Ο Λεωνίδας Κακούρης στο Queen.gr: «Νοσούσα ήδη από κορονοϊό ενώ έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου»

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Λεωνίδας Κακούρης στο Queen.gr: «Νοσούσα ήδη από κορονοϊό ενώ έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου»

Ο ρόλος του και η συνεργασία του με την Μιμή Ντενίση στην νέα ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», οι ανατροπές στο ρόλο του ως Δούκας Σεβαστός από τις Άγριες Μέλισσες και η σχέση του με τα παιδιά του. Ο Λεωνίδας Κακούρης μιλά για όλα στο Queen.gr.

Είναι η πιο εμβληματική φυσιογνωμία της σειράς Άγριες Μέλισσες ως Δούκας Σεβαστός, αλλά πρόσφατα και ως ο κινηματογραφικός σύζυγος της Μιμής Ντενίση στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη». Ένας πολυτάλαντος και πολύπλευρος ηθοποιός και ένας άνθρωπος με πολύ ιδιαίτερο χιούμορ. Ο Λεωνίδας Κακούρης που πολλές φορές έχει εξομολογηθεί τη δύσκολη συναισθηματικά εφηβεία του μετά την ξαφνική απώλεια του πατέρα του σε ατύχημα, θα μπορούσε και εκείνος όπως και πολλοί της γενιάς του να είναι σήμερα, ένας πετυχημένος δικηγόρος. Η Νομική ωστόσο ήταν ένα μικρό διάλειμμα στη ζωή του, πριν τον κερδίσει το θέατρο και μετέπειτα η τηλεόραση. Ο ρόλος του στην «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, ως ο γιος του Γιάγκου Δράκου, Τίμος,παραμένει ακόμη στη μνήμη μας, όπως και εκείνος στη σειρά «Γόβα στιλέτο». Η κουβέντα μας ξεκινά από την τόσο σημαντική φέτος συμμετοχή του στο ρόλο του μεγαλέμπορου της Σμύρνης και βενιζελικού Δημήτρη Μπαλτατζή που πάντα βλέπει το καλό, ακόμη και μέσα στις μεγάλες δυσκολίες. Δυσκολίες ωστόσο θα αντιμετωπίσει και ως Δούκας στις Άγριες Μέλισσες και ενώ βιώνει ένα προσωπικό δίλημμα ανάμεσα στην Αντιγόνη και στην Μυρσίνη, στο μόνο πράγμα που θα σταθεί αμετακίνητος, είναι στην απόφασή του, να θέσει ένα τέρμα στην δράση του Ακύλα. Spoiler alert. Λέτε να τα καταφέρει;



«Ο γιος μου έπαιξε σε μια σκηνή της ταινίας και νιώθει υπερήφανος»

Τα γυρίσματα της ταινίας, είχαν μια συναισθηματική φόρτιση και για εσάς τους ηθοποιούς;

Ναι γιατί στην Χίο, στην Μυτιλήνη, αλλά και στην Αθήνα όπου έγιναν τα γυρίσματα, είχαμε κομπάρσους που κατάγονταν από οικογένειες της Μικρασίας, ήταν εγγόνια και δισέγγονα. Βλέποντας την ταινία, έχεις την αίσθηση ότι πραγματικά περπατάς στα σοκάκια της πόλης της Σμύρνης, μυρίζεις τον αέρα της και ακούς τους ήχους της, νιώθεις την πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα. Ήταν και για εμάς, ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό ταξίδι. Βέβαια οι συνθήκες ήταν δύσκολες, γιατί πέσαμε σε ένα καλοκαίρι με πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έφταναν στους 40 βαθμούς, ιδροκοπώντας ανελέητα φορώντας τα μάλλινα ρούχα.

