Η Λήδα Ματσάγγου στο Queen.gr: «Με έχουν αποκαλέσει μέχρι και αντροχωρίστρα για τον ρόλο μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Η Λήδα Ματσάγγου στο Queen.gr: «Με έχουν αποκαλέσει μέχρι και αντροχωρίστρα για τον ρόλο μου»

«'Ερχονται ανατροπές» δηλώνει για τον ρόλο της ως Αντιγόνη στις Άγριες Μέλισσες. Η Λήδα Ματσάγγου μιλά για τη ζωή της, αλλά και την υπέροχη εμπειρία που βιώνει φέτος στην τηλεόραση, ακόμη και όταν δεν ακούει κολακευτικά σχόλια. 

Μαθήτρια του άριστα στο σχολείο η Λήδα Ματσάγγου θα μπορούσε αν συνέχιζε τις σπουδές της στην Νομική, να γινόταν μία σπουδαία δικηγόρος. Θεώρησε όμως πιο σπουδαίο για την ψυχή της να ακολουθήσει το δρόμο της τέχνης. Και της βγήκε σε καλό, όσο παράτολμο και αν φαινόταν αρχικά. Παράτολμα πράγματα έχει κάνει αρκετά στη ζωή της και μας τα αποκαλύπτει, όπως και συμβάντα καθημερινά που έχουν μια δόση νεανικής αφηρημάδας.

Το πείσμα και η πειθαρχία της είναι γνώριμα της στοιχεία, όπως και η μεγάλη αδυναμία που έχει στο γιό της Νικόλα. Το να δημοσιοποιεί πράγματα για την προσωπική της ζωή δεν είναι το αγαπημένο της. 'Αλλωστε και ο ξαφνικός της γάμος πριν μερικά χρόνια με τον τραπεζίτη Κώστα Καρδουλάκη και η γέννηση του γιού τους, έγιναν γνωστά πολύ καιρό αργότερα. Η 'Ερση από το «Δύο μέρες μόνο» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το κορίτσι των «Αέρινων Σιωπών», η πρωταγωνίστρια του θεάτρου, αλλά και το κορίτσι του Λεωνίδα Κακούρη στη «Γόβα Στιλέτο» με τον οποίο συνεργάζονται και φέτος στις «'Αγριες Μέλισσες» μιλά για τη ζωή της ως Λήδα, αλλά και ως Αντιγόνη που μπήκε στη σειρά για να δώσει χαρά στο Δούκα και εν μέρει να γίνει ο εφιάλτης της Μυρσίνης.


https://www.instagram.com/p/CWEWil9MJt8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Η Αντιγόνη δεν ξέρει τι έχει κάνει ο Δούκας. Θα πάθει σοκ όταν τα μάθει, θα έχουμε ανατροπές»

Με τον Λεωνίδα Κακούρη ξαναβρίσκεστε τηλεοπτικά μετά από πολλά χρόνια. Πώς είναι αυτή η επανένωση;

Είναι πολύ ευτυχής συγκυρία γιατί γνωριζόμαστε από την εποχή που και οι δύο σπουδάζαμε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, εκείνος στο τρίτο έτος και εγώ στο πρώτο. Έτυχε μάλιστα η πρώτη μας δουλειά μετά τη σχολή να είναι και για τους δύο η σειρά «Γόβα στιλέτο» και ήμασταν και τότε τηλεοπτικό ζευγάρι. Εκείνος έπαιζε το ρόλο ενός τυχοδιώκτη και εγώ ήμουν το κορίτσι του. Είχαμε περάσει πάρα πολύ ωραία τότε, ήταν μια συνεργασία με πολύ γέλιο μάλιστα.

Τότε ήσασταν φανερό ζευγάρι, τώρα στις Άγριες Μέλισσες, κρυφό στους περισσότερους. Φανερό μόνο στη Μυρσίνη, αλλά όχι και στα παιδιά του Δούκα.

