Η UNESCO βραβεύει τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Η UNESCO βραβεύει τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Μια ακόμα σημαντική διάκριση για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ

Μία ακόμα σημαντική βράβευση για την προσφορά και το πλήθος δράσεων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης έλαβε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων.


Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ που εμπερικλείει -πέραν της ποιοτικής εκπαίδευσης- την αδιάλειπτη προσήλωσή του σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Τομέα Επισιτισμού ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ετοίμασαν και προσέφεραν 350 μερίδες φαγητού και γλυκού στα μέλη των κοινωνικών δομών του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε Κερατσίνι, Πειραιά και Νίκαια, 3 συνεχόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να λάβουν την εν λόγω διάκριση από την UNESCO!


Σε μια ξεχωριστή τελετή στο ξενοδοχείο HILTON, ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO κ. Ιωάννης Μαρωνίτης εξήρε την αδιάκοπη στήριξη και συμπαράσταση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, και ιδιαίτερα του προέδρου του ομίλου, καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, και ευχαρίστησε τους δεκάδες σπουδαστές και καθηγητές του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, βραβεύοντάς τους για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον «μαραθώνιο μαγειρέματος και αγάπης» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.


Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής δήλωσε σχετικά: «Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, από την ίδρυσή του το 1957 έως σήμερα, είναι ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε θέματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Είναι ο μοναδικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα που θέσπισε και εφάρμοσε πρώτος πρόγραμμα υποτροφιών για ειδικές ομάδες πολιτών, ανακουφίζοντας τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, αλλά και επιβραβεύοντας σπουδαστές με εξαιρετικές επιδόσεις. Και αυτή η δράση προσφοράς φαγητού σε συνανθρώπους μας αντανακλά απόλυτα τη φιλοσοφία μας πως όταν υπηρετείς την εκπαίδευση, οφείλεις να προσφέρεις και στην κοινωνία».