5+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την παραμονή των Χριστουγέννων

Γωγώ Φούντα
5+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την παραμονή των Χριστουγέννων

Όπως και να το κάνουμε, δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες

Σας φαίνεται σαν ψέμα που έφτασε η παραμονή Χριστουγέννων έτσι; Πότε ήταν καλοκαίρι που κάνατε ηλιοθεραπεία και πίνατε κοκτέιλς, πότε έφυγε το φθινόπωρο της προσαρμογής, πότε ήρθε ο χειμώνας και οι γιορτές ούτε που το καταλάβατε! Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος κυλάει σαν νερό, και αλίμονο σε αυτόν που δεν τον εκμεταλλεύεται για να περνάει όσο το δυνατόν πιο όμορφα και αισιόδοξα μπορεί. Ξέρουμε ότι φέτος τα Χριστούγεννα είναι κάπως περίεργα και πως γενικότερα η ανθρωπότητα δεν πηγαίνει και πολύ καλά, ας μην πιάσουμε την κάθε χώρα μεμονωμένα, αλλά θεωρούμε χρέος μας, επειδή καλώς ή κακώς οι γιορτές του 2014 δεν πρόκειται να επιστρέψουν, να σας πείσουμε να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, ακόμη κι αν δεν είστε σε διάθεση. Εδώ λοιπόν, σας έχουμε μία λίστα με κάποια πολύ βασικά πράγματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνετε την παραμονή των Χριστουγέννων, για το δικό σας το καλό.

1. Μην πάτε για ψώνια και μην διανοηθείτε καν να βγείτε στις αγορές γιατί θα το μετανιώσετε πικρά. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, κάτι που σημαίνει ότι οι προνοητικοί έχουν κάνει τα ψώνια τους από το προηγούμενο σ/κ! Όχι τίποτε άλλο, θα κουραστείτε τόσο πολύ, και θα εκνευριστείτε σε σημείο απροχώρητο, που το ίδιο βράδυ στο ρεβεγιόν, δεν θα είστε μόνο εξαντλημένη αλλά και κατσούφα. Δεν είναι κρίμα;

2. Μην κάνετε δουλειές στο σπίτι. Βρε παιδιά, είναι παραμονή Χριστουγέννων σήμερα βρήκατε να τα κάνετε όλα; Αν υποθέσουμε ότι το πρωί δουλεύατε έχετε λίγες ώρες μπροστά σας να ξεκουραστείτε για το βράδυ. Υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσετε τη φασίνα; Όχι βέβαια! Αν δεν περιμένετε κόσμο, που σημαίνει ότι την καθαριότητα την έχετε ήδη κάνει, αγνοήστε την μαμά σας που υποστηρίζει ότι στις γιορτές το σπίτι πρέπει να λάμπει, και απλά κάντε τα beaute σας για να εντυπωσιάσετε λίγες ώρες μετά.

3. Αν δεν έχετε κανονίσει κάτι, μην κάτσετε μόνες στο σπίτι. Ξέρουμε ότι πιθανόν να είστε κουρασμένες και να βαριέστε αφόρητα να βγείτε, αλλά είναι αμαρτία από το θεό να είστε ολομόναχες σαν τον Ebenezer Scrooge. Aν δεν έχετε κάποια γιορτή να πάτε, και οι περισσότεροι φίλοι σας είναι κλεισμένοι, ήρθε η ώρα να πάτε για ένα φαγητό με τον αδερφό σας, τους γονείς, ή ακόμα και το ανιψάκι σας. Ακόμα και για σουβλάκια να πάτε, σινεμά ή απλά μια βόλτα στο κέντρο με ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι, πιστέψτε μας θα νιώσετε καλύτερα από το να μείνετε μόνες.

4. Αν από την άλλη, είστε γυναίκα του κεφιού, και έχετε μεγαλεπήβολα σχέδια για το βράδυ, καλό θα ήταν να μην κάνετε πολλά κανονίσματα γιατί υπάρχει περίπτωση να κρεμάσετε κόσμο και τελικά να του καταστρέψετε την παραμονή. Ο ανταγωνισμός της πιο γιορταστικής selfie είναι θλιβερός και έχετε κατά νου σε περίπτωση που είστε εσείς ο σωφέρ της παρέας, να μην πιείτε γιατί σας βλέπουμε χωρίς δίπλωμα την Πρωτοχρονιά.

5. Όσον αφορά στα ρούχα, καλό θα ήταν να ΜΗΝ επιλέξετε τελευταία στιγμή το outfit του ρεβεγιόν, γιατί θα καταλήξετε με τζιν και αθλητικά. Εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να μη μας αρέσει τίποτα ώρες ώρες, και η παραμονή των Χριστουγέννων είναι αυτές οι ώρες! Κάντε λοιπόν τα κουμάντα σας λίγες μέρες πριν για να μην βγείτε με νεύρα.

6. Κρατήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος: Σε καμία, μα καμία περίπτωση μην μελαγχολήσετε. Μη βάλετε τα κλάματα επειδή ακόμη μία παραμονή δεν έχετε σχέση, μη ζηλέψετε όσους περνούν τις μέρες τους στα σαλέ-είναι ελάχιστοι-και μην τσακωθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα γιατί το μόνο που προσπαθούν είναι να σας κάνουν να χαμογελάσετε. Επίσης, μη θυμηθείτε τον πρώην σας, μην του στείλετε μήνυμα αν είναι απόφαση της στιγμής, και κυρίως αν το μήνυμα θα είναι υβριστικό-ειρωνικό, και μην αναπολήσετε εκείνα τα Χριστούγεννα που είχατε πάει στα Τρίκαλα Κορινθίας. Σόρυ αλλά τα καλύτερα έρχονται!

Καλά Χριστούγεννα!