Έξω οι άντρες από τα πρωινά

Έξω οι άντρες από τα πρωινά

Όταν έγιναν κεντρικοί παρουσιαστές άρχισαν τα προβλήματα

Το βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα και πείτε μου αν συμφωνείτε. Τα πρωινά άλλαξαν χαρακτήρα και δυστυχώς προς το χειρότερο από τη μέρα που πήγαν οι άντρες να κάνουν τους παρουσιαστές. Μια χαρά ήμασταν παλιά με τη Μενεγάκη, την Κορομηλά, την Χατζηδημητρίου, την Μπακοδήμου και όποια άλλη γυναίκα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα πρωινό πρόγραμμα. Και όλα ήταν καλά όσο ο άντρας ήταν συμπαρουσιαστής όπως στην περίπτωση του διδύμου Μπακοδήμου-Σεργουλόπουλος ή είχε ένα ρόλο συνεργάτη όπως τόσα χρόνια ήταν οι άντρες δίπλα στη Μενεγάκη.

Το πρόβλημα ξεκίνησε απ' όταν οι άντρες έγιναν κεντρικοί παρουσιαστές. Τα πρωινά προγράμματα έχουν ή θα έπρεπε να έχουν ευγένεια, ηρεμία, χιούμορ και χαλαρές κουβέντες. Αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τις γυναικείες παρέες. Φυσικά κι εμείς κουτσομπολεύουμε. Αλλά θα πει η μία τη γνώμη της, θα πει η άλλη τη δική της, θα πετάξουμε και καμία κακιούλα ή κανένα χιουμοράκι, αλλά πάντως δεν θα αρχίσουμε να ουρλιάζουμε επειδή διαφωνούμε για το αν έχει κάνει διεθνή καριέρα η Τόνια Σωτηροπούλου ή όχι. Εγώ δεν λέω ότι οι γυναίκες είμαστε ή δεν είμαστε «κατίνες» όπως μας κατηγορούν, αλλά τελικά το τηλεοπτικό «ξεκατίνιασμα» είναι αντρική υπόθεση. Οι άντρες έφεραν στα πρωινά το ΚΑΨΥΜΙ και το χιούμορ του καφενείου μαζί με την καπνίλα και την τσιγαρίλα που έχει ένας τέτοιος χώρος. Μπινελίκια, καβγάδες, υπερβολές, φωνές, λεξιλόγιο Μπίθουλα, κραξίματα γαλαρίας κι όλα αυτά που φυσιολογικά κάνουν οι ΑΜΑΝ-Αρβύλα ή όπως λέγονται, στις 11 το βράδυ, αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να συμβαίνουν το πρωί.

Είναι άλλοι οι πρωινοί κανόνες και άλλοι οι νυχτερινοί. Είναι άλλο επίσης να απευθύνεσαι σε γυναίκες που για κάποιο λόγο είναι στο σπίτι τους το πρωί ή γιατί έχουν μωρό ή γιατί δεν έχουν δουλειά κι άλλο να απευθύνεσαι στο κοινό του prime time που αφορά όλον τον κόσμο. Και στο κάτω-κάτω είναι αρκετή η ένταση και στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές πιο πρωινές εκπομπές, αλλά και στους δρόμους.

Ας χαλαρώσουν λίγο λοιπόν οι παρουσιαστές της ψυχαγωγίας. Κι ας αφήσουν τις γυναίκες να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν. Αν θελήσουμε να ρευτούμε θα τους φωνάξουμε να μας πουν πώς γίνεται. Αλλιώς πολύ πιθανό μετά τα Χριστούγεννα να τους δούμε να κάνουν τον Αλ Μπάντι. Κι όποιος κατάλαβε....