Ποιος θέλει να στείλει τον Πέτρο Κωστόπουλο στη φυλακή;

Ποιος θέλει να στείλει τον Πέτρο Κωστόπουλο στη φυλακή;

Και ποιος θα κερδίσει απ᾽ αυτό; Ποιος θα πάρει πίσω τα λεφτά του; Θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι που έμειναν απλήρωτοι και πολλοί απ᾽ αυτούς δυσκολεύονται ακόμη να σταθούν στα πόδια τους χωρίς να φταίνε σε τίποτα, οι προμηθευτές που μπορεί να καταστράφηκαν οικονομικά ή μήπως θα πάρει το δημόσιο τις οφειλές του;

Εδώ και περίπου δύο χρόνια γινόμαστε όλοι μάρτυρες της ανθρωποφαγίας διάσημων ανθρώπων που για κάποιο λόγο έχουν προβλήματα με την δικαιοσύνη και συγκεκριμένα με τον οικονομικό εισαγγελέα. Κι επειδή οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουμε και από νομικά τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Ολοι ένοχοι πριν δικαστούν, όλοι κατηγορούμενοι στη συνείδησή μας. Δεν λέω καθόλου και προς Θεού δεν θέλω να παρεξηγηθώ ότι πολλοί, πάρα πολλοί άνθρωποι και μπορεί και ο ίδιος ο Κωστόπουλος να πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν για τα οικονομικά πλημμελήματα ή κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται. Μπορεί να έχει ή να μην έχει να δώσει τα λεφτά που χρωστάει στο δημόσιο (σύμφωνα με τον Νίκο Χατζηνικολάου δεν έχει, σύμφωνα με άλλους έχει και παραέχει) αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Όταν οι κάμερες και οι φωτογράφοι σε περιμένουν έξω από τον εισαγγελέα είναι σαν να έχεις περάσει την πρώτη δίκη και να έχεις καταδικαστεί.

Αυτό λέω λοιπόν. Να μην δικάζουμε και καταδικάζουμε ανθρώπους πριν να έρθει η ώρα τους. Άσε που η κανονική δικαιοσύνη προβλέπει και την έφεση. Η δικαιοσύνη της δημοσιότητας όμως δεν προβλέπει κάτι αντίστοιχο. Αν «καταδικαστείς» καταδικάστηκες και αυτό δεν αλλάζει. Όσο για τους απλήρωτους εργαζόμενους, είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να ομιλούν και να αντιδρούν. Όλα τα άλλα μου φαίνεται ότι είναι show business.