Το «χαβαλέ» του Πέτρου Κωστόπουλου για τη «σύλληψή» του

Το «χαβαλέ» του Πέτρου Κωστόπουλου για τη «σύλληψή» του

Κάποια πράγματα δεν είναι αστεία

 

Το είδα και δεν πίστευα στα μάτια μου ή μάλλον στα αυτιά μου. Τον Πέτρο Κωστόπουλο και το πάνελ του- εκτός απ' την σύζυγό του Τζένη- να κάνει χαβαλέ και να γελάει μέχρι δακρύων με την περιπέτειά που είχε ο παρουσιαστής στα δικαστήρια και στη ΓΑΔΑ. Εντάξει, μέχρι ένα σημείο μπορώ να κατανοήσω ότι ένας άνθρωπος που έχει περάσει μια πάρα πολύ δύσκολη και δυσάρεστη μέρα να θέλει την επόμενη μέρα να ξορκίσει το κακό που του συνέβη κάνοντας πλάκα με τους φίλους του και να διακωμωδεί τα γεγονότα, αλλά εδώ υπάρχει ένα παχύ μεγάλο αλλά.

Στη ΓΑΔΑ που θα πήγε θα είδε μάλλον και άλλους ανθρώπους. Το ίδιο και στη σήμανση, στον εισαγγελέα ή όπου αλλού πήγε. Οι άνθρωποι αυτοί ή κάποιοι απ αυτούς, μπορεί να πονάνε να καταστρέφονται και να καταρρέουν. Ότι εκείνου του φέρθηκαν πολύ καλά οι αστυνομικοί ή ότι την επόμενη μέρα ήταν σ ένα στούντιο να κάνει εκπομπή δεν σημαίνει ότι το ίδιο συνέβη και στους άλλους που πέρασαν την ίδια μέρα μ αυτόν. Όπως ακόμη δεν είναι καθόλου αστείο και αφορμή για χαβαλέ να μιλάς για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με σένα, αλλά και με πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν πληγεί ή υποστεί τις συνέπειες κάποιων πράξεων που έκανες και μπορεί να μην έχεις κάνει ηθελημένα, αλλά πάντως κατηγορείσαι γι αυτές.

Κατανοώ ότι είναι μια πρωινή ευχάριστη εκπομπή αυτή που παρουσιάζει ο Κωστόπουλος και δεν μπορεί να βαραίνει με προσωπικές δραματικές ανακοινώσεις, αλλά υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από το «παίρνω τα πράγματα ψύχραιμα και στις πραγματικές διαστάσεις τους» μέχρι το «ξεφτιλίζω το θέμα» και επιτρέπω στον Ουγγαρέζο να γελάει με κάτι που για άλλους ανθρώπους είναι πραγματικά δραματικό.