Στην Μυτιλήνη είχες μαζί σου και την οικογένειά σου, γιατί ήταν οι μόνες στιγμές διακοπών μαζί. Τα παιδιά σου πήραν μία γεύση από τα γυρίσματα;

Το γιο μου τον είχα πάρει και μερικές μέρες στα γυρίσματα και έτυχε μάλιστα να βρεθεί και ως κομπάρσος στο πλήθος, αλλά δεν καταγράφηκε η σκηνή. Τον έχω βγάλει όμως φωτογραφίες που είναι ντυμένος με ρούχα εποχής, του άρεσε πάρα πολύ. Και μάλιστα όταν είδε την ταινία, ένιωσε υπερήφανος, γιατί ήξερε πως γυρίστηκε και το τι συνέβαινε στα παρασκήνια.

denissi portrait

Η Μιμή Ντενίση στο Queen.gr: «Μου λείπει ένας έρωτας από τη ζωή μου»

Πιο κοντά στην δική σου δουλειά είναι ο γιος σου ή η κόρη σου ;

Και οι δύο την έχουν ζήσει τη δουλειά μου. Αλλιώς όμως την αντιλαμβάνεται η κόρη μου Ηλιάνα στα 15 της, από το γιο μου που είναι 10 χρονών. Δεν μου έχουν πει πως θέλουν να γίνουν κάποια στιγμή ηθοποιοί, γιατί ειδικά η μεγάλη ψάχνεται ακόμη για το επαγγελματικό της μέλλον. Θέλει να δει τι της ταιριάζει καλύτερα. Δεν είναι και η πιο απλή απόφαση. Εγώ ωστόσο είμαι πάντα δίπλα της για να την βοηθήσω, να της εξηγήσω και να την στηρίξω.

Έχουν κατανοήσει τη συνθήκη που ζεις λόγω αναγνωρισιμότητας; Όταν είστε μαζί αισθάνονται αμήχανα όταν όλοι σε χαιρετούν;

Στα παιδιά φαίνεται λίγο κουραστικό κάποιες φορές όταν με χαιρετούν στο δρόμο και εγώ θα πρέπει να μιλήσω ή να ανταποδώσω τον χαιρετισμό. Εξαρτάται βέβαια και από τα κέφια τους. Κάποιες φορές δεν τους φαίνεται ως κάτι το παράξενο αυτό που συμβαίνει.


https://www.instagram.com/p/CUs-VUQo94v/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με την Μιμή Ντενίση, είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε;

Ναι, είναι η πρώτη. Πολλά χρόνια πριν είχαμε κάνει μια συζήτηση για μια συνεργασία στο θέατρο Ιλίσια, αλλά δεν μας προέκυψε. Ήταν για να γίνει τελικά σε αυτή την ταινία. Είναι πολύ σπουδαία η δουλειά και η μελέτη που έκανε για το σενάριο της ταινίας. Ήταν πάντα δίπλα μας σε όλα, ακριβώς γιατί είχε την γνώση. Στην οποιαδήποτε απορία μας, η Μιμή ήταν εκεί για να μας τη λύσει και να μας βοηθήσει. Και μου άρεσε πολύ που πρόσεχε την κάθε λεπτομέρεια σε όλα, γιατί και εγώ είμαι της λεπτομέρειας. Άλλωστε στις λεπτομέρειες κρίνεται η διαφορά.

Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί σου, λένε πάντα πως έχεις δύο μεγάλα ατού ως συνεργάτης. Είσαι πάντα καλόβολος και με την καλύτερη διάθεση απέναντι σε όλες τις καταστάσεις. Εκτός εαυτού δεν βγήκες ποτέ;

Έτσι ήμουν από μικρός, δεν έχω αλλάξει καθόλου. Μου αρέσει η παρέα και μου αρέσει να περνάω καλά ωραία στη δουλειά. Όταν γενικά το κλίμα είναι καλό και αστεία θα γίνουν και πολύ ωραίες συζητήσεις θα υπάρξουν. Από το να μιλάμε για τον άνθρωπο και την τέχνη μέχρι και τον κορονοϊό.

Δεν έχεις έρθει ποτέ σε κόντρα με κάποιο συνάδελφο σου;

Έχουν υπάρξει στιγμές έντασης αλλά ήταν ελάχιστες.



