Η L'Oréal και η Unesco βραβεύει την ομορφιά της επιστήμης!

Βιβή Αγγελάκη
Η  L'Oréal  και η Unesco βραβεύει την ομορφιά της επιστήμης!

Τρεις Γυναίκες Επιστήμονες τιμούνται με τα Ελληνικά βραβεία L' Oreal – Unesco 2014!


Για ακόμη μια χρονιά, φέτος, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων L' Oreal Hellas- Unesco σε γυναίκες Επιστήμονες και Ερευνήτριες, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη των νέων ταλέντων της επιστήμης. Στην όμορφη τελετή, λοιπόν, παρουσία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και εκπροσώπων της Πολιτείας, τιμήθηκαν για το πολύ σημαντικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη τρεις νεαρές διακεκριμένες Ερευνήτριες:

Η Δρ. Βασιλική Παυλίδου - Επίκουρη Καθηγήτρια Θεωρητικής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δρ. Αντιγόνη Δήμα - Ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» και η Δρ. Φλωρεντία Φωστήρα - Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής στο «Δημόκριτο».

STR 0387 telikh

Το πρόγραμμα «Ελληνικά Βραβεία L' Oreal Hellas- Unesco για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» αποτελεί μια από τις συνιστώσες του διεθνούς προγράμματος , το οποίο έχει θεσμοθετηθεί εδώ και 16 χρόνια και έχει επιβραβεύσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 2.000 Ερευνήτριες από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε 2 παλαιότερες βραβευθείσες με το Διεθνές Βραβείο, τους απονεμήθηκε αργότερα και το Βραβείο Νόμπελ. Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια αναγνώριση για τον θεσμό.


Τα Ελληνικά Βραβεία L' Oreal Hellas- Unesco πέρα από την ηθική επιβράβευση, έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν τις νέες Ελληνίδες Επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας και γι αυτό συνοδεύονται και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα.

DSC 0172 telikh

«Η δημόσια αναγνώριση είναι σπάνια για τις Ερευνήτριες. Γι' αυτό τα βραβεία που υποστηρίζουν και αναδεικνύουν την αξία τέτοιων εκπληκτικών ταλέντων - όπως αυτά που απονέμονται από τη L' Oreal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συνεχίσουν να ασχολούνται με την Επιστήμη», δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.