Γιώργος Λιανός: «Δεν διψάω για προβολή»

Γιώργος Λιανός: «Δεν διψάω για προβολή»

Ο παρουσιαστής, ο τραγουδιστής, ο μπαμπάς.

Μπορεί να μας συστήθηκε ως τραγουδιστής, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος Έλληνας παρουσιαστής της Ελληνικής τηλεόρασης. Ό,τι ώρα και να ανοίξεις την τηλεόραση θα πέσεις πάνω στο Γιώργο Λιανό, πράγμα που δεν είναι και ιδιαίτερα κακό. Τι λέει όμως ο ίδιος για τον μαγικό κόσμο τη τηλεόρασης.

Τι ώρα ξεκινάς τη μέρα σου;
Στις 5, για την ακρίβεια στις 5 και 4 λεπτά. Μη με ρωτήσεις γιατί, έτσι το είχα προγραμματίσει από πέρσι και έμεινε. Είναι ζόρικο πρόγραμμα, όπως την εποχή που ήμουν στο στρατό και είχα υπηρεσία.

Και το βράδυ τι ώρα κοιμάσαι;
Κατά τις 11 γιατί δεν αντέχω. Καμιά φορά το πάω και λίγο παραπάνω και όταν θέλω να κάνω άγρια ξενύχτια τότες ως τις 12. Δεν γκρινιάζω, αλλά είναι μια ρουτίνα στην οποία μπαίνεις, είναι κουραστικό πρόγραμμα, επιβαρύνεσαι σταδιακά και την Παρασκευή φτάνεις στα όριά σου.

Νιώθω πώς όποια ώρα ανοίξω την τηλεόραση θα σε δω. Είναι καλό αυτό;
Εγώ λέω ότι είναι καλό, ειδικά όταν με βλέπεις και περνάς καλά. Θεωρώ ότι είμαι τυχερός, γιατί με ότι έχω ασχοληθεί ,έχει ενδιαφέρον είτε είναι παραγωγή, είτε τηλεοπτική εκπομπή, είτε διαφημιστικό σποτάκι. Ίσως επειδή το τελευταίο έχει μεγαλύτερη τηλεοπτική διάρκεια και παίζεται παντού, εκτίθεμαι παραπάνω, όμως επειδή έχει την προσωπική μου σφραγίδα και εννοώ το χιούμορ που μου ταιριάζει, δεν με ενοχλεί η συγκεκριμένη έκθεση.

Ήξερες το Γιώργο και τη Φαιή από παλιά;
Είχα γνωρίσει τον Γιώργο πολύ παλιά, είχαμε κάνει μαζί ένα δοκιμαστικό για εκπομπή και είχαμε ενθουσιαστεί και οι δυο. Το συγκεκριμένο project έγινε με άλλη μορφή, αλλά το θυμόταν και ο Γιώργος και μάλιστα ήταν δική του πρόθεση να ήμαστε μαζί.

Τι σκέφτηκες μόλις έμαθες ότι θα δουλέψεις μαζί τους;
Το θέμα εργασίας δεν με τρόμαξε γιατί από τα πρώτα ραντεβού ανακάλυψα ότι είναι άνθρωποι που συνεννοείσαι εύκολα μαζί τους. Ήταν εύκολο για μένα γιατί έπρεπε να είμαστε όλοι χαλαροί και να είμαστε ο εαυτός μας, αυτό που ίσως με φόβισε είναι ότι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν απαιτεί καθημερινή παρουσία και φρεσκάδα, επειδή ακριβώς είναι τηλεόραση.

Το επάγγελμα πανελίστας σε εκνευρίζει ή πιστεύεις ότι κάνεις πολύ περισσότερα στην εκπομπή;
Νομίζω ότι όλοι μας εκεί στο υποτιθέμενο παρεάκι δεν θεωρούμε τον εαυτό μας πανελίστες, με την έννοια ότι θέλουμε να είμαστε μια χαλαρή παρέα -ο καθένας φυσικά με την προσωπικότητά του- που θέλεις να πιεις τον καφέ σου το πρωί.

Όταν διαφωνείς με κάτι που ακούγεται στην εκπομπή τι κάνεις; Αντιδράς λες την άποψή σου;
Η αλήθεια είναι ότι τώρα μαθαίνω να εκφράζω τη δική μου άποψη σε τέτοια θέματα. Γενικά είμαι ο τύπος που ακούει και πετάει την ατάκα όταν χρειάζεται. Βέβαια όλο αυτό παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας και προσπαθώ να μην με παρασύρει, εκφράζομαι ήπια, αλλά όταν χρειαστεί να βάλω τις φωνές θα τις βάλω. Είμαι τύπος που επιβάλλεται σιγά-σιγά και ξέρω να ακούγομαι και να χωράω σε χαραμάδες και φυσικά δεν διψάω για προβολή.

Τι είναι αυτό που θέλεις να διορθωθεί στην εκπομπή;
Νομίζω ότι ο Γιώργος και η Φαίη έχουν χειριστεί έξυπνα ένα προϊόν που κρατάει περίπου 20 χρόνια και του δίνουν μια μοντερνιά, όσο περνάει βέβαια από το χέρι τους, γιατί αυτές οι εκπομπές είναι συγκεκριμένες και ξέρουμε τις ανάγκες τους.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήθελες να πνίξεις τη Σάσσα Σταμάτη και γιατί;
Κάθε μέρα λίγο πριν τελειώσει η εκπομπή. Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημά της, δεν είμαι γιατρός, αλλά μερικές φορές δεν εκτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης και άθελά της, -ειλικρινά το πιστεύω- μπορεί να προσβάλει κάποιον ή να πει κάτι που δεν πρέπει. Πάντως της αξίζει μαστίγιο.

Το όνειρό σου να γίνεις τραγουδιστής υπάρχει ακόμη;
Ναι φυσικά και προσπαθώ να το κάνω υπογείως με τους όρους που εγώ θέτω στο χώρο, βέβαια είναι και θέμα προσωπικών επιλογών, τύχης και κατά πόσο θα βρεις έναν άνθρωπο να σε κατευθύνεις. Κάνω κάποια live και κάποιες καλές συνεργασίες όπως πρόσφατα με τη Γλυκερία.

Ο γιός σου είναι 2 μηνών, αισθάνεσαι χαζομπαμπάς;
Όχι, έχω περάσει από το στάδιο του χαζομπαμπά, το δεύτερο παιδί με έκανε πιο υπεύθυνο, περάσαμε και μια φουρτούνα με ένα πρόβλημα υγείας του μικρού και είδα πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα για ένα πατέρα;
Νομίζω ότι η πατρότητα ενισχύει την ανασφάλεια -που αντιμετωπίζει φυσικά κάθε 'Έλληνας- αυτό το βραχυπρόθεσμο, που δεν μπορείς να σχεδιάσεις τη ζωή σου μακροπρόθεσμα. Είμαστε όλοι αγχωμένοι και ζούμε με την ανασφάλεια αν θα μπορέσουν να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, αν θα μπορέσουμε να τους προσφέρουμε μια οικονομική σιγουριά.