Χριστούγεννα για… δύο: Οι 5 καλύτεροι κοντινοί προορισμοί για μοναδικές γιορτές!

Χριστούγεννα για… δύο: Οι 5 καλύτεροι κοντινοί προορισμοί για μοναδικές γιορτές!

Εσύ που θα κάνεις τη φετινή σου απόδραση;

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και παρόλο που στο μυαλό μας μπορεί να συνδέουμε τις γιορτινές αυτές μέρες με οικογενειακά τραπέζια, εξόδους με φίλους και ψώνια, είναι μια γιορτή που θα μπορούσες να περάσεις ιδανικά με το ταίρι σου και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις λίγες αυτές μέρες που θα έχεις στη διάθεσή σου.


Και ποιο τοπίο θα ήταν πιο ιδανικό και πιο... γιορτινό από αυτό των ελληνικών πόλεων και χωριών, που βρίσκονται δίπλα από τη φύση, υπενθυμίζοντάς μας πως ένα ταξίδι λίγων ημερών και σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μπορεί να μετατραπεί σε μια μεγάλη απόδραση, που θα ανανεώσει και εσένα αλλά και τη σχέση με τον σύντροφό σου. Παρακάτω θα βρεις 5 από τους πιο αγαπημένους προορισμούς, που βρίσκονται αρκετά κοντά για να μπορέσεις να βρεθείς εκεί, έστω και για δύο μέρες.


1.Ορεινή Ναυπακτία

Αν θέλεις να έρθεις πιο κοντά στη φύση τις λίγες στιγμές που θα περάσεις εκτός πρωτεύουσας, αν θέλεις η χριστουγεννιάτικη απόδρασή σου να είναι πιο διαφορετική από τις άλλες και να ασχοληθείς με δραστηριότητες πιο εναλλακτικές από τις καθιερωμένες (βλέπε ψώνια, εξόδους, ταινίες, δείπνα), τότε η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για τις διακοπές σου. Άγρια φαράγγια, βουνά, ποτάμια αλλά και μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορίες και αναβάσεις συνθέτουν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς στην οποία δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Με βασικό χαρακτηριστικό τον ποταμό Εύηνο, που προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες κοντά στη φύση, τα χωριά που εξαπλώνονται στη γύρω περιοχή θα σου προσφέρουν ασύγκριτα ευχάριστες στιγμές.

2.Τρίκαλα Κορινθίας
Τα Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο αγαπημένους προορισμούς, και όχι άδικα αφού απέχουν κάτι λιγότερο από 2 ώρες από την πρωτεύουσα και η ομορφιά των τριών παραδοσιακών χωριών που τα αποτελούν –τα Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα- είναι μοναδική. Τα πετρόκτιστα αρχοντικά και οι εκκλησίες του 16ου αιώνα μπορούν να σε μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο τοπίο, ενώ η θέα όλου του Κορινθιακού από τα περίπου 1.000μ υψόμετρο, όπου βρίσκονται τα χωριά, σίγουρα θα αποτελέσει μια από τις πιο ρομαντικές στιγμές των διακοπών σου με το... έτερον σου ήμισυ.


3.Ναύπλιο
Μια από τις διαχρονικά γοητευτικές πόλεις της Ελλάδας και με απόσταση από την Αθήνα μόλις σχεδόν δύο ώρες, η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους εκπέμπει ρομαντισμό και κομψότητα, διατηρώντας την επιβλητικότητα των σημαντικών ημερών που είχε ζήσει στο παρελθόν. Στενά σοκάκια, που δεν θα βαρεθείς να περπατάς, παραδοσιακά οικοδομήματα και αμέτρητα αξιοθέατα, με πρώτα στη λίστα το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, θα μετατρέψουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου σε μια από τις πιο ρομαντικές αναμνήσεις σου.


4.Καρπενήσι
Τρείς περίπου ώρες μακριά από την Αθήνα και στην καρδιά του νομού Ευρυτανίας, δεσπόζει η πρωτεύουσά της, το Καρπενήσι. Συνδυάζοντας δράση, περιπέτεια, αλλά και χαλάρωση και ηρεμία, αποτελεί έναν από τους προορισμούς εκείνους που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των περισσότερων. Ψηλά βουνά, ποτάμια, γραφικά χωριά, μοναστήρια, το χιονοδρομικό κέντρο και πολλά ακόμα αξιοθέατα συνθέτουν ένα τοπίο ιδανικό για να περάσεις με το ταίρι σου τα πιο όμορφα Χριστούγεννα.


5.Καλάβρυτα
Κτισμένα στους πρόποδες του μυθικού Χελμού και σε υψόμετρο 750μ, τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς. Το χιονοδρομικό κέντρο, η γραφική πόλη, ο κεντρικός πεζόδρομος όπου μπορείς να απολαύσεις τον περίπατό σου αλλά και η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας καθιστούν την πόλη έναν από τους πιο κατάλληλους προορισμούς για τις σύντομες, αλλά σημαντικές, αποδράσεις σου. Η βόλτα με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο άγριο τοπίο πάνω από έναν αιώνα και πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του, είναι από τις δραστηριότητες εκείνες που θα πρέπει σίγουρα να θέσεις στις πρώτες προτεραιότητές σου, αφού η παρθένα φύση και η θέα που σου κόβει την ανάσα κάνουν την εμπειρία αυτή ασύγκριτη.

Διαβάστε ακόμη:

Εντίθ Πιάφ: Σαν σήμερα γεννήθηκε το μεγαλύτερο σύμβολο της γαλλικής μουσικής

Χριστούγεννα στην Αθήνα; Τι θα κάνεις, πού θα πας & πόσο θα πληρώσεις!