Παντελής Καναράκης: «Δεν αποζητώ τη δόξα των τριών μηνών»

Παντελής Καναράκης: «Δεν αποζητώ τη δόξα των τριών μηνών»

Γιατί φοβόταν να πάρει μέρος στο show και τι του είπε η Δέσποινα Βανδή;

Ο Παντελής Καναράκης* είναι η κλασική περίπτωση Έλληνα ηθοποιού που χρειάστηκε ένα τηλεοπτικό show για να δείξει στον κόσμο ότι είναι πολύ περισσότερα πράγματα από ένας κωμικός ρόλος.

Πόση ώρα σου πήρε για να απαντήσεις θετικά στην πρόταση για το "Υour face sounds familiar";
Μου πήρε μήνες, δεν ήταν εύκολο, το συζητάγαμε εδώ και καιρό με το κανάλι και μάλιστα στην αρχή είχα αρνηθεί. Καθόλου εύκολη απόφαση δεν ήταν.

Γιατί τι φοβήθηκες;
Βοηθήθηκα αυτού του είδους την έκθεση, γιατί μπορεί η δουλειά μου να το εμπεριέχει όλο αυτό τις μιμήσεις και το τραγούδι, άλλα άλλο είναι να παίζεις ρόλους και άλλο είναι να είσαι σε μια σκηνή σε ένα ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Τελικά αποδείχτηκε ότι είχα πολύ δίκαιο που φοβόμουν, γιατί κουράζομαι πάρα πολύ.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος φόβος σου πριν δεχτείς και ποιος μετά;
Αυτός που σου είπα και πριν, δεν είχα άλλο φόβο εκτός από το γεγονός ότι θα εκτεθώ και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση και για μήνες.

Για ποιο πράγμα ανησυχούσες που τελικά δεν συνέβη ;
Είναι πολύ νωρίς ακόμη και μέχρι στιγμής δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι τραγικό, το αποτέλεσμα μέχρι τώρα ήταν πολύ ικανοποιητικό και δεν με απογοήτευσα. Εξάλλου μου αρέσει και η διαδικασία, με ξαναγυρνάει στα χρόνια της δραματικής σχολής.

Πριν την εμφάνιση σου τι σκέφτεσαι; Θεέ μου μην γίνω ρεζίλι;
Και αυτό που λες το σκέφτομαι και περνάνε και χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου. Να μην ξεχάσω τα λόγια, να θυμηθώ τις κινήσεις που πρέπει να κάνω , τι μου είπαν οι δάσκαλοι, γιατί είναι λίγος ο χρόνος και μεγάλο το τρακ και το άγχος.

Έχεις τρακ;
Πλάκα κάνεις; Έχω τεράστιο τρακ!

Εσένα ποιος σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση;
Γενικά όλα τα παιδιά είναι αξιόλογα και ταλαντούχα. Έχω ξεχωρίσει τον Λευτέρη Ελευθερίου, είναι καταπληκτικός, όπως και ο Γιάννης Σαββιδάκης που δεν τον ήξερα καλά σαν καλλιτέχνη και έχω εκπλαγεί. Αυτή που ξεχωρίζω για την φωνή της είναι η Σοφία Κουρτίδου, αλλά καμαρώνω για όλα τα παιδιά.

Υπάρχει ανταγωνισμός;
Υπάρχει ένα είδος ανταγωνισμού γιατί είναι η βαθμολογία της επιτροπής και του κοινού στη μέση, αλλά βοηθάει το ότι δεν έχει αποχώρηση. Εγώ δεν νομίζω να φτάσω σε σημείο να πω «Αχ να κερδίσω» , δεν έχω νιώσει έτσι και δεν μου έχει βγει κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρανε όλοι ότι έχεις τόσο ωραία φωνή. Ο κόσμος τι σου λέει;
Έχουν εντυπωσιαστεί. Η τηλεόραση είναι μεγάλο μέσο και πολύς κόσμος δεν έτυχε να με δει σε μιούζικαλ ή σε κάποια μουσική σκηνή και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν και άλλα πράγματα για μένα -εκτός από το ότι είμαι ηθοποιός- και να φανούν κάποια προσόντα, όπως η φωνή μου. Έτυχε και τα δύο πρώτα κομμάτια είχαν και μια δυσκολία και ευτυχώς άρεσαν.

Πιστεύεις ότι θα σου κάνει καλό τόση προβολή από το παιχνίδι ή όλα αυτά τα παιχνίδια εξασφαλίζουν φήμη, αλλά όχι απαραίτητα δουλειές;
Κοίτα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, δεν έχω παράπονο είμαι ενεργός πολλά χρόνια στο θέατρο , με παραστάσεις, με μουσικοθεατρικές εμφανίσεις και στην τηλεόραση και δεν αποζητώ τη δόξα των τριών μηνών, ούτε θέλω να μπαίνω σε κάθε σπίτι με το show, ήθελα απλά να δοκιμάσω τον εαυτό μου και να συστηθώ σε ένα κοινό που δεν με είχε δει ως σήμερα.

Η κολλητή σου φίλη η Δέσποινα Βανδή τι παρατήρηση σου έκανε για την εμφάνισή σου;
Μου είπε καλά λόγια και επειδή με ξέρει καλά της έκανε εντύπωση πώς αποφάσισα να συμμετάσχω στο show και δεν είχε άδικο γατί τόσα χρόνια δεν τολμούσα καν και το τόλμησα τώρα.

Υπήρξαν δικοί σου άνθρωποι που είχαν αντιρρήσεις με τη συμμετοχή σου;
Ναι υπήρχαν αρκετοί

Σε άκουγα πού έλεγες ότι όταν ήσουν μικρός δεν σε είχαν δεχτεί καμία σχολή υποκριτικής ; Πώς δέχτηκες την απόρριψη; Πώς δεν τα παράτησες όλα να κάνεις κάτι άλλο;
Την απόρριψη την δέχτηκα με τεράστια θλίψη κα οδύνη και αισθανόμουν ότι καταστρέφεται η ζωή μου και ήθελα να πάρω ένα όπλο και να τους σκοτώσω όλους αυτούς που μου στέρησαν αυτό που δικαιούμουν. Υποσυνείδητα ίσως αυτό με πείσμωσε, όμως για μένα ήταν μονόδρομος το να ασχοληθώ με το θέατρο, το έχω ξαναπεί αλλά έτσι αισθάνομαι.

Τα όχι που άκουσες επαγγελματικά είναι περισσότερα από τα ναι;
Τώρα πια τα ναι είναι περισσότερα, αλλά στην αρχή ναι είναι αλήθεια

Ο Παντελής Καναράκης* πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» που τώρα παίζεται στη Θεσσαλονίκη: Θέατρο Radio City, (Βασ. Όλγας και Παρασκευοπούλου)