Αυτά ήταν τα πρώτα… «Kardashian-ά» οπίσθια της ιστορίας!

Αυτά ήταν τα πρώτα… «Kardashian-ά» οπίσθια της ιστορίας!

200 περίπου χρόνια πριν υπήρξαν ξανά, και μάλιστα αληθινά!

H Κim Kardashian και τα οπίσθιά της αποφάσισαν, όντας δύο ξεχωριστές προσωπικότητες πάντα, να «σπάσουν» το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, ως ένα μοναδικό... υπερθέαμα, και φυσικά τα κατάφεραν. Ωστόσο, όσο κι αν η reality σταρ προσπαθεί να πρωτοτυπήσει, έχει χάσει την πρωτιά και μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια, όταν ακόμα πλαστικές επεμβάσεις δεν υπήρχαν, και τα τότε οπίσθια της Sarah 'Saartjie' Baartman ήταν αληθινά και μάλιστα, θεωρούνταν σωματική δυσπλασία.


Η Sarah 'Saartjie' Baartman έμελλε να ζήσει σε μια εποχή όπου τα freak shows έσπαγαν ταμεία και άτομα με γενετικές ανωμαλίες εκμεταλλεύονταν στο έπακρο από θιασάρχες, που τα μετονόμαζαν σε τέρατα και έκαναν το γύρω του κόσμου, εκτιθέμενα ως τσίρκο. Γεννημένη το 1790 στην Νότιο Αφρική, η «Αφρικανή Θεά του Έρωτα», όπως μετονομάστηκε αργότερα, λόγω των ιδιαίτερων και μοναδικών σωματικών προσόντων της, μεταφέρθηκε, μέσω του δουλεμπορίου στη Βρετανία, όπου εκεί γύριζε ολόκληρη τη χώρα παρουσιάζοντας το αξιοπερίεργο θέαμα που κουβαλούσε πάνω της, φυσικά χωρίς τη θέλησή της.


Η Sarah έζησε μια ζωή μέσα στην απόλυτη σκλαβιά για χάρη των οπισθίων της, φορώντας ειδικές στολές που τόνιζαν τα θηλυκά της σημεία, ώστε να μπορούν άντρες και γυναίκες να παρατηρούν το αξιοπερίεργο... φρικιό. Ωστόσο, ύστερα από το θάνατό της το 1815, κατάφερε να αποτελέσει σύμβολο για τα δικαιώματα των μαύρων αλλά και τη φυλετική και σεξουαλική εκμετάλλευση. Και τα ίδια οπίσθια, 200 χρόνια μετά, επανέρχονται και παρουσιάζονται ως σύμβολο κοινωνικού status, πλούτου και μοναδικότητας. Σε αντίθεση με την Baartman, η Kim μπόρεσε να αξιοποιήσει την γοητεία τους και να παραμείνει απόλυτα ελεύθερη, ή μήπως όχι;

Διαβάστε ακόμη:

Κόντρα στην κρίση: H Δανάη και η Αλκυόνη σχεδίασαν τσάντες και άνοιξαν επιχείρηση

Ήρθε χειμώνας! Πώς θα οργανώσεις ένα αξέχαστο διήμερο με τον καλό σου