Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Δείτε τις πιο χαριτωμένες στιγμές των μικρών μας φίλων! (φωτος)

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Δείτε τις πιο χαριτωμένες στιγμές των μικρών μας φίλων! (φωτος)

Είναι όλα τους υπέροχα!

Για πολλούς το άκουσμα των ζώων σημαίνει συντροφικότητα, για άλλους αγάπη και στοργή, ενώ για κάποιους άλλους ουσιαστική συμμετοχή στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.


Ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθένα από εμάς το αγαπημένο του ζώο, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά κατέχουν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά και της καρδιάς μας. Άλλωστε, ακόμα και εμείς είμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ζωικού βασιλείου, οπότε είναι υποχρέωση όλων μας να φροντίζουμε για την ομαλή και ειρηνική συνύπαρξή μας με τα υπόλοιπα... μέλη αυτής της ομάδας. Ωστόσο, κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει συχνά, καθώς τα ζώα πέφτουν πολλές φορές θύματα κακοποίησης και εκμετάλλευσης.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων θεσπίστηκε το 1931, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την καλύτερη συμπεριφορά όλων απέναντι σε αυτά τα αθώα πλάσματα, ενώ αρχικά, ξεκίνησε με σκοπό να γίνει ευρέως γνωστό πως κάποια είδη ζώων κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Από τότε και μέχρι σήμερα, η γιορτή αυτή διευρύνθηκε και πλέον, συμπεριλαμβάνει ανεξαιρέτως όλα τα ζώα. Όσον αφορά στη μέρα που επιλέχθηκε για τον εορτασμό της, αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται, από την Καθολική Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου, προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος.


Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο χαριτωμένες φωτογραφίες των αγαπημένων μας ζώων, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο για αυτά. Ας μην είναι η σημερινή μέρα η μοναδική που τα σκεφτόμαστε και προσπαθούμε για την καλύτερη επιβίωσή τους. Ευχόμαστε να γίνει ανάγκη και συνήθεια όλων μας.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο τρομακτικός μπορεί να γίνει ο διαδικτυακός εκφοβισμός; Ένα video που πρεπει να δείτε

To γελαστό κορίτσι στην πιο iconic φωτογραφία της Diana, έχασε την μάχη με τον καρκίνο