Μήπως θα έπρεπε να είχες αποκαλύψει εδώ και χρόνια την πραγματική σου ηλικία, Ναταλία;

Μήπως θα έπρεπε να είχες αποκαλύψει εδώ και χρόνια την πραγματική σου ηλικία, Ναταλία;

Μια χαρά κούκλα στα (σχεδόν) 50!

Η Μαλβίνα έλεγε κάτι που πριν από εκείνη το έλεγε αν θυμάμαι καλά ο Oscar Wilde: «Η γυναίκα που λέει την ηλικία της είναι ικανή να πει τα πάντα».

Όσο απειλητικό και να ακούγεται το τσιτάτο, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου- συγκεκριμένα στη ζωή της Ναταλίας- που δεν θες ή δεν μπορείς, να κρατάς πολλά μυστικά. Έρχεται κάποια στιγμή, ειδικά μετά τα 40, που θέλεις να ξεφορτωθείς τα βάρη που σε κρατάνε με το κεφάλι χάμω.

Είναι απελευθερωτικό να μην έχεις μυστικά ή να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα και η Ναταλία Γερμανού επιτέλους δείχνει τη γενναιότητα που ταιριάζει σε γυναίκες σαν και εκείνη.
«Είμαι γεννημένη στις 22 Ιουνίου του 1965 και είμαι 49 ετών» είπε πρόσφατα μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα και μπορεί να το είχε ψιλοκανονίσει, γιατί αυτά δεν τα λες και αυθόρμητα, αλλά αυτό δεν μειώνει το θάρρος που χρειάζεται διότι χρειάζεται και δύναμη και αντοχές και πολύ θάρρος.

Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να παραδεχτεί ότι πλησιάζει τα 50, ειδικά αν είναι παρουσιάστρια, αν είναι κοκέτα, αν είναι η Ναταλία, η οποία έχει στηριχτεί πολύ στην εικόνα της, πράγμα πολύ άδικο και πολύ λανθασμένο κατά τη γνώμη μου. Μια τόσο έξυπνη γυναίκα όπως η Ναταλια δεν θα έπρεπε να επενδύει τόσο πολύ σε μπούκλες, σε Botox και εξτένσιονς και γενικά σε οτιδήποτε μπορούν ν' αποκτήσουν όλες οι γυναίκες μετά από μια επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο ή ένα ινστιτούτο αισθητικής, αλλά σε κάτι που το έχει μόνο εκείνη και ελάχιστες στο σινάφι της: Στο μυαλό της, στην ωραία και δυνατή πένα της, στο κοφτερό χιούμορ και στην οξυδέρκειά της.

Η Ναταλία τα σνομπάρει όλα τα παραπάνω και δεν τους δίνει πολύ σημασία γιατί είναι τυχερή και τα είχε όλα λόγω μόρφωσης, DNA και καταγωγής και από μικρή τα θεωρούσε δεδομένα. Όμως σ΄ ένα χώρο που βασιλεύει το eyeliner, οι ίντριγκες και το οξυζενέ τίποτε δεν είναι πιο δεδομένο από το είδωλο σου στον καθρέπτη.

Οι περισσότεροι στα περιοδικά και στα Media ξέραμε την πραγματική ηλικία της Ναταλίας, όπως ξέραμε και την ανάγκη μια γυναίκας να την κρύψει, νομίζοντας πώς έτσι ξεγελάει τον χρόνο.

Σε ένα τέτοιο μυστικό που έχει γίνει ήδη ένας μικρός αστικός μύθος, έχει γίνει ανέκδοτο και λίγο πριν γίνει μια απελπισμένη προσπάθεια να κρυφτούν 4-5 χρονάκια, η Ναταλία έβαλε μια τελεία. Κράτησε από το χέρι τον 26άχρονο αγαπημένο της, τίναξε τα ξανθά της μαλλιά, κοίταξε λάγνα τον φακό και είπε. «Είμαι 49».

Και μια και αρχίσαμε με τσιτάτο, να τελειώσουμε με αυτό που λέει ότι: «Στα 50 του κάθε άνθρωπος έχει το πρόσωπο που του αξίζει» και για μένα η Ναταλία μια χαρά κούκλα μου φαίνεται!