Ναι, θα το μάθουν και εκείνοι αυτόν το δεσμό. Την Αντιγόνη την ενδιαφέρει πώς θα το πάρουν τα παιδιά του, γιατί την ενδιαφέρει ο ίδιος ο Δούκας πάρα πολύ. Τρέφει αληθινά και βαθιά συναισθήματα για εκείνον και θέλει το καλό του. Νοιάζεται για αυτά που τον απασχολούν και τον στεναχωρούν. Την απασχολεί και την ίδια αυτή η άσχημη κατάσταση που βιώνει ο Δούκας με τα παιδιά του, βλέπει ότι τον στεναχωρεί, γιατί τον αγαπά.

kakouris melisses

Ο Δούκας την αγαπά την Αντιγόνη ή αυτός ο δεσμός προέκυψε και από αντίδραση προς τη Μυρσίνη;

Στην αρχή το έκανε από αντίδραση, αν και δεν με τιμά αυτό ως Αντιγόνη (γελάει). Καταλαβαίνει όμως την έννοια της για εκείνον. Η Μυρσίνη τον οδηγεί σε ένα άσχημο μονοπάτι σε ένα πιο πεδίο γεμάτο πλεκτάνη. Το μυαλό της Αντιγόνης δεν πηγαίνει ότι ο Δούκας έχει κάνει κάτι κακό, δεν το ξέρει. Και όταν πήγαινε να καταθέσει υπέρ του στο δικαστήριο, παρόλο που είπε ψέμματα, μέσα της πίστευε πως είναι αθώος. Πιστεύει πως η Μυρσίνη ασκεί άσχημη επιρροή πάνω του και τον παρασύρει σε άσχημα μονοπάτια και εκείνος δε φταίει. Θέλει να τον βοηθήσει να τον βάλει στο σωστό δρόμο.

Δεν ξέρω όμως αν πάθει σοκ όταν μάθει τι έχει κάνει ο Δούκας...

Αυτό είναι αλήθεια. Δεν ξέρω και εγώ πόσο μεγάλο θα είναι το σοκ όταν το μάθει. Τα μυστικά που έχει ο Δούκας μόνο με την Μυρσίνη μπορεί να τα συζητήσει. Θα έχουμε σίγουρα ανατροπές.


https://www.instagram.com/p/BgD38o3ntGo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν το βάζω εύκολα κάτω. Δεν μου αρέσει να παραδίδω τα όπλα»

Όλα αυτά τα χρόνια έχω διαπιστώσει πως είστε πολύ επιφυλακτική στο θέμα της προβολής σας. Δεν την συμπαθείτε τη δημοσιότητα. Είχε συμβεί κάποιο συμβάν στο παρελθόν που το δημιούργησε αυτό;

Ως ιδιοσυγκρασία, το έχω από μικρή αυτό. Δεν μου αρέσει να κοινοποιώ, να ενημερώνω για τις κινήσεις μου (γελάει). Μου φαίνεται περίεργο όλο αυτό να το έχω ως ανάγκη, μου φαίνεται ματαιόδοξο. Και πριν να γίνω ηθοποιός έτσι το αισθανόμουν.

Ούτε που καταλάβαμε μάλιστα πόσο πολύ έχει μεγαλώσει ο γιος σας...

Είναι πια 12 χρονών, είναι στην προεφηβεία.

Πώς το βιώνετε ως μαμά να έχετε ένα αγόρι σε αυτή την ηλικία και σε αυτή την εποχή που και λόγω πανδημίας είναι δύσκολη;

Η αλήθεια είναι ότι τα καημένα τα παιδιά, έχουν όντως περάσει πάρα πολύ δύσκολα. Είναι πολύ περίεργες αυτές οι εποχές που ζούμε. Και αυτός ο φόβος για τον covid σίγουρα τα επηρεάζει. Βλέπω και από τον γιο μου τον Νικόλα όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο και τον πηγαίνω στο σχολείο, πόσο έχει συνηθίσει να φορά μάσκα και δεν τη βγάζει ποτέ γιατί ξεχνιέται. 'Εχει γίνει κανονικό καθημερινό εξάρτημα. Η πανδημία έχει επηρεάσει φυσικά και τη συνέυρεση με τους φίλους του.

Είστε αυστηρή μαζί του; Τη φράση: «Μη το κάνεις αυτό Νικόλα» τη λέτε συχνά;

Δεν μου αρέσει καθόλου γενικώς στη ζωή μου να χρησιμοποιώ τη λέξη «μη». Προτιμώ να εξηγώ. Να λέω πως είναι η συνθήκη, πως είναι η κατάσταση, γιατί δεν μου αρέσει να του επιβάλλω τι θα κάνει. Η απαγόρευση πάντα φέρνει μόνο αντίδραση. Και πιστεύω ότι αυτό θα τον κάνει στο μέλλον να γίνει πιο διαλλακτικός με τους ανθρώπους γύρω του.

matsaggou mikri

Υπήρξατε καλή μαθήτρια στην ηλικία του;

Ναι, ήμουν μαθήτρια του 18 με 19 δηλαδή του άριστα. Πέρασα στη Νομική και έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού. Τότε ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θέλω να ασχοληθώ με την υποκριτική. Δεν το πήραν και πολύ καλά τότε βέβαια. Δεν μπορούσα όμως να συνδυάσω και τις δύο σχολές και έτσι άφησα τη Νομική. Όταν τελείωσα τη δραματική σχολή, έπιασα αμέσως δουλειά στο «Ανοιχτό Θέατρο» του Γιώργου Μιχαηλίδη. Μετά προέκυψε και η συμμετοχή μου σε ταινία και η σειρά «Γόβα Στιλέτο». Μου ήταν πια ξεκάθαρο πως δεν ήθελα να γίνω δικηγόρος.

Σας διακρίνει περισσότερο το πείσμα ή η πειθαρχία;

Γενικώς δεν το βάζω εύκολα κάτω. Το θεωρώ λάθος να παραδίδεις τα όπλα.



«'Εχω αφήσει αναμμένο το φούρνο και το σίδερο και έχω φύγει από το σπίτι. Στη δουλειά μου θυμάμαι τα πάντα στη ζωή μου είμαι αρκετά αφηρημένη»

Τον εαυτό σας τον βλέπετε σε αυτά που έχετε κάνει στο παρελθόν;

Αν τύχει, ναι φυσικά. Θυμάμαι το κάθε τι που έχω κάνει και στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο. Θυμάμαι ακόμη και λεπτομέρειες από τα γυρίσματα, όταν βλέπω μία σκηνή. Μου φαίνεται σαν χθες. Μπορώ να θυμηθώ ακόμη και αν εκείνη την ημέρα ήμουν άρρωστη ή αν μου είχε συμβεί κάτι προσωπικό. Μιλάμε για τέτοια μνήμη! (γελάει) Αντίθετα στη ζωή μου, είμαι αρκετά αφηρημένη. Μου έχει τύχει να αφήσω το φαγητό στο φούρνο ή το σίδερο αναμμένο και να το θυμηθώ στο αυτοκίνητο ενώ έχω φύγει από το σπίτι και να επιστρέψω. (γελάει)

Ποιο είναι το πιο παράτολμο πράγμα που έχετε κάνει στη ζωή σας;

Έχω φύγει για ταξίδι μόνη μου στη Βραζιλία, όπου έμεινα για δύο μήνες. Αυτό ναι, ήταν παράτολμο. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και με βοήθησε να βάζω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Αναμετρήθηκα με τους φόβους μου. Και κατάφερα να γνωρίσω και άλλους ταξιδιώτες όπου υπήρχε μεταξύ μας μεγάλη αλληλεγγύη για να γνωρίσουμε τη χώρα.


https://www.instagram.com/p/Bdkr2ztn_sR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ταξίδι της Αντιγόνης στις Άγριες Μέλισσες θα συνεχίσει για πολύ ακόμη;

Αυτό ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Μακάρι, το εύχομαι.

Ο απλός κόσμος τι σας λέει για το ρόλο σας.

Οι περισσότεροι μου μιλούν με ενθουσιασμό. Άλλοι μου λένε «καλά της κάνεις της Μυρσίνης» ή με έχουν αποκαλέσει ακόμη και αντροχωρίστρα! (γελάει) Βέβαια η Αντιγόνη δεν είχε βάλει στόχο να χωρίσει τον Δούκα. Απλά της προέκυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μιμή Ντενίση στο Queen.gr: «Μου λείπει ένας έρωτας από τη ζωή μου»

Η Κάτια Δανδουλάκη στο Queen.gr : «Κόντεψα να τρελαθώ αλλά έκανα πολλή δουλειά με την ψυχή μου»

Η Ελένη Καρακάση στο Queen.gr: Έχει τύχει να τραγουδώ συνέχεια για 3 μέρες σε πάρτι εκατομμυριούχου!