«Σέβομαι τη διαφορετικότητα»: Η Samsung χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος

«Σέβομαι τη διαφορετικότητα»: Η Samsung χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος

Για δεύτερη χρονιά στηρίζει ένα πρόγραμμα που αφορά κάθε σχολείο

Η Samsung Electronics Hellas, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ήταν ο χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το οποίο υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό», όπου η Samsung επιβράβευσε τους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού & Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης». Ο εξοπλισμός αποτελείται από μία διαδραστική οθόνη και 30 tablets, προκειμένου να αναπτύξουν όλοι οι μαθητές της τάξης τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Με θέμα το σχολικό εκφοβισμό, οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου από ολόκληρη την Ελλάδα, κατέθεσαν τις εργασίες τους, συμμετέχοντας σε μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μαθητές και γονείς για ένα μείζον θέμα της σχολικής κοινωνίας. Στο project έλαβαν μέρος συνολικά 1.944 μαθητές από 222 σχολεία σε 142 πόλεις, έχοντας την υποστήριξη και τη συμβολή 318 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, σε μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 462, επικοινωνώντας το μήνυμά τους για το σεβασμό της διαφορετικότητας, κατά του σχολικού εκφοβισμού.

samsung2

Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης, ανέλαβε τον ρόλο του παρουσιαστή της σημερινής τελετής, ενώ συνολικά απονεμήθηκαν 7 τιμητικές διακρίσεις, 1 βραβείο κοινού και 5 βραβεία της κριτικής επιτροπής.

«Η Samsung Electronics Hellas υποστηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα πολύ σημαντικό και επίκαιρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με ένα θέμα που αφορά κάθε σχολείο», ανέφερε ο Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas. «Η συμβολή της Samsung στην εκπαίδευση των μαθητών είναι καίριας σημασίας και για το λόγο αυτό έχουμε αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Είμαστε εδώ σήμερα για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια και το έργο των παιδιών, υποστηρίζοντας τις εξαιρετικές τους ιδέες. Η προσφορά της Ψηφιακής Τάξης έχει ως στόχο να αναπτύξει τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών για ένα ακόμα πιο δημιουργικό και πολλά υποσχόμενο μέλλον».