέω όμως ότι η εκπομπή που είδαμε και η εκπομπή που μας είπαν ότι θα δούμε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Από τα ρούχα της παρουσιάστριας που είναι ακριβώς ίδια μ αυτά που φορούσε στο Μες στην Καλή χαρά (ευτυχώς χωρίς τα βραχιόλια) μέχρι τα δυνατά φώτα που δεν προδιαθέτουν καθόλου για βραδινές εξομολογήσεις...

Και το ξαναλέω. Δεν είναι κακό ,αλλά δεν είναι ΑΥΤΟ.