5 cool πράγματα να κάνεις στην Αθήνα αυτόν τον χειμώνα (εμείς τα δοκιμάσαμε όλα)!

5 cool πράγματα να κάνεις στην Αθήνα αυτόν τον χειμώνα (εμείς τα δοκιμάσαμε όλα)!

Βγήκαμε έξω, περπατήσαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

snqa1gfhb3igwybs5eiu
10417697 1577445062478407 4068679361989154087 n
10703627 1567288840160696 4310530030230566814 n
toc toc

1) Σούνιο
Μόλις 45' λεπτά από το κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση το νότιο κομμάτι της Αττικής βρίσκεται το Σούνιο. Αν δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα τον ναό του Ποσειδώνα μην το αναβάλλεις. Ακόμα και τον χειμώνα είναι μια ιδανική απόδραση όπου μπορείς να απολαύσεις τη διαδρομή, τη θέα που προσφέρει το αρχαιολογικό σημείο και τέλος τον ζεστό καφέ που θα πιεις στην καφετέρια, κοιτάζοντας τη θάλασσα. Έχει πάντα τουρίστες με φωτογραφικές μηχανές ανά χείρας και θα νιώσεις πως ξεφεύγεις από την ρουτίνα της πόλης. Συστήνεται για μια ρομαντική απόδραση με τον καλό σου ή ακόμα και με τους κολλητούς για μια δραστηριότητα λίγο έξω από τα συνηθισμένα. Βάλε το στο πρόγραμμα για το επόμενο σαββατοκύριακο.



2) Chaplin Coffee & Cocktail Bar

Η μόδα της πλατείας Αγίας Ειρήνης παραμένει και αυτή την χρονιά, μόνο που τώρα σας στέλνουμε λίγο πιο πάνω. Στη θρυλική οδό Καλαμιώτου -εκεί που πήγαινες για να αγοράσεις υφάσματα και κουμπιά- υπάρχει ένας νέος alternative χώρος για το μεσημεριανό Κυριακατικο καφέ σου, αλλά και μια ξεχωριστή επιλογή για τα βράδια με cocktails.


Το μαγαζί, κομψά διακοσμημένο με κυρίαρχο υλικό το ξύλο είναι διάσημο για τα cocktails με superfoods (σε πολύ καλές τιμές) και για το γεγονός πως το προτιμούν όλες οι καλλιτεχνικές ψυχές αυτής της πόλης. Δοκίμασε το cocktail Fantastic Four και θα μας θυμηθείς! Καλαμιώτου 16, Αθήνα


3) Θεατρική Παράσταση TOC TOC
Ανατρεπτική, υπέροχοι διάλογοι, αυθεντικό χιούμορ και ερμηνείες που θες να δεις και να ξαναδείς! Η παράσταση TOC TOC ανέβηκε πέρσι και συνεχίζει την πορεία της στο αθηναϊκό κοινό με επιτυχία για δεύτερη χρονιά. Αν για κάποιο λόγο δεν την είδες την προηγούμενη σεζόν, αυτόν τον χειμώνα δεν σου δίνουμε κανένα λόγο να μην περάσεις από την Σαρρή 27. Όποια βραδιά και αν περάσαμε έξω από το θέατρο ΗΒΗ (Τετάρτη έως Κυριακή) είδαμε μπόλικο κόσμο και καταλάβαμε πως κάτι τρέχει στην σκηνή του θεάτρου! Κλείσαμε εισιτήρια, την είδαμε, γελάσαμε, απολαύσαμε τους πρωταγωνιστές και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Βλέποντας αρκετές παραστάσεις φέτος δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε ξεχωριστά στην ερμηνεία του Κώστα Σπυρόπουλου. Ήταν σαφές από τις πρώτες σκηνές πως ο γνωστός ηθοποιός διαθέτει πηγαίο κωμικό ταλέντο που αρχικά σου προκαλεί μεγάλη έκπληξη και μετά σε καθηλώνει γιατί είναι τόσο αυθεντικός σε αυτό το είδος. Ο Κώστας Σπυρόπουλος ενσαρκώνει τον θεσσαλονικιό παοκτζή οδηγό ταξί και είναι ότι πιο γνήσιο είδαμε σε θεατρική σκηνή φέτος. Μην τον χάσετε. ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ: Σαρρή 27, Ψυρρή

10665175 600842943360385 9174445138671193591 n
mfoluj2dnvlewebqnyp8


4) By The Glass

Τα wine bars το ξέρουμε είναι μόδα. Το By The Glass, όμως ξεφεύγει από τις τυπικές προτάσεις. Υπέροχος χώρος σαν κινηματογραφική τοποθεσία για πρώτο ραντεβού, το bar αυτό είναι αναμφισβήτητα είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Στα συν η τοποθεσία του (βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας), το καλά εκπαιδευμένο και πάντα χαμογελαστό προσωπικό και οι τα πιάτα, που προσφέρει, για να συνοδεύσεις το κρασί σου. Φυσικά η λίστα με τα κρασιά θα καλύψει και τα πιο έμπειρα γούστα. Εμείς είμαστε λάτρεις του Βισάντου που σας προκαλούμε να δοκιμάσετε, αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις.
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Aθήνα


5) Εξάρχεια

Μια γειτονιά της Αθήνας διαχρονική που αντιστέκεται στις αλλαγές. Ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο είναι το στέκι των φοιτητών, των εναλλακτικών και της βόλτας. Μπορείτε απλά να περπατήσετε στα στενά του, να καθίσετε στα μικρά, αλλά με ταυτότητα καφέ του, να ανακαλύψετε βιβλιοπωλεία με παλιές εκδόσεις και μουσικοπωλεία με βινύλια. Θα λέγαμε πως δεν είσαι γνήσιος Αθηναίος αν δεν πας μέχρι τα Εξάρχεια.



Διαβάστε ακόμη:

Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα»