Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας μητέρας της οποίας η κόρη πεθαίνει από καρκίνο

Γωγώ Φούντα
Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας μητέρας της οποίας η κόρη πεθαίνει από καρκίνο

Οι γιατροί δε δίνουν ελπίδες στη 19χρονη Ηaley αλλά εκείνη δεν το βάζει κάτω

Μπορεί όλοι μας σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα και την εορταστική περίοδο γενικότερα, αλλά δυστυχώς αν το καλοσκεφτεί κανείς, μόνο τα μικρά παιδιά, και όχι όλα, απολαμβάνουν πραγματικά τις ημέρες αυτές. Εκτός βέβαια από όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα, λόγω έλλειψης χρημάτων και όλων όσων συνεπάγονται, είναι και μερικοί ακόμα πιο άτυχοι οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τον πόνο και την αρρώστια ενός πολύ δικού τους ανθρώπου.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Misty Lichter η οποία ένα περίπου χρόνο πριν, ήρθε αντιμέτωπη με ό, τι χειρότερο θα μπορούσε ποτέ να της συμβεί: Η 18χρονη κόρη της Haley διεγνώσθη με καρκίνο στο κεφάλι. Όπως η ίδια εξομολογείται, όλα άρχισαν όταν η Haley παραπονέθηκε για πονοκεφάλους, κάτι που απέδωσαν στο άγχος της λόγω των εξετάσεων που έδινε για το κολέγιο. Ωστόσο, μία μέρα καθώς μιλούσε με τη κόρη της, το αριστερό της μάτι άρχισε να αλληθωρίζει. Αρχικά πίστεψε ότι δεν φορούσε αρκετά συχνά τα γυαλιά της, αλλά όταν έψαξε στο Google, το πρώτο που της βγήκε, ήταν όγκος στον εγκέφαλο.

«Την ώρα που πηγαίναμε στον οφθαλμίατρο, γιατί δεν ήθελα να δεχτώ οτι παιδί μου είχε καρκίνο, η Haley μου είπε ότι μούδιαζαν τα χέρια της και η γλώσσα της. Τα πράγματα ωστόσο χειροτέρεψαν. Έπεσε από την καρέκλα του γιατρού και γενικότερα έλεγε ασυναρτησίες. Ο οφθαλμίατρος μου είπε να δω επειγόντως παθολόγο κι έτσι την μετέφερα στα επείγοντα, όπου και μου ανακοίνωσαν ότι είχε όγκο στο κεφάλι και μάλιστα στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού», λέει η Misty.

«Η κατάσταση της Haley σήμερα, έπειτα από αφαίρεση του όγκου και αμέτρητες χημειοθεραπείες, είναι φαινομενικά καλή, αλλά δυστυχώς οι γιατροί δεν μας δίνουν πολλές ελπίδες. Παρόλα αυτά, δεν το βάζουμε κάτω, και η ξαδέρφη μου ξεκίνησε μία εκστρατεία, με τίτλο Go Fund Me προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη συνέχεια της θεραπείας, μιας και η ασφάλειά μας πλέον δεν την καλύπτει. Το μόνο παρήγορο, είναι ότι στη φάση αυτή, η Haley δεν καταλαβαίνει και πάρα πολλά, ενώ η μνήμη της έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, με αποτέλεσμα να μη θυμάται πολύ βασικά πράγματα, ενώ κάποιες φορές, μου δίνει την εντύπωση ότι δεν αναγνωρίζει ούτε την οικογένειά της».

«Tα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα, και η αλήθεια είναι ότι λόγω της σύγχυσης της Haley, τα γιορτάζουμε σχεδόν κάθε μέρα. Η ίδια πάντως παραμένει θετική και χαρούμενη καθώς πιστεύει ότι ο θάνατος δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό», ολοκληρώνει η Misty.

Mία ιστορία η οποία μας έφερε δάκρυα στα μάτια, αλλά μας έδωσε και πολύ κουράγιο.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών: "Έίχα έναν πατέρα χωρίς ψυχή"

Η Cara & o Pharrell τραγουδούν μαζί στο νέο φιλμ του οίκου Chanel!

Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ: H Google τιμά τον Γάλλο καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη εμφάνιση