Η Μιλένα Αποστολάκη δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, είναι πολιτικός με επαγγελματισμό

Διονυσία Καλαποθαράκου

H υποψήφια βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ μιλάει στο Queen.gr για την επιστροφή της στην πολιτική σκηνή, τη μητρότητα, τις τέχνες, την ανάγκη συμμετοχής στα κοινά για κάθε άνθρωπο. «Την αλλαγή πρέπει να τη φέρουμε εμείς». Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Λίγο πριν τις εκλογές, συναντήσαμε την Μιλένα Αποστολάκη στο Μέγαρο Μουσικής. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μόνο για την «κρίσιμη εκλογική μάχη» - «το λέμε αυτό πάντα πριν την κάλπη, αλλά κάθε φορά είναι το ίδιο σημαντική, όπως και αυτή εδώ», μας είπε η τέως Υφυπουργός Ανάπτυξης- δεν το κάναμε. Γιατί η Μιλένα δεν είχε σταματήσει ούτε μία ημέρα να ασχολείται με τα κοινά, οπότε η υποψηφιότητά της είναι φυσική συνέχεια της προσωπικής και επαγγελματικής της πορείας τα τελευταία χρόνια.

Ζει στο κέντρο, αγαπάει εξίσου τον κινηματογράφο και το θέατρο, θεωρεί τον εαυτό της «αυστηρή μητέρα» μόνο σε ό,τι αφορούσε το διάβασμα και νιώθει ακόμα και σήμερα εξαιρετικά υπερήφανη για το νομοσχέδιο που είχε περάσει για τα κατοικίδια ζώα το 2011. Πάτησε το play και δες ολόκληρη τη συνέντευξη μίας «όχι επαγγελματία πολιτικού, αλλά πολιτικό με επαγγελματισμό».