Αφού αναφέρθηκες στον κορονοϊό, πως το βίωσες;

Έχω αρχίσει να ζορίζομαι, όχι σε επίπεδο φόβου μην κολλήσω, γιατί πρόσφατα κόλλησα. Με έχουν κουράσει όμως όλα αυτά γύρω από τον ιο, με έχει κουράσει να φοράω συνέχεια μάσκα, να έχω συνέχεια το νου μου στο οτιδήποτε, ακόμη και όλη αυτή η «φαγωμάρα» μεταξύ μας. Πηγαίνουμε ήδη στον τρίτο χρόνο που παιδευόμαστε με την πανδημία.

Όταν αρρώστησες, φοβήθηκες μήπως το περάσεις βαριά ή μήπως εμφανιστεί κάποια επιπλοκή;

Φυσικά, ανθρώπινο ήταν αυτό, αλλά ευτυχώς το πέρασα ως ένα βαρύ κρύωμα. Νοσούσα ήδη χωρίς να το γνωρίζω και αρχικά χωρίς συμπτώματα. Δύο μέρες μετά έκανα την τρίτη δόση για το εμβόλιο. Ο γιατρός μου είπε ότι πια έχω αποκτήσει αντισώματα και από τα δύο.


https://www.instagram.com/p/CXf7xgZAqUf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Θα τα βάλει με τον Ακύλα ο Δούκας. Θέλει να εξιλεωθεί στα μάτια των παιδιών του»

Πάμε λίγο στις Άγριες Μέλισσες. Ως Δούκας έχεις ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική σου ζωή με την Αντιγόνη. Φοβάσαι κάποια στιγμή ότι εκείνη θα ανακαλύψει ότι δεν υπήρξες τόσο καλός άνθρωπος στο παρελθόν;

Του περνάει από το μυαλό ότι θα τα μάθει, αλλά δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. Ο Δούκας, είναι εκτός...κέντρου αυτή την περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί τηλεθεατές που παρακολουθούν τον τρίτο κύκλο προσπαθούν να καταλάβουν τι κάνει ο Δούκας, γιατί δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός.

Είναι λίγο χαμένος γιατί δεν του έχουν συμβεί και λίγα. Δεν αντέχονται μερικά πράγματα έστω και αν αποτελούν σενάριο μιας τηλεοπτικής σειράς (γελάει). Τον έχουν αφήσει και τα τρία παιδιά του και όλο αυτό που έζησε με την Μυρσίνη του φαίνεται σαν ένα λάθος, σαν ένα ψέμα, μόλις έμαθε τι είχε συμβεί με εκείνη και τον αδελφό του. Του είχε φερθεί πολύ χειριστικά στο θέμα της κληρονομιάς του Μιλτιάδη. Κλονίστηκε παράλληλα τόσο με τον θάνατο και του αδελφού του αλλά και της αδελφής του, της Ανέτ.

Θα ζήσει ο Δούκας ακόμη με το δίλημμα με ποια από τις δύο γυναίκες θα επιλέξει να ζήσει ή θα μείνει με την Αντιγόνη;

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι οι σεναριογράφοι μας, η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης για να καταλάβω και εγώ! (γελάει) Τον βλέπω αναποφάσιστο τον Δούκα.

myrsini doukas

Θα είσαι εσύ τελικά που θα κάνεις ολομέτωπη επίθεση στον Ακύλα για να τον εξοντώσεις;

Θα κριθούν πολλά με τον Ακύλα και έτσι όπως φαίνεται ο Δούκας θα προσπαθήσει να εξιλεωθεί και στα μάτια των συγχωριανών του αλλά και των παιδιών του. Θέλει να ξαναδεί τον σεβασμό στα μάτια τους για το πρόσωπό του. Το να τα βάλει με τον Ακύλα είναι μία διέξοδος για εκείνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Λήδα Ματσάγγου στο Queen.gr: «Με έχουν αποκαλέσει μέχρι και αντροχωρίστρα για τον ρόλο μου»

Άγριες Μέλισσες: «Είμαστε ακόμη αρνητικοί» - Το viral video με όσους ηθοποιούς δεν έχουν νοσήσει

Άγριες Μέλισσες: 'Ενας γάμος μια αποκάλυψη αλλά και μια απόπειρα δολοφονίας

Photo credits: Instagram: @lkakouris @leonidaskakouris.fc